Travala, een dienst welke het mogelijk maakt om een hotel of andere accommodatie voor uw aankomende vakantie te boeken met cryptocurrencies heeft een nieuwe, belangrijke overeenkomst aangekondigd. Travala heeft namelijk bekend gemaakt dat ze het aanbod van de bekende boekingssite Booking.com in haar wesite heeft opgenomen. Dit betekent dat het mogelijk is voor gebruikers van Travala om zomaar even meer dan 90.000 nieuwe bestemmingen te boeken met behulp van cryptocurrencies. Het is één van de belangrijkste overeenkomsten die Travala heeft afgesloten sinds de oprichting van het platform.

Betalen met 20 verschillende cryptocurrencies

Gebruikers van het Travala platform beschikken over de mogelijkheid om hun accommodatie te betalen met behulp van 20 verschillende cryptocurrencies. In een reactie op de nieuwe overeenkomst heeft de CEO van Travala alvast het volgende laten optekenen:

“Deze nieuwe overeenkomst heeft er voor gezorgd dat onze gebruikers over de mogelijkheid beschikken om accommodaties van Booking.com te boeken met behulp van cryptocurrencies. Dit geldt overigens niet alleen voor de accommodaties van Booking.com, maar ook voor deze van andere grote reisorganisaties. Op deze manier kan er onder meer een belangrijke meerwaarde worden gerealiseerd voor onze eigen AVA token. Bovendien is het een belangrijke stap op vlak van cryptocurrency adoptie in het algemeen”.

Bij Travala is het mogelijk om accommodaties te boeken met tal van verschillende cryptocurrencies. Op moment van schrijven worden er 20 verschillende exemplaren ondersteund. Het gaat hierbij niet alleen om Bitcoin en Ethereum, maar ook om de  volgende cryptocurrencies:

Listing op Binance DEX

Een andere bekendmaking welke door Travala werd gedaan heeft betrekking tot de listing van haar AVA-token op de Binance DEX. Op moment van schrijven is het reeds mogelijk om deze token op het gedecentraliseerde platform te verhandelen tegen Binance Coin. Dit kan de globale interesse in de token uiteraard alleen maar goed doen.

Cryptocurrency adoptie binnen de reissector

Het lijkt er naar uit te zien dat steeds meer reis gerelateerde ondernemingen wel brood zien in de adoptie van cryptocurrencies. Eerder deze maand raakte bijvoorbeeld ook reeds bekend dat Alternative Airlines, een reisorganisatie welke is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk eveneens een overeenkomst heeft afgesloten met een cryptocurrency service genaamd Utrust. Ook deze overeenkomst had als doel om er voor te zorgen dat cryptocurrencies geaccepteerd konden worden voor boekingen die werden gemaakt bij de organisatie.

Wanneer we even wat verder terug gaan in de tijd, meer bepaald naar voorgaande zomer, kunnen we vaststellen dat er ook toen goed nieuws uit de sector viel te noteren voor wat de adoptie van cryptocurrencies betreft. Toen waren het namelijk de mede-oprichters van Norwegian Air welke lieten optekenen dat ze van plan waren om uit te pakken met een eigen cryptocurrency exchange. Deze zou er uiteindelijk voor moeten gaan zorgen dat ook Norwegian Air binnen afzienbare tijd betalingen in cryptocurrency zou kunnen gaan accepteren voor haar vluchten. Norwegian Air is toch één van  de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen van Scandinavië. Crypto-adoptie door deze luchtvaartmaatschappij zou dan ook een belangrijke stap zijn in de juiste richting.

Bovenstaande maakt het in ieder geval duidelijk, binnen de reis- en luchtvaartsector wordt er in ieder geval hard gewerkt aan de adoptie voor cryptocurrencies. Dit is een positieve evolutie welke we eigenlijk alleen maar kunnen toejuichen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *