Cryptobeginner.nl

TRON Koers

TRX

https://tron.network

$0,10

Market Cap

$6.972.882.992

Market Cap verschil 24h

$-45.159.703

Volume 24h

$2.462.463.014

Market Cap dominatie

0,25%

Circulerend aanbod

71.660.220.128

Max

 

TRON (TRX) kopen bij

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

TRON kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak geaccepteerd.      

Actuele TRON Koers

Wil je TRON kopen? Ga naar Bitvavo

TRON Details

Start Date

2017-08-28

Afkorting crypto TRON

TRX

Type coin

smart contract platform

TRX/BTC ratio

$0,10(TRX)/$56.509,00(BTC)

Koers veranderingen TRX

TRX koers afgelopen 24 uur

daling van 0,48%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 0,79%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 3,42%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 220,44%

TRON prijs

$0,10

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$2.462.463.014

Market cap dominance

0,25%

Het TRON-platform welke beschikt over haar eigen cryptocurrency, namelijk de TRX-tokens heeft een bijzonder nobel doel voor ogen. Het is het streefdoel van dit platform om er voor te zorgen dat makers van bijvoorbeeld muzieknummers, maar ook games niet alleen het beheer, maar ook de distributie van hun artikel(en) terug in eigen handen kunnen krijgen. Op vandaag is dat nagenoeg onmogelijk waardoor er heel wat geld richting een eigenlijk overbodige tussenpersoon vloeit. Door gebruik te maken van het TRON-platform moeten ontwikkelaars of makers van digitale producten deze dure factor kunnen uitschakelen.

Het doel dat beoogt wordt met TRON, is dat de blockchain technologie beschikbaar komt van de doorsnee persoon en kleinere bedrijven. Door zo de drempel voor gebruik van de technologie te verlagen, is de TRON koers dan ook eentje die goed blijft presteren.

Er wordt op de handelsplatformen immers ook gekeken naar de wijze waarop er in de toekomst ingespeeld zal worden op de vele uitdagingen en mogelijkheden.

De ICO van TRON

In eerste instantie is het altijd interessant om even te kijken in de richting van de zogenaamde ICO die het TRON-platform heeft gehad. Deze eindigde op datum van 2 september 2017 en bracht een bedrag van zomaar even 70 miljoen dollar in het laatje. Omdat TRON haar platform meteen vanaf het begin de nodige aandacht wou geven koos ze er voor om op datum van 30 oktober een zogenaamde airdrop te houden. Investeerders die bij Binance over een bedrag van minimaal 0,003 BTC beschikten kregen zomaar voor niets 500 Tronix (TRX) op hun account bijgeschreven. Met deze airdrop was de interesse van heel veel (potentiële) investeerders in TRON en TRX meteen gewekt.

Het TRON-platform in de praktijk

Wanneer we het TRON-platform en haar mogelijkheden in de praktijk gaan bekijken kunnen we dat niet doen zonder in eerste instantie even dieper in te gaan op de geschiedenis en de achterliggende personen van het bedrijf. De oprichter van TRON is dan ook Justin Sun. Sun staat onder meer bekend als de ontwikkelaar van de applicatie ‘Peiwo’ welke hij na afloop van diens studie heeft ontwikkeld. Op vandaag is dit een app die zich één van de grootste live streamingapplicaties van China mag noemen. Het spreekt voor zich dat de Peiwo app de eerste applicatie is welke gebruik heeft gemaakt van het TRON-platform. Ze zal met name de ondersteuning van de smart contracts bij het platform gaan benutten om haar live shows mee te regelen.

Op het ogenblik dat ook andere applicaties gebruik gaan maken van het TRON-platform heeft deze de mogelijkheid om de virtuele barrière tussen applicaties te doen verdwijnen. Op het ogenblik dat je bijvoorbeeld 500 TRX op je Peiwo app hebt staan kan je deze gebruiken om transacties in een spel uit te voeren. De identificatie hoeft bij het gebruik van een nieuwe applicatie dan niet nogmaals te gebeuren wat zorgt voor heel wat meer gebruiksgemak. Dit wordt onder meer gerealiseerd door het feit dat de informatie wordt opgeslagen op de blockchain en dus niet in de applicatie in kwestie. Het is hierdoor voor apps ook niet meer mogelijk om gegevens van haar gebruikers door te verkopen aan derden.

Enkele investeerders achter het TRON platform

Vooraleer te investeren in een bepaald project kan het nooit kwaad om een goed zicht te hebben op de mensen die er vanaf het eerste uur bij betrokken waren. Uiteraard is er de oprichter Justin Sun, maar er zijn ook heel wat gerenommeerde investeerders die hun vertrouwen hebben gesteld in TRON. Enkele bekende namen op dit vlak zijn Binshen Tang, de eigenaar van het populaire spel Clash of Kings welke op moment van schrijven reeds door meer dan 40 miljoen mensen van over de hele wereld wordt gespeeld, Jihan Wu, de CEO van Bitmain evenals Weixing Chen die bekend staat als de oprichter van de Chinese Uber. Ook Linke Yang, oprichter van BTC China heeft vanaf het begin zijn vertrouwen in het project gesteld.

Het doel van de TRX-token van TRON

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven beschikt TRON over haar cryptocurrency, namelijk de TRX-token. Deze cryptovaluta luistert eigenlijk naar de naam ‘TRONIX’ en moet uiteindelijk alle andere currency’s die binnen de entertainmentsector worden gebruikt vervangen. Dit moet het mogelijk maken voor alle spelers om op eender welk moment voor eender welke game een betaling uit te voeren. De TRX-token is gebaseerd op het bekende ERC20-protocol. Dit zorgt er voor dat ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om een zogenaamde ICO te organiseren op het platform van TRON waarbij de tokens dienst kunnen doen als vorm van financiering. Van de TRX-token is bekend dat er in totaal 100 miljard exemplaren beschikbaar gesteld zullen worden. Op moment van schrijven zijn er van deze 100 miljard reeds 65.748.192.475 exemplaren in circulatie. Het feit dat er een hard cap op de hoeveelheid TRX-tokens zit betekent dat er nooit meer dan 100 miljard tokens in circulatie gebracht kunnen worden.

TRON koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers TRON was $0,23 op 05-01-2018 00:00. Als je dit vergelijkt met de TRX koers van vandaag wat op $0,10 staat zie je dat een daling van 58,52% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij TRON vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 220,44%

Koers TRON verwachtingen

De TRON koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent TRON vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de TRON koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

TRON koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het TRON nieuws, maar ook het bedrijf en team achter TRON kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse TRON nieuws

Wanneer je erover denkt om TRON te kopen kun je het dagelijkse TRX nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/Tronix, en ook op de website van TRON https://tron.network.

TRON kopen

TRON kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw TRON, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Huobi, Litebit en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in TRON of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 220,44%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 3,42% en de actuele koers $0,10 geven een goed beeld. De markt cap rang 33 geeft weer hoe hoog op de lijst de TRX staat en het maximaal aanbod geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.