Het afgelopen jaar is er een nieuwe explosie geweest in cryptocurrencies. Bedrijven maken betalingen mogelijk via deze digitale activa of omarmen de blockchain technologie achter Bitcoin en anderen, wat een zegen is voor enkele van de grootste cryptocurrencies.  

Het maakt allemaal deel uit van wat bekend is geworden als DeFi of decentralized finance. Stel je peer-to-peer netwerken voor die financiële transacties aanbieden, in plaats van een enkele autoriteit zoals een centrale bank. 

In de 12 jaar sinds de eerste Bitcoin digitaal werd gedolven, is deze exponentieel gegroeid, waarbij de totale cryptomarktwaarde begin mei een record bereikte van bijna $ 2,5 biljoen. Waardoor de vraag welke crypto kopen bij steeds meer mensen opkomt. 

Ondertussen zijn er een aantal cryptocurrency-projecten ontwikkeld. Sommige zijn gecentraliseerd, andere niet. Veel hebben betrekking op input van de gemeenschap bij het aannemen van nieuwe protocollen. 

Veel van de grootste cryptocurrencies op dit moment zien er ook uit als redelijke, gedifferentieerde plaatsen voor nieuwe investeerders om te beginnen. In veel gevallen hebben deze digitale munten al bewezen ecosystemen gebouwd, wat hun vooruitzichten op uitstekende langetermijninvesteringen zou moeten verbeteren. Houd er rekening mee dat cryptocurrencies veel risico’s met zich meebrengen, dus leren over hun valkuilen is net zo belangrijk als het waarderen van de voordelen. 

Hier zijn acht van de grootste cryptocurrencies die nu het bekijken waard zijn. Je kunt niet alleen leren wat je moet weten om mogelijk in elk te investeren, maar door de belangrijkste verschillen tussen deze grote crypto activa te begrijpen, zal je ook beter in staat zijn om te kunnen bepalen welke cryptocurrency kopen verstandig is in jouw situatie.

Wat is crypto en welke crypto kopen is een goede investering?

Cryptocurrency is een type valuta dat digitaal en gedecentraliseerd is. Cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om dingen te kopen en verkopen, en hun potentieel om waarde op te slaan en te laten groeien, heeft ook de aandacht getrokken van veel beleggers. 

Er zijn tegenwoordig duizenden verschillende cryptocurrencies beschikbaar. De meest populaire, en de eerste, is Bitcoin, die in 2009 is gemaakt. Andere veel voorkomende cryptocurrencies zijn Ethereum, XRP en Bitcoin Cash. Elk van deze valuta’s heeft een ander doel, sommige zijn geoptimaliseerd voor gebruik in plaats van contant geld en andere zijn ontworpen voor directe transacties. 

Cryptocurrencies zijn volledig digitaal, dus er is geen fysieke munt of rekening verbonden aan de crypto die je bezit. In plaats daarvan houden eigenaren cryptocurrency in een digitale portemonnee en kopen of verkopen ze via een online uitwisseling. Je portemonnee kan online zijn (sommige populaire beurzen zoals Coinbase bieden een in-app-portemonnee) of offline opgeslagen op een hardwareapparaat dat lijkt op een USB-station. 

Decentralisatie is een primair principe van cryptocurrency. Terwijl de meeste valuta’s worden ondersteund door een centrale bank, de Amerikaanse dollar wordt bijvoorbeeld ondersteund door het “volledige vertrouwen en krediet” van de Amerikaanse overheid, worden cryptocurrencies onderhouden en gewaardeerd door hun gebruikers. 

Cryptocurrency transacties worden geregistreerd in een gedecentraliseerd grootboek. Dit grootboek wordt een blockchain genoemd. Elke keer dat crypto wordt gekocht of verkocht, wordt de transactie toegevoegd aan de blockchain. Iedereen kan meedoen en deelnemen aan de blockchain, maar gegevens over individuele transacties worden beveiligd met behulp van cryptografie. Voor elke transactie die aan de blockchain wordt toegevoegd, is er een digitaal validatieproces om deze te verifiëren en fraude te voorkomen. 

Ethereum

Ethereum is een open-source, gedecentraliseerde blockchain-technologie. De oorspronkelijke munt van Ethereum wordt ether genoemd. Deze munt is een van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, de tweede alleen voor Bitcoin (BTC). Hoewel ether een kleinere marktkapitalisatie heeft dan Bitcoin, is Ethereum de meest gebruikte blockchain voor cryptomunten kopen. 

Net als veel andere cryptocurrencies, is de prijs van ether sterk gefluctueerd sinds de lancering in 2015. Destijds was de prijs ongeveer $ 1 en bleef daar enkele maanden. De prijs bereikte in januari 2018 $ 1.358, de hoogste prijs ooit op dat moment. De prijs begon te dalen, net als de prijs van veel cryptocurrencies; ether bereikte in december 2018 een dieptepunt van $ 83. 

De prijs is sindsdien eb en vloed, maar is over het algemeen gestegen. Begin april 2020 was de prijs ongeveer $ 140; en medio mei was het ongeveer $ 3.349 waard. Dat is een behoorlijk forse stijging in iets meer dan een jaar. 

Als je besluit te investeren in ether (en dus in Ethereum), moet je je eerst afvragen waarom je belegt. Hoewel de prijs van de munt het afgelopen jaar aanzienlijk is gestegen, kan deze extreem volatiel zijn. Dus als je ether koopt in de hoop dat de prijs zal stijgen, kun je gefrustreerd raken. 

Ethereum kopen bij Bitvavo

Travala

Travala (voorheen bekend als Concierge) werd gelanceerd in juli 2018, na de eerste muntaanbieding in april 2018, waarin het werd gepromoot als een reissysteem dat de kracht van blockchain probeerde te benutten. De inspanning slaagde erin om zo’n 2,6 miljoen dollar op te halen, wat een solide basis vormt voor de uitbreiding van het platform naar meer dan 200 landen.  

Het belangrijkste personeel achter het project omvat Steve Hipwell, oprichter en Chief Operations Officer bij Travala, en Matthew Lopez, de CIO, CFO en medeoprichter, samen met een groot aantal adviseurs met achtergronden in de reisindustrie en blockchain-expertise. 

Tot juli 2020 veranderde er niet veel in de prijs van Travala en bleef deze schommelen tussen de $ 0,05 en $ 0,15. Eind juli 2020 begon Travala echter zijn eerste piek wat er voor zorgde dat deze begin augustus 2020 $ 1,99 waard was. Na deze piek stabaliseerde het zich tussen de $ 0,70 en $ 1 van eind augustus 2020 tot en met begin 2021. Vanaf begin 2021 begon weer een nieuwe piek die zijn hoogtepunt bereikte in april 2021 met een waarde van $ 6,12, waarna het begin juli 2021 stabaliseerde rond de $ 2. Dit is dan ook de trend die verwacht word, na elke piek zal de stabilisatie een stukje hoger uitvallen.  

Travala kopen bij Bitvavo

SushiSwap

Ondanks zijn vroege roem, heeft SushiSwap een zeer bewogen geschiedenis gehad. Het platform is begin 2020 in gebruik genomen. Het is indrukwekkend dat de ontwikkelaars ervoor kozen om geen premine uit te voeren toen ze de DEX op Ethereum-bloknummer 10.750.000 lanceerden. Net als veel andere DEX-projecten, is SushiSwap gemaakt door een groep anonieme ontwikkelaars. Chef Nomi wordt gecrediteerd als de primaire maker van het platform. Daarnaast waren twee andere pseudonieme mede-oprichters, genaamd SushiSwap en 0xMaki, betrokken bij deze vroege stadia van het project. 

Net als Uniswap helpt het ontwerp van SushiSwap de centralisatie in de markt te verlichten. Gebruikers handelen rechtstreeks met liquiditeitspools en via niet-bewarende portefeuilles voor crypto kopen. Bijgevolg wordt SushiSwap minder snel gehackt en krijgen gebruikers meer flexibiliteit bij het selecteren van munten. SushiSwap is scherp ontworpen om de gebruikers meer controle te geven over de AMM en de toekomstige ontwikkelingen ervan in vergelijking met de concurrentie. 

SushiSwap is gericht op DeFi-gebruikers. Met het platform kan iedereen tokens ruilen en liquiditeit toevoegen aan pools. SushiSwap biedt gebruikers meerdere manieren om een ​​passief inkomen te verdienen met minder risico. Je kunt ook SLP-tokens inzetten om SUSHI te verdienen en SUSHI inzetten voor xSUSHI en beloningen verdienen. Hierdoor is het een investering die blijft uitbetalen. 

Sushiswap kopen bij Bitvavo

Chainlink

Chainlink is al jaren een project om naar te kijken. Het programma kwam in 2014 voor het eerst op de markt onder de naam SmartContract.com. Kort na de lancering werd de naam veranderd in Chainlink om de kernmarkt van het platform beter te vertegenwoordigen. Tegenwoordig helpt Chainlink de groeiende kloof tussen externe gegevensbronnen en openbare blockchains op nieuwe en opwindende manieren te overbruggen. 

Chainlink brengt een aantal belangrijke voordelen voor het netwerk. Orakels zijn belangrijk voor netwerkuitbreiding. Ze vormen de kern van enkele van de meest opwindende ontwikkelingen in de sector. DEX gebruiken bijvoorbeeld orakels om de prijs van cryptocurrencies te bepalen zonder een orderboek aan te bieden. 

Chainlink stelt bedrijven in staat om op een betrouwbare manier gebruik te blijven maken van deze krachtige technologie. Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat de gegevens die ze ontvangen niet corrupt, onjuist en tijdig zijn. In het geval van een storing in een enkel knooppunt, vervangt het systeem dit automatisch door een alternatief met een hogere rangorde. 

Niemand kan beweren dat de crypto-ruimte veel projecten heeft die allemaal hype en geen inhoud zijn. Chainlink is daar niet een van. Dit platform biedt een noodzakelijke hulpbron voor de markt. Chainlink breidt de functionaliteit van ‘s werelds blockchains uit en biedt ontwikkelaars een nieuw niveau van flexibiliteit. Om deze en meer redenen blijft Chainlink een van de populairste munten op de markt. 

Chainlink kopen bij Bitvavo

VeChain

VeChain ging in 2015 van de tekentafel naar de realiteit met als doel de supply chain-industrie te ontwrichten door gegevens bruikbaar en transparant te maken. De maker van het project, Sunny Lu, was vooral bekend om zijn uitvoerend werk met Louis Vuitton China vóór deze onderneming. Je moet je voorstellen dat het omgaan met alle supply chain-problemen waarmee kledingfabrikanten worden geconfronteerd, hem heeft geïnspireerd om dit unieke systeem te ontwikkelen. 

VeChain heeft één ding geleend van Ethereum, zijn dubbele token-strategie. In deze stijl van blockchain-ecosysteem dient één token als publieke investering en/of digitaal geld en de andere is voor de uitvoering en programmering van slimme contracten. Voorbeelden van deze stijl van backend-token zijn Ethereum’s ether en NEO’s GAS. 

VeChain Token is de cryptocurrency waarin je op een beurs zou investeren. En het beantwoord de vraag welke crypto nu kopen. Het dient als een waardevermeerdering binnen de VeChain-blockchain. Dit token kan waarde over de blockchain overbrengen en slimme contracten activeren.  

Het tweede token dat in het VeChain-systeem wordt gebruikt, is VeChainThor Energy. Dit token fungeert als gas voor slimme contracttransacties. Deze tokens zijn niet openbaar beschikbaar. Alleen ontwikkelaars gebruiken deze tokens om hun contractuitvoeringskosten te dekken. 

Van cruciaal belang is dat de meeste blockchains van ontwikkelaars vereisen dat ze een betaling doen om contracten op de blockchain te plaatsen. Deze strategie zorgt ervoor dat alleen codering die klaar is voor het publiek de blockchain bereikt en spamberichten vermindert. 

Vechain kopen bij Bitvavo

Waves

Waves kwam in juni 2016 op de markt. De munt was vanaf de lancering een succes. De ICO van het bedrijf behaalde tijdens de lancering meer dan $ 16 miljoen. Veel van dit succes kan worden toegeschreven aan de ervaring van het team. Veel van de kernteamleden van Waves werkten ook samen hard aan het NXT-project. 

Als pionier op de markt promoot Waves massale adoptie door middel van eenvoud. Er zijn een heleboel voordelen behaald door het gebruik van deze cryptocurrency van de volgende generatie. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom beleggers naar deze munt blijven trekken. Ontwikkelaars zijn van plan om hun tokens-mogelijkheden in de toekomst uit te breiden. Als ze erin slagen een token te creëren dat vergelijkbaar is met de opties van Ethereum, is de kans groot dat Waves een aanzienlijk deel van het verkeer van Ethereum kan veroveren. 

De ontwikkelaars achter het Waves-platform zijn gericht op de toekomst. De beslissing om een ​​eenvoudig te gebruiken token-lanceringsplatform te creëren is verstandig als je bedenkt dat tokenisatie een van de snelstgroeiende sectoren op de markt is. Je kunt verwachten dat Waves in de nabije toekomst een toppositie in de markt zal blijven behouden vanwege zijn innovatieve aanpak en staat van dienst in het leveren van nuttige blockchain-services aan de massa. 

Waves kopen bij Bitvavo

Polkadot

Polkadot is een applicatieomgeving met meerdere ketens die interoperabiliteit tussen verschillende ketens mogelijk maakt op een niveau dat voorheen ondenkbaar was. In het bijzonder stelt Polkadot gebruikers in staat om meer dan alleen tokens over blockchains te sturen. Met Polkadot kunnen deze netwerken actuele gegevens communiceren. 

Er zijn eindeloos veel redenen waarom je individuele blockchains zou willen verbinden. Ten eerste zorgt de mogelijkheid om elk type gegevens over elk type blockchain te verzenden, voor een revolutie in de sector. Je kunt deze gegevens overdragen via openbare, open blockchains zonder toestemming en gebruikmaken van de beste kenmerken van elk netwerk. 

Op deze manier introduceert Polkadot een nieuw tijdperk in schaalbaarheid, interoperabiliteit en beveiliging. De flexibele en adaptieve architectuur van het bedrijf faciliteert bouwtechnologie, inclusief slimme contractplatforms. Op deze manier kunnen ontwikkelaars beginnen met het bouwen van next-gen-applicaties die toestemmingsgegevens krijgen van een privé-blockchain en deze gebruiken op een openbare blockchain. Sommige analisten suggereren dat Polkadot een geloofwaardige bedreiging vormt voor de dominantie van Ethereum. 

Polkadot kopen bij Bitvavo

Conclusie welke bitcoin kopen

Zoals je dus kunt zien zijn er genoeg goede cryptomunten die je kunt kopen. De vraag welke coins kopen, zou dan ook niet meer nodig moeten zijn. Er is voor iedereen wel een crypto die bij je past. Ongeacht welke je kiest is het altijd verstandig om eerst wat meer informatie over de munt te zoeken en ervoor te zorgen dat deze degene is die bij je past. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *