Cryptobeginner.nl

Chainlink Koers

LINK

https://chain.link/

$24,93

Market Cap

$11.708.011.645

Market Cap verschil 24h

$-371.955.944

Volume 24h

$1.898.533.217

Market Cap dominatie

0,42%

Circulerend aanbod

467.009.554

Max

1.000.000.000 

Chainlink (LINK) kopen bij

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen.

Chainlink kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak geaccepteerd.

Actuele Chainlink Koers

Wil je Chainlink kopen? Ga naar Bitvavo

Chainlink Details

Start Date

2017-09-16

Afkorting crypto Chainlink

LINK

Type coin

avalanche ecosystem

LINK/BTC ratio

$24,93(LINK)/$56.961,00(BTC)

Koers veranderingen LINK

LINK koers afgelopen 24 uur

daling van 3,74%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 2,65%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 21,25%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 86,02%

Chainlink prijs

$24,93

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$1.898.533.217

Market cap dominance

0,42%

Wat is Chainlink?

Chainlink is gemaakt door oprichters Sergey Nazarov en Steve Ellis. In september 2017 werd een ICO georganiseerd waarmee $ 32 miljoen werd opgehaald. Hierbij werd een totaal aanbod van 1 miljard LINK-tokens gedaan. Chainlink met zijn token, LINK, is een gedecentraliseerd oracle-netwerk. Het doel hiervan is om slimme contracten te verbinden met gegevens uit de echte wereld.

Node-operators worden betaald met LINK, waarbij het Chainlink-netwerk met een reputatiesysteem werkt. Node providers met een grote hoeveelheid LINK worden beloond met grotere contracten. Daartegenover staat dat het niet leveren van nauwkeurige informatie leidt tot een aftrek van tokens LINK wordt door ontwikkelaars omschreven als een ERC20-token, met de toegevoegde ERC223 ‘transfer and call’-functionaliteit voor overdracht.

Met contracten kunnen zo tokens worden ontvangen en verwerkt binnen een enkele transactie. Na de ICO in 2017 van $ 32 miljoen, werd 32 procent van de LINK-tokens naar node operators gestuurd om het ecosysteem te stimuleren. 30% bleef binnen Chainlink voor ontwikkeling. Terwijl 35% verkocht werd in de openbare tokenverkoop.

Chainlink koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Chainlink was $52,70 op 10-05-2021 00:13. Als je dit vergelijkt met de LINK koers van vandaag wat op $24,93 staat zie je dat een daling van 52,43% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Chainlink vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 86,02%

Koers Chainlink verwachtingen

De Chainlink koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Chainlink vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Chainlink koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Chainlink koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Chainlink nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Chainlink kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Chainlink nieuws

Wanneer je erover denkt om Chainlink te kopen kun je het dagelijkse LINK nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/Chainlink/, en ook op de website van Chainlink https://chain.link/.

Chainlink kopen

Chainlink kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Chainlink, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Huobi, Litebit en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Chainlink of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 86,02%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 21,25% en de actuele koers $24,93 geven een goed beeld. De markt cap rang 20 geeft weer hoe hoog op de lijst de LINK staat en het maximaal aanbod 1.000.000.000 geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.