Dash (DASH)

Dash is een zogenaamde altcoin welke beschikt over gelijkaardige eigenschappen als contant geld. Het betreft hier aldus een decentraal betaalsysteem welke een anonieme transactie mogelijk maakt tussen de ontvanger en de verzender. Deze transacties zijn bovendien zeer veilig en worden per direct geverifieerd. Dash is een cryptovaluta welke vanaf het begin privacy centraal heeft gesteld. Dash is gebaseerd op de Bitcoin software, maar het achterliggende bedrijf heeft uiteraard een reeks van aanpassingen en verbeteringen aangebracht aan de blockchain.

Beniewd naar Dash verwachting? Onze experts leggen het uit…..

Op het ogenblik dat je er voor kiest om een bepaalde transactie te doen met bijvoorbeeld Dash wordt deze transactie opgeslagen in de blockchain. De PrivateSend technologie waar Dash gebruik van maakt zorgt er voor dat het proces met betrekking tot de registratie van de transactie volledig wordt geanonimiseerd. Het gevolg hiervan is dat de transactie nooit kan worden getraceerd. In de basis is dit dus vergelijkbaar met een betaling met contant geld. Wanneer je een bepaalde aankoop cash betaalt bestaat er namelijk ook geen logboek van. Dat is bijvoorbeeld wel het geval wanneer je in de winkel met een bankkaart zou betalen.

Met Dash kan je niet alleen rekenen op de aanwezigheid van de PrivateSend technologie, wat bovendien ook te denken van de InstantSend technologie? Deze zorgt er voor dat transacties steeds binnen een periode van amper 5 seconden kunnen worden bevestigd door het decentrale netwerk van servers waar gebruik van wordt gemaakt. We noemen deze ‘Masternodes’. Het betreft hier een netwerk van ruim 411 computers of servers die de klok rond een wallet bijhouden en beslissingen maken. Eén van deze beslissingen heeft betrekking tot het feit of de transactie wel of niet legitiem is. Omwille van het feit dat de Masternodes op bijzonder snelle wijze alle transacties kunnen bevestigen is er geen nood aan miners. Dit zorgt er voor dat het met Dash mogelijk is om niet alleen lange wachttijden, maar ook onnodige transactiekosten te voorkomen.

De geschiedenis en evolutie van Dash

De cryptovaluta Dash verscheen op de markt in het jaar 2014. Voorheen stond ze echter bekend als Darkcoin en Xcoin. De ontwikkelaars van de munt hebben er voor gekozen om zichzelf een compleet nieuw imago aan te meten. Dit gebeurde op 25 maart van het jaar 2015 onder het mom van ‘Digital Cash’. Doorheen het jaar 2016 was er weinig verandering merkbaar in de koers van Dash. Ze bleef dan ook relatief stabiel rond de 45 euro hangen. Daar kwam in het jaar 2017 verandering in. Net voor de zomer, namelijk in de maand juni kon er plots een stijging worden opgemerkt van 4 keer de waarde als een half jaar voorheen. Dit overigens met een marktkapitalisatie van ruim 1 miljard euro.

Het lijkt er naar uit te zien dat Dash haar puberteit als cryptovaluta door de aanzienlijke en relatief aanhoudende koersstijgingen achter zich heeft weten te laten. Ondanks het feit dat een ‘volwassen cryptomunt’ zeer interessante perspectieven biedt neemt dit uiteraard niet weg dat er nog altijd bepaalde risico’s aan verbonden zijn. Toch, wie er voor heeft gekozen om vroeg in het jaar 2016 een investering te doen in Dash plukt daar inmiddels ruimschoots de vruchten van. Zo is Dash in een beperkte tijd uitgegroeid van een ware underdog tot een cryptovaluta die een aantrekkelijke waarde binnen de markt laat optekenen.

Welke Dash wallet gebruiken?

Op het ogenblik dat je er voor kiest om over te gaan tot het aankopen van de Dash cryptovaluta spreekt het voor zich dat je over een bepaalde wallet dient te beschikken. Voor Dash geldt dat je kan kiezen voor verschillende online wallets en hardware wallets. De beginnende investeerder in cryptocurrencies doet er goed aan om te kiezen voor een aanbieder zoals Litebit. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat je bij deze aanbieder van cryptovaluta’s een betaling kan uitvoeren met bijvoorbeeld iDeal, daarnaast is het ook nog eens zo dat je je DASH tokens meteen kan opslaan in de online wallet van Litebit. Dit werkt niet alleen razend snel, maar ook zeer eenvoudig. Wil je niet dat de wallet met jouw cryptocurrencies op het internet is terug te vinden en geef je de voorkeur aan een zogenaamde hardware wallet? In dat geval kan je een keuze maken uit de volgende twee mogelijkheden:

  • Trezero Wallet
  • Ledger Nano S

De bovenstaande twee hardware wallets staan er om bekend zeer betrouwbaar te zijn. Bovendien biedt met name de Ledger Nano S een zeer uitgebreide ondersteuning voor tal van verschillende cryptovaluta’s. Dit zorgt er voor dat je er niet alleen DASH in kan bewaren, maar ook tal van andere coins.

Dash kopen

Dash kopen is tegenwoordig mogelijk bij verschillende aanbieders. Voor Nederlandse investeerders in cryptocurrencies is het mogelijk om onder meer een beroep te doen op de mogelijkheden van Litebit. Dit is een betrouwbare Nederlandse aanbieder van een groot aantal verschillende altcoins en uiteraard de Bitcoin welke ook betalingen mogelijk maakt met bijvoorbeeld iDeal. Bovendien kan je een bepaalde hoeveelheid credits op je account bij Litebit plaatsen waardoor je altijd en overal meteen kan overgaan tot het aankopen van bepaalde crypto’s. De toegankelijke manier van werken heeft er voor gezorgd dat Litebit in sneltempo is uitgegroeid tot één van de belangrijkste aanbieders van cryptocurrencies op de Nederlandse & Europese markt.

Klik hier om meteen DASH te kopen bij Litebit!


Presentatie Dash

We raden iedereen die wil investeren in cryptovaluta’s aan om zich eerst even te verdiepen in de munt in kwestie. Net zoals ook geldt voor klassiek beleggen is het namelijk zo dat je er goed aan doet om niet over één nacht ijs te gaan. Vooraleer je investeert in deze Dash kan het onder meer de moeite waard zijn om even de presentatie van deze cryptocurrency te bekijken. Dit kan gebeuren door middel van het onderstaande filmpje. Hou er wel rekening mee dat de voorstelling (uiteraard) Engelstalig is.


Dash Links

  • Dash.org (de officiële website van Dash)