Welke crypto kopen voor 2024?​

Wie wel eens investeert in crypto zal altijd met de vraag zitten, welke crypto moet ik kopen? Nu we net een nieuw jaar in zijn gegaan zijn veel investeerders benieuwd welke crypto ze moeten kopen in 2024. 

De koersen van cryptocurrency zijn sterk onderhevig aan schommelingen. Desondanks zien we wel een aantal trends en die zien er voor 2024 goed uit. We kunnen dan ook een voorzichtige voorspelling maken en je meer inzicht te geven in welke crypto je moet investeren.

Beste crypto van 2023 en crypto trends

Om je te helpen bij het bepalen welke crypto je moet kopen vandaag, moeten we naar ook naar het afgelopen jaar kijken. Wat was de beste crypto van 2023? Wat gebeurde er op de cryptomarkt? En wat zijn de trends? Dat zijn de vragen die we moeten beantwoorden om te bepalen welke bitcoin je moet kopen. 

Het goede nieuws

In 2023 is er heel veel gebeurd in de cryptowereld. Zo werden op de G20-top afspraken gemaakt over regelgeving voor digitale valuta. Dit kan ertoe leiden dat investeerders meer vertrouwen krijgen in crypto. Daarnaast zijn er nieuwe innovaties, onder andere op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi). Tot slot zijn er een aantal belangrijke spelers in de financiële sector die interesse tonen voor crypto. Dat belooft veel goeds voor 2024.  

Negatieve nieuwsberichten

In 2023 was heel veel goeds te melden op het gebied van crypto. Maar we kregen ook te maken met wat minder goede nieuwsberichten. Zo werd de oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried schuldig bevonden aan fraude. Onder zijn leiding werden miljarden euro’s verduisterd. De cryptofraude had grote invloed op het vertrouwen van investeerders. De fraude raakte namelijk niet alleen FTX, ook bedrijven zoals Bitvavo kwamen hierdoor in de problemen omdat ze crypto via het platform hadden uitgeleend. 

SEC rechtszaak

Daarnaast was er nog de SEC rechtszaak. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spande een rechtszaak aan tegen Binance en Coinbase. De SEC beweert dat beide brokers bepaalde crypto niet hebben aangemerkt als effect. Het ging hierbij onder andere om Solano, Ripple en Cardano. Vanzelfsprekend had dit effect op de koersen. Ondertussen heeft Ripple een eigen rechtszaak aangespannen om aan te tonen dat ze geen effect zijn. De rechter stelde ze in het gelijk. Goed nieuws dus voor brokers en betrokken crypto.  

Stijgers in 2023

Dan nog even over de beste crypto van 2023. Een van de toppers van 2023 was Bitcoin. In vergelijking met 2022 is de koers van Bitcoin 160% gestegen. Een aanzienlijk percentage. Een andere crypto waar je in 2023 niet omheen kon, is Solana. Deze crypto steeg maar liefst 545%. Een zeer indrukwekkend percentage dat veel goed belooft voor 2024. Een andere crypto die het goed deed in 2023 was XRP. Deze crypto steeg 87%. 

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 287 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies 8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com

Welke crypto gaat stijgen in 2024?

Dan nu over naar het belangrijkste gedeelte, welke crypto kopen in 2024. Deze lijst met beste crypto om nu te kopen is gebaseerd op een analyse van de beste crypto van 2023 en verwachtingen voor 2024. Let op, het is slechts een voorspelling. Het investeren in cryptocurrency heeft een zeer hoog risico. Desondanks kunnen we wel een aantal aanbevelingen doen en trends laten zien die laten zien over welke crypto gaat stijgen. 

bitcoin

Bitcoin

xrp

XRP

eth

Ethereum

solana

Solana

avalanche

Avalanche

cardano

Cardano

polkadot

Polkadot

Bitcoin (BTC)

Wil je weten welke crypto je nu moet kopen, dan staat Bitcoin bovenaan het lijstje. De prijs van Bitcoin ligt op het moment rond de 39.000 euro. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de prijs langzaam maar gestaag oploopt. Maar er zijn specifieke momenten die nog meer aantrekken. En dat is de halvering. Elke 4 jaar vindt een halvering van Bitcoin plaats. Dit noemen we ook wel Bitcoin halving. Dat betekent dat miners een lagere beloning krijgen, 50% minder om precies te zijn. 

Dat klinkt misschien niet zo gunstig, maar voor investeerders is dat juist een plus. Hierdoor wordt het aanbod Bitcoin namelijk lager en zal de prijs verhogen. De volgende bitcoin halving vindt plaats in april 2024. Daarnaast gaat Bitcoin de beurs op met ETF’s. Een mijlplaal in de cryptowereld. 

Bitcoin is daarom een van de beste crypto om nu te kopen. Verwachtingen variëren van een verdubbeling van een prijs tot ongeveer 100.000 euro aan het einde van 2024.

Ripple (XRP)

Ondanks dat de prijs van XRP momenteel vrij laag is, wordt er veel van verwacht voor 2024. De prijs ligt momenteel rond 0,56 euro, maar de verwachting is dat het in het komende jaar kan oplopen tot 3 euro. Dat is bijna 4 keer zoveel. Sommige experts zijn iets voorzichtiger en denken dat XRP slechts 2 euro haalt. Maar dat is nog steeds een aanzienlijke verhoging. 

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom de verwachting is dat de koers van XRP zal stijgen. Een van de redenen dat de verwachting is dat Ripple zal stijgen is dat ze steeds meer vergunningen krijgen om Ripple Payments aan te bieden. Dit is al goed aangeslagen in Azië, wat de verwachting op een koersstijging alleen maar kracht bijzet. 

Ethereum (ETH)

De halving van bitcoin heeft ook effect op de koers van andere crypto. Als je vraagt welke crypto je moet kopen dan moeten we ook Ethereum meenemen. De halving van bitcoin kan namelijk een positief effect hebben op de koers van ETH.

Dat is overigens niet de enige reden dat de verwachting is dat Ethereum gaat stijgen in 2024. ETH heeft aangegeven dat ze de ambitie hebben om een wereldwijde crypto-hub te worden. 

De koers van ETH ligt op het moment rond 2000 euro. De verwachting is dat het bedrag dat je voor ETH moet neertellen in 2024 kan oplopen tot 3200 euro. De voorspellingen gaan echter verder dan 2024. De toekomstverwachting voor de komende jaren is zeer goed. Men verwacht dat de koers rond 2030 in ieder geval 9500 euro is. Andere verwachtingen gaan zelfs uit van 12.000 euro. 

Solana (SOL)

Solana is al sinds de lancering in 2020 een populaire crypto. In 2022 steeg de prijs van Solana maar liefst 15.000%. Daarna bleef Solana stijgen maar iets minder snel. Toch sloot Solana 2023 af met een koersstijging van 545%.

Een van de redenen dat de stijging niet zo hoog was in vergelijking met voorgaande jaar heeft te maken met de SEC rechtszaak waar we eerder over spraken. Nu de berichten hierover wat beter zijn, zien we dat de stijging van de koers van Solana weer oppikt. 

Omdat er nog veel onzeker is, lijkt het voor experts moeilijk om overeenstemming te bereiken over de verwachtingen. De koers ligt momenteel rond de 100 euro. Sommige experts verwachten dat de koers zal stijgen tot 300 euro in 2024. Andere deskundigen zijn wat voorzichtiger en denken dat de koers slechts een paar tientjes zal stijgen. 

Avalanche (AVAX)

Avalanche is een cryptoplatform dat zich specifiek richt op Decentralized Finance (DeFi). Als we af kunnen gaan op wat de experts zeggen zullen mensen steeds vaker dit soort crypto kopen. Momenteel ligt de prijs van Avalanche op 40 euro. De verwachtingen voor de koers lopen uiteen van een stijging van 5% tot meer dan 100%. 

Hoeveel AVAX gaat stijgen is dus niet met zekerheid te zeggen. Toch lijkt het erop dat de cryptomunt in ieder geval zal stijgen. In het meest gunstige geval kan deze crypto kopen je een behoorlijk rendement opleveren. 

Cardano (ADA)

Cardano is een zeer efficiënt blockchain platform. Ze richten zich op gedecentraliseerde applicaties en smart contracts. Een van de voordelen van Cardano is dat ze niets onbezonnen doen. Als ze nieuwe functies lanceren is daar goed over nagedacht. Dat betekent dat je te maken hebt met kwaliteit. Daar tegenover staat dat ze niet zo snel kunnen inspelen op nieuwe trends.

Desondanks geloven we dat de koers van Cardano zal stijgen. Positieve voorspellingen hebben het zelfs over een verdubbeling aan het einde van 2024. De koers is momenteel 0,56 euro. In het meest gunstige geval kan de koers oplopen tot meer dan 1 euro.

Polkadot (DOT)

Polkadot zorgt ervoor dat verschillende blockchain netwerken met elkaar kunnen communiceren. Dit maakt de netwerken veiliger en praktischer in gebruik. Na de lancering van Polkadot was er een flinke hype omdat het ging om een nieuwe trend.

We zien nu echter dat het weer een beetje bekoeld is. Andere crypto zijn met soortgelijke functies gekomen. Sommige daarvan zijn zelfs beter. Desondanks denken we dat er nog steeds een plek is voor DOT. De koers ligt momenteel iets boven 8 euro. De verwachting is dat de prijs in 2024 10% tot 15% zal stijgen.

Voorspellingen voor 2024 

Als je wil weten welke crypto je moet kopen voor 2024 dan is het goed om te weten wat de voorspellingen zijn. Er staat ons in 2024 heel veel te wachten op het gebied van innovaties, nieuwe functies, maar ook regulering. 

Het lijkt erop dat de SEC de cryptowereld gunstig gezind is. De verwachting is dat ze binnenkort de eerste Bitcoin-ETF goed zullen keuren. Een ETF is een Exchange Traded Fund. Het is een beleggingsfonds waar men in kan handelen op de beurs. Dit is een belangrijke stap, omdat het de brug slaat tussen de traditionele financiële wereld en crypto

De verwachting is niet alleen dat dit positief effect heeft op de koers van bitcoin, maar ook op andere crypto. De kans is groot dat andere crypto in de toekomst ook voor een ETF vergunning gaan. 

We willen ook voorzichtig de voorspelling doen dat NFT’s (Non-fungible tokens) weer een comeback zullen maken. In 2021 steeg de prijs van NFT’s naar grote hoogtes. Eind 2022 zagen we al een sterke daling en in 2023 waren NFT’s nauwelijks nog wat waard. Toch zijn er signalen dat ze weer terugkomen. Maar dan niet via Ethereum, maar via Bitcoin waar ze als Ordinals verhandeld worden.

Waar crypto kopen?

Nu je weet welke crypto je moet kopen voor 2024, is het tijd om echt crypto te schaffen. Het is aan te raden om dit te doen bij een betrouwbare crypto-broker met een gebruiksvriendelijk platform. Ons advies is om te kiezen voor Bitvavo, Finst of Coinmerce. Dit zijn betrouwbare opties met een groot aanbod. Bovendien is het makkelijk om een account aan te maken en is kopen en verkopen van crypto heel eenvoudig.

Meer informatie Voordelen Rating Aantal cryptocurrencies Aanbieder
Bitvavo Bitvavo Open website Beste keuze in Nederland, Betalen met iDeal, Nederlands bedrijf 9.5 287 Bitvavo Bitvavo
Finst Finst Open website De goedkoopste crypto exchange in Nederland in 2024 9.2 100+ Finst Finst
Crypto.com Crypto.com Open website Internationale Crypto exchange met 1.000+ cryptocurrencies 8.9 1.000+ Crypto.com Crypto.com

Conclusie: Welke crypto nu kopen

Als je handelt in crypto of er mee wil beginnen wil je antwoord op de vragen: Welke coin nu kopen? En, welke crypto kopen voor 2024? Zoals je gemerkt hebt, is het lastig om hier een goed antwoord op te geven. We kunnen wel voorspellingen maken, maar in welke crypto je moet investeren is afhankelijk van allerlei snel veranderende factoren.

We kunnen dus niet exact zeggen welke crypto je moet kopen, maar we kunnen wel een advies geven. We hebben hierbij gekeken naar de beste crypto in 2023 en de verwachtingen van experts over welke crypto gaat stijgen in 2024. 

De verwachtingen voor 2024 zijn goed. De rek in crypto is er nog lang niet uit en het is dan ook een goed moment om crypto te kopen. Kies een of meerdere van de crypto die we hier vermeld hebben en zie je geld groeien.

FAQ - Welke crypto kopen voor 2024?

Tot slot nog het antwoord op de meest gestelde vragen over, welke crypto kopen vandaag?

Wil je antwoord op de vraag welke crypto je nu moet kopen dan kunnen we een aantal adviezen uitbrengen. Bitcoin, Ethereum, Ripple en Solana beloven veel goeds voor 2024. Houdt er wel rekening mee dat dit slechts een voorspelling is, we kunnen geen garanties geven.

Wil je weten welke crypto je vandaag zou moeten kopen dan is het goed om ook naar het verleden te kijken. De beste crypto van 2023 was Solano. Deze cryptomunt steeg in het afgelopen jaar maar liefst 545%. Dat is dan ook een van de redenen dat dit een van de beste crypto is om nu te kopen.

2023 was een bewogen jaar in de cryptowereld. Maar voor 2024 ziet het er een stuk rooskleuriger uit. Er zijn een aantal belangrijke ontwikkelingen die een positieve impact kunnen hebben op de crypto koers. Het is een goed moment om te kijken welke Bitcoin je moet kopen.