Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB) bij cryptobeginner.nlBinance is sinds haar lancering op de markt uitgegroeid tot één van ’s werelds belangrijkste cryptocurrency exchanges. Het volume dat elke dag door deze exchange gaat is dan ook op z’n minst zeer aanzienlijk te noemen. Binance heeft zich inmiddels dus meer dan aanzienlijk weten te profileren binnen de cryptomarkt. Ook de lancering van haar eigen cryptocurrency, namelijk de ‘Binance Coin (BNB)’ heeft daar uiteraard een niet onbelangrijke bijdrage aan geleverd. Heel wat investeerders in cryptocurrencies zijn geïnteresseerd in deze cryptovaluta, maar waarom zou het nu precies interessant kunnen zijn om er in te investeren? Wij vertellen u op deze pagina graag alles over de voor- en nadelen die zijn verbonden aan Binance Coin.

Kennismaking met Binance Coin (BNB)

Binance Coin (BNB)werd op de markt gelanceerd als een op Ethereum gebaseerde token of zogenaamde ERC20-token. De belangrijkste reden waarom veel mensen er in eerste instantie voor hebben gekozen om een bepaalde hoeveelheid aan BNB-tokens aan te kopen is terug te vinden in de korting op de fees die er mee kan worden gerealiseerd. Het eerste jaar zorgt het gebruik van de BNB-token voor het afrekenen van de fees voor een korting van 50 procent. De jaren die daarop volgen neemt de korting evenwel gestaag af. Het tweede jaar bedraagt de korting bijvoorbeeld nog maar 25 procent om de daarop volgende jaren verder te zakken richting 12,5 en uiteindelijk 6,75 procent. Daarna kan er geen korting meer worden geclaimd.

100 miljoen Binance Coin tokens worden vernietigd

Het fundament van een cryptocurrency is grotendeels terug te vinden in het schaarse karakter waarover ze al dan niet beschikt. Dit geldt ook voor de eigen token van Binance. Mede omwille van deze reden heeft de exchange bekend gemaakt dat het 20 procent van diens winst zal gebruiken om elk kwartaal een deel van haar eigen tokens aan te kopen en te vernietigen. Dit proces zal zich blijven herhalen tot het punt is bereikt waarop er 100 miljoen tokens zijn vernietigd. Dit is voor veel mensen een extra reden om er voor te kiezen om een bepaalde hoeveelheid aan BNB-tokens in hun portefeuille op te nemen.

Binance Coin als basis voor gedecentraliseerde exchange

Ondanks het feit dat Binance Coin in eerste instantie vooral een concreet doel had binnen de reguliere cryptocurrency exchange van Binance zal ze ook de basis vormen voor de gedecentraliseerde exchange die door Binance wordt gelanceerd in 2019. Veel mensen stelden zich dan ook terecht de nodige vragen bij de aankondiging van Binance om een gedecentraliseerde exchange te gaan lanceren in 2019. Waarom zou een partij er namelijk voor kiezen om een gedecentraliseerd platform te lanceren terwijl ze haar belangrijkste inkomsten haalt uit een gecentraliseerde exchange? Omdat er ook binnen de gedecentraliseerde omgeving gebruik zal worden gemaakt van de eigen Binance Coin.

Het spreekt voor zich dat er ook binnen een gedecentraliseerde markt soms transactiekosten dienen te worden betaald. Dit geldt uiteraard voor het zogenaamde broadcasten van de transacties op de blockchain. Door er voor te kiezen om Binance Coin te gebruiken als basis voor het platform kan dit een structurele meerwaarde met zich meebrengen voor de token. Dit niet alleen op korte, maar ook op lange termijn. Uiteraard kunnen er op dit vlak nooit garanties worden gegeven, maar het feit is wel dat het gebruik van de coin op deze manier alleen maar verder zal toenemen. Wat dat betreft lijkt dit dan ook uitstekend bekeken van Binance.

De voordelen van Binance Coin (BNB)

Elke cryptocurrency beschikt over diens eigen, specifieke voordelen. Dit geldt ook voor Binance Coin. Vooraleer te investeren in een cryptovaluta is het altijd belangrijk om goed uw eigen onderzoek te doen. Pas dan kunt u namelijk met absolute zekerheid voor uzelf bepalen of u bereidt bent om een stukje van uw kapitaal te investeren in de cryptovaluta in kwestie of niet. Wij hebben in ieder geval enkele potentiële voordelen van de BNB-token op een rijtje gezet.

  1. Binance Coin (BNB) is de cryptocurrency van één van ’s werelds grootste handelsplatformen;
  2. De BNB-token zal de basis vormen voor de gedecentraliseerde exchange van Binance;
  3. Binance ‘verbrandt’ elk kwartaal een bepaald aantal van haar eigen tokens;
  4. Korting met Binance Coin tijdens de eerste jaren geeft ze een direct voordeel voor gebruikers van de Binance exchange;

In eerste instantie stelden heel wat potentiële investeerders zich de vraag of Binance Coin ook na afloop van de periode van vijf jaar waarbij er een korting kan worden geclaimd op de fees nog als aantrekkelijk zou worden aanzien of niet. Het feit dat de cryptovaluta als basis zal dienen voor de gedecentraliseerde exchange van Binance neemt deze twijfel enigszins weg.

De potentiële nadelen van Binance Coin (BNB)

Investeren in Binance Coin (BNB) brengt ondanks de potentieel interessante voordelen die er aan verbonden zijn ook enkele niet onbelangrijke nadelen met zich mee. Het spreekt voor zich dat we ook deze nadelen even in een handig overzicht hebben geplaatst.

  1. De waarde van Binance Coin (BNB) wordt nagenoeg volledig bepaald door de Binance exchange. Wordt deze op een bepaald ogenblik gehackt? Dan zal dat de waarde van de BNB-token ongetwijfeld aanzienlijke schade toebrengen.
  2. Tijdens een berenmarkt is er vaak sprake van een veel beperkter volume. Dit kan er voor zorgen dat de waarde van de BNB-token enigszins kan worden getemperd.
  3. De populariteit en de meerwaarde van de BNB-token zal na afloop van de periode van vijf jaar toch volledig afhankelijk zijn van de populariteit van de gedecentraliseerde exchange van Binance.
  4. Het is zomaar mogelijk dat er op een bepaald ogenblik een nieuwe cryptocurrency exchange op de markt verschijnt welke populairder wordt dan Binance.

Binance Coin (BNB) kopen

Bent u geïnteresseerd in het aankopen van de BNB-token van Binance? In dat geval spreekt het voor zich dat de cryptocurrency exchange Binance zelf daarvoor de meest geschikte partij is. Bij Binance is het op verschillende manieren mogelijk om over te gaan tot het aankopen van de BNB-token. Over het algemeen wordt het grootste volume gerealiseerd door middel van het BNB/USDT handelspaar, uiteraard op de voet gevolgd door het BNB/BTC handelspaar. Ondanks het feit dat er in eerste instantie gedacht kan worden dat Binance Coin enkel en alleen kan worden verkregen bij Binance zelf is dat niet correct. Er zijn immers ook andere cryptocurrency exchanges welke over één of meerdere handelsparen met BNB beschikken. Het gaat hierbij niet alleen om HitBTC, maar ook om bijvoorbeeld Trade Satoshi evenals IDEX.

Hoe veilig uw Binance Coin tokens opslaan?

Op het ogenblik dat u wenst te investeren in Binance Coin spreekt het voor zich dat u eveneens over een bepaalde manier zult willen beschikken om ze op te kunnen slaan. Het opslaan van uw Binance Coin tokens kan gebeuren op tal van verschillende manieren. In eerste instantie kunt u er natuurlijk voor kiezen om ze gewoon bij Binance zelf te bewaren. Ondanks het feit dat Binance over een uitstekende reputatie beschikt op vlak van veiligheid kan echter helemaal niemand met zekerheid zeggen dat de exchange niet op een zeker ogenblik gehackt zal worden. Mocht dat gebeuren kunnen uw tokens zomaar in rook opgaan. Anderzijds, wanneer er een grootschalige hack plaatsvindt is de kans ook erg groot dat de waarde van Binance Coin rake klappen te verduren zal krijgen. Wilt u toch liever uw Binance Coin tokens niet opslaan bij Binance zelf? In dat geval beschikt u nog over verschillende alternatieven:

  1. Het opslaan in een software wallet van de BNB-tokens;
  2. Het opslaan op een hardware wallet van de BNB-tokens;

Beschikt u slechts over een kleine hoeveelheid aan BNB-tokens? In dat geval is de kans groot dat u daarvoor niet echt zal willen overgaan tot het aankopen van een hardware wallet. In dit geval is het dan ook mogelijk om gebruik te maken van een software wallet zoals bijvoorbeeld ‘Exodus’. Ook het bekende en populaire ‘MyEtherWallet’ kan het overwegen waard zijn.

Op het ogenblik dat u over een grotere hoeveelheid aan Binance Coin beschikt of u bijvoorbeeld ook nog andere cryptocurrencies in portefeuille heeft spreekt het voor zich dat het wel de moeite waard kan zijn om te overwegen om een hardware wallet aan te kopen. Binance Coin is een ERC20-token wat er voor zorgt dat ze perfect kan worden opgeslagen op de bekendste hardware wallets die er op de markt zijn terug te vinden, namelijk:

In ieder geval mag het duidelijk zijn, op welke manier u, uw BNB-tokens ook wenst op te slaan, het behoort nagenoeg allemaal tot de mogelijkheden. Zo hoeft u zich hier alvast geen zorgen om te maken.