Cryptobeginner.nl

Cryptocurrency Exchanges

Bijzonder veel mensen hebben er inmiddels reeds voor gekozen om te investeren in één of meerdere cryptocurrencies. De motieven hiervoor kunnen zeer uiteenlopend zijn. Sommigen doen bijvoorbeeld aan daytrading waardoor ze binnen dezelfde werkdag een bepaalde winst kunnen realiseren terwijl anderen er voor kiezen om te investeren in cryptocurrencies als een vorm van lange termijn sparen. Om wat voor reden dan ook jij geïnteresseerd bent geraakt in investeren in crypto’s, je zal altijd gebruik moeten maken van een zogenaamde ‘exchange’.

Een cryptocurrency exchange is een partij waarbij je bepaalde cryptovaluta’s kan aankopen of ‘wisselen’. Het kan mogelijk zijn om deze aan te kopen met bijvoorbeeld euro’s of Amerikaanse dollars, maar het is ook mogelijk dat je gebruik dient te maken van een andere cryptocurrency die je reeds in bezit hebt. In ieder geval, wil jij ook graag instappen in cryptocurrencies en ben je daarvoor nog op zoek naar een geschikte exchange? Wij hebben de belangrijkste en volgens ons ook meest interessante exchanges alvast even voor jou op een rijtje gezet.


1.) Litebit

Een exchange waar wij zelf bijzonder enthousiast over zijn is Litebit. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan Litebit. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat zij over een zeer uitgebreid aanbod beschikt aan altcoins. Buiten Bitcoin is het dan ook mogelijk om te investeren in crypto’s zoals Verge, Ripple, Gulden, Ubiq, PIVX en ga zo maar door. Ben je eerder geïnteresseerd in bijvoorbeeld Ethereum of Litecoin? Ook deze opties behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Eveneens interessant om te weten is dat Litebit haar gebruikers de mogelijkheid biedt om betalingen uit te voeren met iDeal. Dit betekent dat je niet alleen bijzonder snel, maar ook zeer veilig en tegen lage kosten kan instappen in de door jou gewenste cryptocurrency. Daarnaast kan je ook bepaalde credits op je account plaatsen waardoor je nooit een interessante opportuniteit aan je voorbij hoeft te laten gaan.

Een extra voordeel dat is verbonden aan Litebit is terug te vinden in het feit dat ze over een eigen wallet voor verschillende cryptocurrencies beschikt. Niet alleen Bitcoin, maar ook Bitcoin Cash, Litecoin, ReddCoin, Groestlcoin en nog zoveel meer kunnen rechtstreeks bij Litebit in de online wallet worden geplaatst. Dit zorgt er voor dat dit ongetwijfeld één van de meest toegankelijke exchanges is voor wat cryptocurrencies betreft op de Nederlandse markt. Tot slot verloopt het verificatieproces bij Litebit ook heel wat sneller in vergelijking met tal van andere exchanges waardoor je niet lang hoeft te wachten vooraleer je, je eerste investering in cryptocurrencies kan doen. Dit maakt Litebit een bijzonder interessante exchange.


2.) Coinbase

Eén van de bekendste internationale exchanges voor niet alleen Bitcoin, maar ook Litecoin en Ethereum is ongetwijfeld Coinbase. Heel wat beginnende investeerders kiezen er dan ook voor om hun investeringen in enkele van de belangrijkste cryptocurrencies op de markt via deze partij uit te voeren. Dit heeft niet in het minst te maken met de uitstekende toegankelijkheid waar het platform van Coinbase over beschikt. Het bijschrijven van saldo op je account bij Coinbase kan op verschillende manieren gebeuren. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van SEPA, maar kan je ook een storting doen door middel van een creditcard. Vooraleer je de mogelijkheid hebt om geld toe te voegen aan je account bij Coinbase moet je er wel rekening mee houden dat je een verificatieprocedure dient te doorlopen. Meteen nadat deze is afgerond kan je aan de slag en beginnen met handelen!

Een niet onaanzienlijk deel van de toegankelijkheid van de Coinbase exchange is terug te vinden in het feit dat ze over een eigen hosted wallet beschikt voor cryptocurrencies zoals Bitcoin, Litecoin evenals Ethereum. Wanneer je over bijvoorbeeld een hardware wallet beschikt kan je uiteraard wel steeds in alle eenvoud je investering in bepaalde cryptocurrency tokens doorsturen naar het adres van deze wallet. Eveneens interessant om te weten is dat Coinbase over een mobiele applicatie beschikt waar je gebruik van kan maken. Al deze verschillende voordelen zorgen er voor dat Coinbase met recht en rede één van de beste exchanges is voor enkele van ‘s werelds grootste cryptocurrencies.


 

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!