Cryptobeginner.nl

Cardano Koers

ADA

https://www.cardano.org/en/home/

$1,07

Market Cap

$33.791.647.670

Market Cap verschil 24h

$644.715.263

Volume 24h

$1.545.367.491

Market Cap dominatie

1,98%

Circulerend aanbod

32.066.390.668 

Max

45.000.000.000 

Cardano (ADA) kopen bij

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen.

Cardano kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak geaccepteerd.

Actuele Cardano Koers

Wil je Cardano kopen? Ga naar Bitvavo

Cardano Details

Start Date

Afkorting crypto Cardano

ADA

Type coin

smart contract platform

ADA/BTC ratio

$1,07(ADA)/$37.917,00(BTC)

Koers veranderingen ADA

ADA koers afgelopen 24 uur

stijging van 3,99%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 27,47%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 26,82%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 209,77%

Cardano prijs

$1,07

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$1.545.367.491

Market cap dominance

1,98%

Cardano is een platform welke gebruik maakt van blockchain technologie en bekend staat omwille van haar focus op niet alleen de schaalbaarheid, maar ook de interoperabiliteit evenals duurzaamheid. Een opvallend gegeven is dat Cardano tot stand is gekomen door een smeltkroes van technische kennis van de ontwikkelaars gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft er voor gezorgd dat het Cardano platform over een uiterst solide basis beschikt waar op verder kan worden gebouwd. Nu reeds kan er worden vastgesteld dat de veilige, flexibele en schaalbare technologie van Cardano het mogelijk maakt voor miljoenen mensen om er gebruik van te maken.

Het ontstaan van Cardano

Cardano is een platform welke in het leven werd geroepen door het technologisch bedrijf IOHK. Dit bedrijf werd opgericht in het jaar 2015 door Charles Hoskinson en Jeremy Wood. De basisgedachte achter Cardano is om een gebalanceerd blockchain systeem te ontwikkelen welke de voordelen van verschillende ‘veteranen’ uit de cryptowereld combineert. Het zou hierbij in de praktijk gaan om het veilige opslaan van waarde van Bitcoin, de beperkte kosten voor het uitvoeren van een transactie van Litecoin en de smart contracts van Ethereum.

Opgebouwd uit twee verschillende lagen

De ontwikkelaars achter het Cardano platform hebben gesteld dat deze eigenlijk is opgebouwd uit twee verschillende lagen. Deze lagen worden door het bedrijf zelf de ‘Cardano Settlement Layer’ en de ‘Cardano Computation Layer’ genoemd. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van twee verschillende lagen lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, maar in de praktijk is er wel een uitstekende reden voor aan te halen.

De drijfveer achter het implementeren van deze twee lagen is namelijk terug te vinden in de scheiding tussen de transacties die worden uitgevoerd op de blockchain en de logica en voorwaarden die betrekking hebben tot diezelfde transactie. We kunnen dan ook concluderen dat de scheiding eigenlijk een zeer logische keuze is, niet in het minst omdat de logica van de smart contracts niet samen dient te worden opgeslagen met de transactiehistorie. Door beide zaken ten opzichte van elkaar te scheiden kan er dan ook heel wat ruimte worden bespaard.

De finale doelstelling van het bedrijf IOHK is in ieder geval om door middel van haar Cardano platform een volwaardig blockchain platform te realiseren welke niet alleen op een veilige, maar bovendien tevens op een eerlijke manier de functies van een juridisch en een financieel ecosysteem weet te combineren.

De Cardano ICO

Voor de lancering van de ADA token op het Cardano platform werd er in het jaar 2015 voor gekozen om gebruik te maken van een zogenaamde ICO. Het was opvallend dat deze ICO over een zeer lange periode werd uitgespannen. Ze liep dan ook pas af bij aanvang van het jaar 2017 in de maand januari. Toen de ICO was afgelopen konden investeerders alleen maar vaststellen dat de koers van de ADA token behoorlijk stabiel bleef. In oktober van het jaar 2017 raakte bekend dat Cardano werd opgenomen op Bittrex wat de koers een zetje richting de 3 cent gaf. Aan het einde van de maand november van 2017 explodeerde de koers van Cardano waardoor ze zich tot één van de tien meest waardevolle cryptovaluta’s op de markt mocht rekenen. Cardano heeft er bovendien voor gekozen om haar ADA token te voorzien van een zogenaamde ‘hard cap’. Deze is vastgesteld op een maximale hoeveelheid van 45.000.000.000 ADA tokens.

 

Cardano koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Cardano was $3,09 op 02-09-2021 06:00. Als je dit vergelijkt met de ADA koers van vandaag wat op $1,07 staat zie je dat een daling van 65,51% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Cardano vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 209,77%

Koers Cardano verwachtingen

De Cardano koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Cardano vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Cardano koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Cardano koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Cardano nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Cardano kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Cardano nieuws

Wanneer je erover denkt om Cardano te kopen kun je het dagelijkse ADA nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/cardano, en ook op de website van Cardano https://www.cardano.org/en/home/.

Cardano kopen

Cardano kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Cardano, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Litebit, Bitcoinmeester en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Cardano of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 209,77%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 26,82% en de actuele koers $1,07 geven een goed beeld. De markt cap rang 6 geeft weer hoe hoog op de lijst de ADA staat en het maximaal aanbod 45.000.000.000 geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!