Cryptobeginner.nl

Stellar Koers

XLM

https://www.stellar.org/

$0,33

Market Cap

$7.976.441.862

Market Cap verschil 24h

$-449.531.875

Volume 24h

$446.516.022

Market Cap dominatie

0,29%

Circulerend aanbod

24.354.308.834 

Max

50.001.802.515 

Stellar (XLM) kopen bij

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

Stellar kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak geaccepteerd.      

Actuele Stellar Koers

Wil je Stellar kopen? Ga naar Bitvavo

Stellar Details

Start Date

Afkorting crypto Stellar

XLM

Type coin

cryptocurrency

XLM/BTC ratio

$0,33(XLM)/$57.038,00(BTC)

Koers veranderingen XLM

XLM koers afgelopen 24 uur

daling van 5,61%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 0,53%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 10,98%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 76,82%

Stellar prijs

$0,33

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$446.516.022

Market cap dominance

0,29%

Stellar is een gedecentraliseerd financieel netwerk welke het mogelijk maakt om bijzonder snel internationale betalingen op uit te voeren. Bovendien kan dit gebeuren in verschillende valuta’s en uiteraard ook zonder dat er daarvoor hoge kosten dienen te worden betaald. De omzetting van de valuta’s tussen de verzender en ontvanger gebeurt binnen dit netwerk door middel van de eigen XLM token. Het systeem welke Stellar aan de wereld wil aanbieden moet er op termijn voor zorgen dat betalingen naar waar dan ook ter wereld niet alleen bijzonder snel, maar ook veel voordeliger kunnen worden afgehandeld.

Kennismaking met Stellar Lumens

Stellar is zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven een gedecentraliseerd netwerk welke aan zichzelf als primair doel heeft gesteld om een veilig, snel en bovendien ook betaalbaar alternatief aan te bieden voor het huidige, financiële stelsel. De blockchain technologie waar het project op is gebaseerd moet het in de praktijk dan ook mogelijk maken om verschillende vormen van waarde uit te wisselen. Dit betekent in de praktijk dat een overboeking die gebeurt vanuit Nederland, in euro’s bijvoorbeeld, in ‘no-time’ in Japan in de lokale munteenheid bijgeschreven moet kunnen worden.

Ondersteuning van verschillende valuta’s

Op het ogenblik dat er binnen het netwerk van Stellar een bepaalde transactie wordt uitgevoerd wordt deze afgetrokken van de wallet van de verzender en nagenoeg meteen bijgeschreven in de wallet van de ontvanger. Zoals reeds aangegeven kan dit ook gebeuren in verschillende valuta’s. We maken op dit vlak een onderscheid tussen niet alleen BTC en USD, maar ook tussen EUR, JPY en GBP. Het omwisselen tussen de verschillende valuta’s gebeurt altijd door middel van de XLM-token welke Stellar op de markt heeft gelanceerd.

Snel en goedkoop transacties afhandelen

Eén van de mogelijks sterkste troeven van Stellar is terug te vinden in de snelheid waarmee alle transacties worden afgehandeld. Op moment van schrijven wordt elke transactie welke op de blockchain wordt uitgevoerd dan ook bevestigd binnen de 2 tot 5 seconden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de kosten. Iedereen die er al ooit voor heeft gekozen om een internationale transactie uit te voeren tussen twee verschillende munteenheden heeft wel kunnen vaststellen dat er hier niet onaanzienlijke kosten mee gepaard gaan. Door gebruik te maken van het netwerk is het mogelijk om deze kosten aanzienlijk te beperken. Op dit ogenblik bedragen de kosten per transactie dan ook slechts 0.00001 Lumens. Concreet betekent dit dat het mogelijk is om met 1 XLM-token tot wel 100.000 transacties te betalen.

De onderverdeling van het aantal XLM-tokens

Bij de lancering van het Stellar netwerk in 2014 was er sprake van een voorraad bestaande uit 100 miljard XLM-tokens. Lang niet al deze tokens werden meteen in circulatie gebracht, in tegendeel. Het zou de bedoeling zijn volgens het team achter Stellar om dit geleidelijk aan te doen verspreid over een periode van 10 jaar. Bovendien is het zo dat de XLM-tokens ook in onderverdelingen zijn gereserveerd voor verschillende doelgroepen, namelijk:

  1. 50% is gereserveerd voor individuen die Lumens willen hebben of gebruiken;
  2. 25% wordt gedoneerd aan verschilende non-profit organisaties;
  3. 20% werd door Stellar.org verdeeld onder houders van Bitcoin en Ripple;

Stellar koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Stellar was $0,88 op 03-01-2018 00:00. Als je dit vergelijkt met de XLM koers van vandaag wat op $0,33 staat zie je dat een daling van 62,62% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Stellar vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 76,82%

Koers Stellar verwachtingen

De Stellar koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Stellar vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Stellar koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Stellar koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Stellar nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Stellar kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Stellar nieuws

Wanneer je erover denkt om Stellar te kopen kun je het dagelijkse XLM nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/stellar, en ook op de website van Stellar https://www.stellar.org/.

Stellar kopen

Stellar kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Stellar, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Huobi, Litebit en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Stellar of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 76,82%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 10,98% en de actuele koers $0,33 geven een goed beeld. De markt cap rang 25 geeft weer hoe hoog op de lijst de XLM staat en het maximaal aanbod 50.001.802.515 geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.