Beste crypto creditcard

Crypto creditcard

Crypto-creditcards zijn zeker geen volledig nieuw fenomeen, maar ze zijn het afgelopen jaar of twee zeker een nieuw tijdperk van bekendheid ingegaan. Hoewel Bitcoin oorspronkelijk werd aangeprezen als een manier om de wereld van online betalingen te revolutioneren, is de realiteit dat de meeste mensen vandaag de dag alleen nog maar gebruik maken van cryptomateriaal als opslagplaats voor waarde of speculatieve handel.

Er zijn inderdaad schaalbeperkingen die inherent zijn aan publieke, gedecentraliseerde blokkades, die de deur hebben geopend voor creditcards om een populaire optie te worden wanneer een crypto liefhebber een deel van zijn bezittingen in de echte wereld wil uitgeven.

1). Binance card

Binance crypto creditcard
Binance card aanvragen

Binance Card is een interessante nieuwe kaart waar we bij Cryptowisser.com erg enthousiast over zijn. De kaart is formeel uitgegeven door Contis Financial Services Ltd., die door de Financial Conduct Authority gemachtigd is om e-geld uit te geven (Firm Reference Number: 900025) en lid is van Visa.

De kaart heeft veel interessante functies. Een daarvan is een “auto top-up”. Het tegoed op uw kaart wordt gedekt door het tegoed op uw Binance-account. Laten we zeggen dat je altijd 100 EUR op je kaart wilt hebben, en dat dit saldo wordt gedekt door je BTC-holdings.

Als BTC aanzienlijk daalt, zodat je kaartsaldo onder je voorgedefinieerde niveau valt (in dit voorbeeld EUR 100), zal de kaart “auto topup” uitvoeren, wat betekent dat de kaart geld overmaakt van je Binance-rekening naar je kaartrekening, zodat je weer EUR 100 op je kaart hebt staan. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat u in de winkel bent en iets wilt kopen, maar onvoldoende saldo op uw kaart heeft als gevolg van een prijsdaling op de crypto-markt.

2). Crypto.com card

Crypto creditcard crypto.com
Crypto.com card aanvragen

De Crypto.com crypto debetkaart is een Visa debetkaart die kaarthouders in staat stelt om met gemak dagelijkse aankopen te doen. In aanmerking komende kaarthouders hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen vijf verschillende kaartniveaus. Met de alledaagse gebruiker in het achterhoofd, zal deze beoordeling zich richten op de meest haalbare Crypto.com debetkaart: de Midnight Blue (gratis) kaart editie.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Beloningen – Midnight Blue kaarthouders verdienen 1% cashback en worden betaald met CRO-munten.
 • Geen inzet – Middernacht-Blauwe kaarthouders zijn niet verplicht om CRO-munten in te zetten.
 • Geen Onderhoudskosten – Crypto.com rekent geen uitgiftekosten of maandelijkse/jaarlijkse onderhoudskosten voor de Midnight Blue kaart editie.
 • Beveiliging – Crypto.com is het eerste cryptocurrencybedrijf ter wereld dat CCSS Level 3, ISO27001:2013 en PCI:DSS 3.2.1, Level 1 compliance heeft.

 Nadelen

 • Geen vergoedingen – In tegenstelling tot de hogere kaartniveaus hebben Midnight Blue kaarthouders geen toegang tot voordelen zoals toegang tot de luchthavenlounge of aankoopvergoedingen.
 • Lage rekeninglimieten – Crypto.com rekent 2% voor ATM-opnames boven de $200 maandelijkse limiet en 0,5% voor interbancaire uitwisselingen boven de $2.000 maandelijkse limiet.
 • Slaapkosten – Crypto.com rekent kaarthouders $4.95 als de kaart in 12 maanden niet is gebruikt.
 • Stablecoin Top Ups – EU-gebruikers hebben momenteel geen stablecoin-opties voor EUR. APAC-gebruikers hebben geen stablecoin-herlaadopties.
 • Kostentransparantie – Crypto.com geeft geen informatie over de kosten van CRO-kaarten weer op haar website. Gebruikers kunnen dit alleen te weten komen door te navigeren naar de Crypto.com app, waarvoor KYC nodig is om toegang te krijgen.

Wat is een Cryptocurrency Credit Card?

Terwijl traditionele debetkaarten meestal gekoppeld zijn aan een bankrekening, geeft een crypto debetkaart de gebruiker toegang tot de koopkracht van zijn Bitcoin en andere cryptocurrency holdings. En ja, er zijn nu zelfs crypto-creditcardopties beschikbaar voor degenen die willen lenen tegen hun cryptocurrency activa en de mogelijkheid hebben om deze uit te geven waar Visa of Mastercard wordt geaccepteerd.

Laten we eens goed kijken naar het crypto-creditcard-ecosysteem om te zien of deze fusie van het oude financiële systeem en het digitale geld van de toekomst een goede optie zou kunnen zijn voor uw situatie.

Heb ik een Bitcoin creditcard nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand zou beslissen om voor een Bitcoin creditcard te kiezen. En voor sommige mensen is de realiteit dat een crypto prepaid kaart een van hun enige beschikbare opties is om toegang te krijgen tot de wereldeconomie.

Voor de meeste mensen zal een crypto debetkaart niets meer doen dan het proces van het omzetten van crypto activa in geld dat kan worden uitgegeven in de echte wereld te vereenvoudigen. Ja, je zou je crypto tegoeden op een beurs kunnen houden, deze verkopen en overmaken naar je bankrekening wanneer je wat geld moet uitgeven, maar dit kan een tijdrovend proces zijn met een moeilijk te begrijpen gebruikersinterface die geen zin heeft in het tijdperk van digitaal geld. Crypto debetkaarten geven u de mogelijkheid om uw crypto activa in een kwestie van minuten om te zetten in uw lokale valuta, en u zult in staat zijn om dat geld te gebruiken bij een handelaar die Visa of Mastercard accepteert meteen. U kunt zelfs fysiek geld opnemen bij geldautomaten met crypto prepaid kaarten.

Terwijl het omzetten van cryptokrediet in koud hard geld het belangrijkste verkoopargument is van crypto-debetkaarten, zijn er ook andere voordelen te overwegen, zoals de mogelijkheid om direct toegang te krijgen tot een lening die wordt gedekt door uw crypto-activa of het ontvangen van cashback-beloningen die in Bitcoin of een andere cryptokaart luiden.

Wat is het verschil tussen een crypto krediet en debetkaarten?

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen creditcards en debetcards. Een debetkaart is een kaart van een financiële instelling zoals Visa of Mastercard waarmee een gebruiker op basis van een kaart betalingen kan doen die geld halen van een rekening waar een gebruiker al geld heeft gestort, zoals een bankrekening. Met een creditcard hoeft de gebruiker niet noodzakelijkerwijs geld te hebben gestort bij een bank of andere financiële instelling om geld te gaan uitgeven. De gebruiker kan elke maand tot een bepaalde limiet uitgeven en wordt geacht al het geld dat hij heeft uitgegeven aan het einde van de maand terug te betalen.

Terwijl crypto debetkaarten al jaren bestaan, zijn crypto creditcards een relatief nieuw fenomeen dat gebruikers in staat stelt om direct geld uit te geven dat ze hebben geleend tegen hun in crypto luidende onderpand. Er zijn ook een aantal crypto-creditcards in de fabriek die hetzelfde werken als de traditionele creditcards, met als belangrijkste verschil dat cashback-beloningen worden uitbetaald in Bitcoin.

Wat te zoeken in een Crypto-creditcard

Er zijn negen belangrijke attributen om te zoeken in een crypto-creditcard.

Gebruiksgemak

Een crypto-creditcard moet gemakkelijk te gebruiken zijn. Immers, het hele punt van het combineren van cryptokrediet met het traditionele financiële systeem is om het gemakkelijker te maken om zo snel mogelijk te beginnen met het gebruik van Bitcoin en andere crypto activa voor dagelijkse betalingen. Sommige crypto-betaalkaarten worden geleverd met aantrekkelijke beloningen en voordelen die worden gecombineerd met nieuwe, moeilijk te begrijpen experimenten in de crypto-economie. Voor veel mensen is het vinden van een kaart die het eenvoudigweg mogelijk maakt om Bitcoin om te zetten in een goed besteedbare prepaidvisa-kaart het enige wat nodig is.

Beveiliging

Het hoeft geen verbazing te wekken dat veiligheid een uiterst belangrijk onderwerp is voor alles wat te maken heeft met de wereld van de cryptografie. Crypto activa werken anders dan de traditionele betaalrails die de meeste mensen in het verleden hebben gebruikt. Het belangrijkste is dat transacties op Bitcoin en andere cryptocurrency over het algemeen onomkeerbaar zijn. Dit betekent dat er niemand is die u om hulp kan vragen in een situatie waarin u uw wachtwoord bent kwijtgeraakt of gehackt. Daarom is het van het grootste belang dat u een crypto-creditcard kiest waarmee u uw cryptocurrency op een veilige manier kunt opslaan.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een ander belangrijk punt van zorg in de cryptokalenderuimte. Het vermogen om geld uit te geven kan zeer belangrijk zijn, vooral als het gaat om taken zoals het kopen van boodschappen of het betalen van huur. U moet ervoor zorgen dat u werkt met een vertrouwd merk bij het kiezen van een crypto-betaalpas, omdat u niet wilt dat u in een situatie komt waarin u niet bij uw geld kunt komen.

Kosten

Hoewel kostenstructuren niet het enige zijn waar je rekening mee moet houden bij de keuze tussen verschillende crypto-betaalkaarten, is het geen geheim dat iedereen zo weinig mogelijk wil uitgeven aan zaken als verwerkingskosten en de kosten van het opnemen van contant geld bij een geldautomaat. Er zijn een grote verscheidenheid aan kostenstructuren die worden gebruikt in de crypto debetkaart ruimte, dus zorg ervoor dat u een kijkje nemen op de voorwaarden en de service voordat u uw beslissing over welke kaart te krijgen. Als je het moeilijk hebt gevonden om de kosten in verband met een bepaalde kaart te vinden, dan kan die kaartaanbieder proberen om de werkelijke kosten van het gebruik van hun diensten te verbergen.

Kenmerken

De add-on functies die zijn opgenomen in de meeste crypto debetkaarten zijn nog steeds enigszins beperkt op dit moment, omdat de meeste aanbieders van crypto-kaarten geïnteresseerd zijn in het vastspijkeren van het eenvoudige proces van het omzetten van crypto activa in fiat valuta gehouden op een debetkaart alvorens over te gaan op andere functies. Dat gezegd hebbende, de meeste kaartopties hebben ten minste een onderscheidende functie die het mogelijk maakt om zich te onderscheiden van de rest van de opties op de markt. Wanneer u kijkt naar verschillende crypto debetkaarten, denk dan na over uw persoonlijke situatie en kijk of er geen crypto debetkaarten zijn die beter geschikt zijn voor uw specifieke behoeften.

App

Het hebben van een app geassocieerd met een crypto-creditcard is in principe een vereiste op dit punt. U wilt uw saldo, transacties en elk ander aspect van uw crypto-betaalpas op elk moment kunnen volgen, wat betekent dat u een app nodig hebt om alles te kunnen afhandelen terwijl u onderweg bent. Een van de meest voordelige functies die tegenwoordig in de crypto debetkaart apps te vinden zijn, is de mogelijkheid om uw kaart direct te bevriezen in een situatie waarin deze verloren of gestolen is.

Incentives en beloningen

Opgemerkt moet worden dat het niveau van de stimulansen en beloningen die worden aangeboden voor crypto-creditcards op dit moment vrij beperkt is. Er zijn een paar Bitcoin-debetkaarten die cashbackbeloningen van 5% of meer bieden, maar deze aanbiedingen zijn meestal verpakt met de verplichting om een groot bedrag aan een eigen munt te kopen en te houden (dit houdt een zeker risico in). Meer programma’s die cashback-beloningen in Bitcoin mogelijk maken, blijven online komen, maar het kan zinvoller zijn om nu dieper na te denken over andere factoren.

Beschikbaarheid

Beschikbaarheid is een groot probleem in de wereld van de crypto-creditcards, omdat de regelgeving rond cryptokaarten zelf van week tot week lijkt te veranderen. Niet alleen de wetten veranderen, maar bedrijven als Visa en Mastercard zullen ook hun eigen interne beleid veranderen over hoe hun partners van tijd tot tijd kunnen omgaan met crypto activa. Het vinden van een kaart die wereldwijd beschikbaar is, is op dit moment een beetje lastig, dus zorg ervoor dat uw Bitcoin-kaart daadwerkelijk beschikbaar is in uw lokale land voordat u een verbintenis aangaat.

Verdien rente op jouw crypto door te staken

Er zijn vele manieren waarop jij kunt verdienen op jouw crypto. Je kunt handelen in cryptocurrencies voor een mooie winst, zelf crypto minen waarbij energie vergelijken echt een must is of je crypto staken om hier rente op te ontvangen. Wij leggen je uit hoe je jouw crypto kunt staken.

Wat is staking?

Staken is een uitstekende manier waarmee je extra inkomsten kunt genereren met jouw cryptomunten. Je laat je geld voor je werken door je coins te staken. De opbrengsten zijn vergelijkbaar met de rente die je verdient op een traditionele spaarrekening. Vergeleken met de huidige rente liggen de opbrengsten uit staking een stuk hoger. Vaak ontvang je zo’n 5 procent, maar 10 procent of meer is ook mogelijk. Het interessante aspect aan staking is dat je rewards op het totale portfolio worden berekend, inclusief de al ontvangen rewards. Je ontvangt dus rente op rente, waardoor jouw rewards steeds hoger worden.

Proof-of-Stake

Het is niet mogelijk om iedere cryptomunt te staken. De cryptocurrencies die gebruik maken van het consensus algoritme Proof-of-Work moeten worden gemined. In het geval van Proof-of-Stake (PoS) is er geen sprake van “miners” maar “validators”. Anders dan bij Proof-of-Work wordt er niet uitgegaan van computerkracht om transacties te valideren, maar worden andere cryptomunten ingezet. Iedere transactie in het netwerk moet gevalideerd worden. In het geval van Proof-of-Stake ga jij als validator transacties valideren. Hoe meer munten jij in je bezit hebt, des te meer jij kunt verifiëren. Om te staken zet je jouw cryptomunten vast voor een bepaalde periode. In deze tijd kun je ze niet gebruiken of verhandelen. Het percentage aan rewards die jij ontvangt kan gewijzigd worden op basis van diverse factoren, zoals wijzigingen in de markt of het consensus algoritme.

On-chain staking en Off-chain staking

Er zijn twee manieren om jouw cryptomunten te staken: on-chain en off-chain staking. On-chain staking verdien je op cryptomunten die gebruik maken Proof-of-Stake, zoals Cardano, Tezos, Algorand of Ethereum 2.0. Deze crytomunten bieden standaard rewards aan als aspect van het consensusalgoritme. Off-chain staking reward ontvang je van de exchange waar jij jouw crypto bewaart. Dit is een eenvoudige manier om rewards te ontvangen, maar deze zijn vaak lager dan wanneer je direct zou staken omdat de exchange een percentage van de opbrengsten voor zichzelf houdt. Je kunt onder andere staken via jouw Coinbase-account. Ook kun je jouw crypto uitlenen via bepaalde exchanges. Jij stelt in dit geval jouw crypto ter beschikking en de exchange kan deze uitlenen aan anderen. Hiervoor ontvang jij rente. Platformen die zogeheten crypto lending aanbieden zijn onder andere BlockFi en Celsius Network. Er zitten echter wel risico’s aan het uitlenen van jouw cryptomunten gezien de volatiliteit van cryptocurrencies.

Welke sectoren hebben als eerste cryptobetalingen geïntegreerd?

Cryptovaluta is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bitcoins, Ethereum, Doge-munten… het leek eerst op een virtueel sprookje, maar tegenwoordig zijn de cryptomunten een heuse nieuwe valuta geworden. Natuurlijk liep het niet altijd van een leien dakje, en werden ze niet vanaf het begin geaccepteerd als een dagelijks betaalmiddel. Welke sectoren hebben ondertussen cryptovaluta als betaalmethode geïntegreerd en accepteren Bitcoins?

 1. E-Commerce

Ook al gebeurde het niet van een dag op de andere, de revolutie van de Bitcoin begon deels bij de online handelaars. De webshops begonnen een voor een te kiezen om betalingen in Bitcoins te accepteren, zeker wanneer de koers langzaam maar zeker begon te stijgen. Ze zagen natuurlijk hun kans rijk om op deze manier zonder extra kosten Bitcoins aan hun e-wallet toe te voegen.

Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken, of je kan het online kopen met Bitcoins. Eten laten thuisbezorgen, modeartikelen, sportuitrusting, etc. Noem het maar op!

Shopify, het online verkoopplatform, stimuleert zijn leden trouwens ook om Bitcoins te accepteren via Bitpay. Het is echter nog geen verplichting om dit te doen, dus je moet zelf op zoek naar de webshops die deze optie aanbieden.

Online Casino’s

De sector van online casino’s heeft verschillende grote veranderingen doorstaan in het laatste decennium, zeker in Nederland – denk maar aan de implementering van de Wet Kansspelen op Afstand. Er was veel competitie, en de casino’s die eerlijk handelden moesten een manier vinden om zich te onderscheiden, en hun eerlijkheid en transparantie te bewijzen aan de klanten. Nederland staat bekend om zijn grote publiek dat fan is van flikkerende videoslots gokkasten, poker en roulette – dus potentieel ontbrak er zeker niet. Met de opkomst van cryptovaluta, zagen veel online casino’s dan ook hun kans hierin.

Technologische sector

Het klinkt natuurlijk logisch, omdat deze sector ook de ondersteunende sector is voor heel het concept van cryptovaluta. Microsoft is een van de grootste spelers op de markt die de Bitcoin als betaalmiddel accepteren. Je kan deze gebruiken om je Microsoft account aan te vullen. Ook WordPress en ExpressVPN accepteren Bitcoin, je kan via Bitpay met cryptovaluta betalen.

Natuurlijk is PayPal ook van de partij. Sinds kort kan je in je e-wallet ook cryptovaluta bijhouden, en dus ook aankopen en verhandelen.

El Salvador

Dit is geen sector, maar een heel land! Sinds september 2021 heeft El Salvador, het Midden-Amerikaans land besloten om als eerste de Bitcoin als officieel betaalmiddel te accepteren in het land. Hoe dit in de praktijk gaat, is nog niet bekend, maar in principe wordt er gewerkt aan de aanvaarding van deze munt in alle bedrijven in het land. De betalingen gebeuren via een speciale app, “Chivo” genaamd. Dit betekent “mooi” in de Salvadoraanse slang van het Spaans. De beslissing van de president Bukele werd niet helemaal met open armen ontvangen door de bevolking en het IMF, maar het ziet ernaar uit dat de voordelen van de Bitcoin als betaalmiddel in de toekomst het land goed zullen doen.

 

Zwitserse belastingdienst

Niet meteen de meest voor de hand liggende sector – de overheid, en meer specifiek de Nationale Schatkist. Toch besloot men in het Zwitserse kanton Zug, deze innoverende beslissing te nemen, en belastingen in Bitcoin en Ethereum te accepteren. De belastingaangifte gebeurt nog steeds in Zwitserse frank, maar via een speciale applicatie kan je betalen met je cryptovaluta. Het is niet per se zo spectaculair, want dat kan je natuurlijk ook doen met eender welke andere app, zoals Binance – maar het nieuws zorgde wel voor een enorme boost in het vertrouwen dat de bevolking van Zwitserland heeft in de Bitcoin en cryptovaluta in het algemeen.

Daytraden crypto

crypto daytrading tips en infoDaghandel biedt een kans voor diegenen die de tijd en moeite steken in het begrijpen van de markt waarin ze handelen. Dit is niet anders voor cryptocurrencies. Sterker nog, omdat deze nieuwe industrie daghandelaren aanzienlijke kansen heeft geboden om te profiteren van prijsverschillen en bewegingen die niet bestaan in andere, meer volwassen markten. 

Hoe werkt daytraden met crypto

Daytraden crypto is het proces van speculeren op financiële producten en activa gedurende één dag. Daghandelaren kopen en verkopen vaak een willekeurig aantal financiële instrumenten in een tijdsbestek van enkele uren of minder, en profiteren van speculatie op kortetermijnprijsbewegingen. Daghandelaren blijven op de hoogte van wat markten op korte termijn beweegt en kunnen honderden bestellingen op één dag plaatsen om op de lange termijn winst te maken. 

Welke crypto daytraden

Daytrading crypto tipsDecennialang hebben handelaren zich gericht op een paar verschillende markten om te profiteren van winstmogelijkheden. In de afgelopen jaren zijn cryptocurrencies gezien als een groeiende markt met verhoogde liquiditeit en mogelijkheden voor handelswinst. Een cryptocurrency is een digitaal actief dat wordt beveiligd door consensusalgoritmen, zoals proof-of-work of proof-of-stake, met transactie-informatie opgeslagen in een digitaal grootboek. Tegenwoordig bestaan ​​​​er duizenden cryptocurrencies, wat een scala aan kansen creëert voor daghandelaren. Maar ook de vraag opwekt: welke crypto daytraden? 

 

Bitcoin

In de wereld van daytrading crypto is bitcoin de industriestandaard geworden. Het digitale bezit is niet alleen in populariteit gegroeid, maar ook in zijn technologie. Bitcoin is ontworpen als een vorm van gedecentraliseerde digitale valuta die over de hele wereld kan worden gebruikt zonder angst voor censuurresistentie. Bitcoin heeft een vaste voorraad van 21 miljoen die ooit kan worden gedolven. Het is de grootste cryptocurrency op de markt gebleven, met een waardering van bijna $ 200 miljard. Ongeveer de helft van de totale handelsactiviteit vindt plaats in bitcoin, met miljarden dollars aan dagelijkse omzet. Vanwege de ruime liquiditeit is bitcoin een van de meest populaire keuzes voor diegenen die crypto willen verhandelen. 

Alt-munten

Een cryptocurrency buiten bitcoin wordt een alt-munt genoemd. Cryptocurrencies in deze categorie hebben verschillende technologische verschillen en toepassingen, van het bouwen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) tot het creëren van een wereld van gedecentraliseerde financiën en meer. Een van de meest bekende alt-munten is Ethereum, een programmeerbare open-source blockchain. Bovendien hebben veel andere alt-munten de vorm van ERC-20-tokens, wat betekent dat ze zijn gebouwd op het Ethereum-protocol. Deze omvatten EOS en TRON. 

Stablecoins

Er is één categorie crypto daytraden die steeds belangrijker is geworden voor handelaren en investeerders. Stablecoins vertegenwoordigen cryptocurrencies die relatief prijsstabiel zijn, meestal door zichzelf te koppelen aan fiat-valuta. De grootste stablecoin is Tether (USDT), waarvan de prijs is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Om wettelijke redenen vermijden veel beurzen USD, maar door munten tegen USDT te noteren, kunnen ze citeren tegen ‘s werelds primaire reservevaluta zonder deze daadwerkelijk rechtstreeks aan te raken. Tether is een geweldig handelspaar voor handelaren in bitcoin en alt-munten, omdat het gemakkelijke handel in cryptocurrencies mogelijk maakt zonder kapitaal te hoeven ontladen om valuta te fiatteren en terug te keren naar de markt. 

Swing traden

De ongecompliceerde strategie van crypto daytrading swing traden vereist gewoon waakzaamheid. Het idee is dat je een correctie in een trend goed in de gaten houdt en vervolgens de ‘swing’ uit de correctie en terug in de trend opvangt. Een correctie is simpelweg wanneer kaarsen of prijsbalken elkaar overlappen. Je zult zien dat trending prijzen snel bewegen, maar correcties daarentegen niet. 

Laten we zeggen dat u op uw cryptocurrency-grafiek bij kaarsen van 250 minuten 25 kaarsen ziet waarbij de prijs binnen een bereik van 100 punten blijft. Als de prijs zou dalen tot een dagelijkse beweging van slechts 20 punten, zou u serieus geïnteresseerd en alert zijn. Je zou veel overlap moeten zien. Dit vertelt u dat er een aanzienlijke kans is dat de prijs zich in de trend zal voortzetten. 

Je zou dan moeten verkopen wanneer de eerste kaars onder het contractuele bereik van de vorige verschillende kaarsen kwam, en je zou een stop kunnen plaatsen bij de meest recente kleine swing high. Het is eenvoudig, duidelijk en effectief. 

Order types – Leer daytrading crypto

Het meest elementaire ordertype is een marktorder die onmiddellijk een transactie uitvoert op basis van de huidige beschikbare prijs. Als alternatief is een limietorder wanneer een handelaar de prijs specificeert die hij bereid is een actief te kopen of verkopen, en de order wordt uitgevoerd zodra aan die prijsspecificatie is voldaan. Traders kunnen vaak een time-in-force (TIF) instellen, waarbij ze direct-or-cancel (IOC) of good-til-cancelled (GTC) specificeren. 

Stop-loss-orders zijn een belangrijk hulpmiddel in de toolkit van elke daghandelaar. Een stop-loss-order beperkt de verliezen van elke transactie door automatisch een cryptocurrency te verkopen zodra deze onder een bepaalde prijs daalt. Een ander type stop-loss, bekend als een trailing stop, zorgt ervoor dat de triggerprijs stijgt, in het geval van een trailing stop voor verkopen, naarmate de cryptocurrency-prijs stijgt, waardoor de winst wordt geblokkeerd. 

Risico’s crypto daytrading

Cryptocurrencies via Litebit kopen weer makkelijkerVoordat u aan de slag gaat, moet u eerst begrijpen hoe daghandel met cryptocurrency verschilt van reguliere aandelenhandel. Cryptocurrency-handel werkt met kleinere commissies, de markten zijn 24/7 open en het is toegankelijker. Maar wees gewaarschuwd, de markten zijn ongelooflijk volatiel en kunnen op elk moment veranderen. 

Handelen met crypto betekent handelen via speculatie. Handelaren kijken naar de markten en maken weloverwogen gissingen over prijsbewegingen. Dit betekent natuurlijk dat er geen gegarandeerde manier is om geld te verdienen. De tip van een handelaar kan drastisch verkeerd zijn en u veel geld kosten. Een ander kan perfect zijn en je een hogere score opleveren dan je je had kunnen voorstellen. Niemand kan 100% zeker zijn wat de markt zal doen, dus zorg er altijd voor dat je je eigen onderzoek doet en volg de daytraden crypto tips niet blindelings op, want je zou kunnen vallen voor oplichting en veel geld verliezen. 

Tool voor daytrading – Tradingview

TradingView wordt geleverd met veel gratis functies en ze kunnen zonder enige registratie worden gebruikt. Een abonnement op de betaalde versie is logisch als u behoefte heeft aan meer functionaliteiten zoals meerdere grafieken, lay-outs en aangepaste tijdsintervallen. 

Indicatoren en grafieken

In de gratis versie kunt u één grafiek tegelijk per tabblad openen, terwijl TradingView Premium tot 8 grafieken per tabblad ondersteunt. Wie zich minimaal registreert voor de gratis versie, kan zijn kaarten per layout opslaan en kiezen uit twaalf verschillende kaarttypes. 

In TradingView kunnen opgeslagen grafieklay-outs met slechts een paar muisklikken worden geopend. Pro-abonnees kunnen de grafiekgegevens exporteren, aangepaste tijdsintervallen instellen en op spread gebaseerde aangepaste intraday-grafieken maken. 

Teken hulpmiddelen

Meer dan 50 slimme tekentools zijn beschikbaar voor alle plannen. Deze omvatten lijnen en trends, geometrische vormen, patronen en annotaties. Die tekengereedschappen zijn het brood en de boter van technische analyse. De markten kunnen op en neer gaan. Wat de richting ook is, TradingView helpt u de technische aspecten van de markten nog beter te begrijpen. 

Waarschuwingen aan serverzijde

Wilt u prijswaarschuwingen instellen op specifieke niveaus voor uw favoriete aandelen? Met TradingView doet u dit met slechts een paar muisklikken. Zelfs met de gratis versie kunt u waarschuwingen aan de serverzijde gebruiken. En hoe meer u betaalt voor uw abonnement; hoe meer waarschuwingen kunnen worden ingesteld. 

Een leuke functie is dat die waarschuwingen kunnen worden ingesteld op een specifieke prijs, of zelfs op indicatoren of tekeningen. In totaal kies je tussen 12 verschillende alarmcondities. Je krijgt een melding per sms, push naar telefoon, via verschillende webhooks of e-mail. 

Papierhandel

Geloof het of niet, maar zelfs de papieren handelsmodule kan bij alle plannen worden gebruikt. Gesimuleerde handel is een opwindende functie en handelaren kunnen nieuwe strategieën testen zonder enig risico. U kunt ook watchlists maken en handelen zonder TradingView tijdens de verlengde handelsuren. 

Meer eigenschappen

Cryptocurrency kopen met ideal? Bekijk op cryptobeginner.nl de mogelijkheden!TradingView ondersteunt langere handelsuren, aangepast scannen afhankelijk van uw handelsstrategieën en een geweldige community. Met hun aandelenscreener kunt u de markt scannen op basis van uw scancriteria. 

Het interessante is dat sommige van de functies binnen het belangrijkste TradingView-abonnement, Premium genaamd, functies zijn die betrekking hebben op de sociale-mediagemeenschap. Gebruikers kunnen de app overal gebruiken, en iedereen die zich abonneert op Premium krijgt toegang tot handtekening- en websitevelden en tot alleen-uitnodigende handelsindicatoren. 

Pro+-abonnees en Premium-abonnees krijgen toegang tot aangepaste communitychats. Handelseducatie maakt geen deel uit van hun diensten. Overweeg een van de beste daghandelcursussen te gebruiken om meer te leren daytraden crypto. Met de technische indicatoren kunnen gebruikers hun investerings- en handelsstrategieën zorgvuldig plannen. 

Er ontbreken echter enkele technische indicatoren en handelaren hebben mogelijk duurdere tools nodig als u er toegang toe wilt hebben. Een opwindende functie voor gebruikers zijn de volumeprofielindicatoren. Die kunnen bij elk betaald abonnement worden gebruikt. Het aantal toegestane indicatoren per grafiek is afhankelijk van uw abonnement. Van 3 tot 25 indicatoren per grafiek, alles is mogelijk. 

Crypto daytraden voor beginners – Platformen

Iedereen die crypto wilt gaan daytraden doet er verstandig aan om op een platform dit te doen. Het grootste voordeel is dat hier al een hoop voor je is geregeld en je zelf geen extra programma’s meer nodig hebt. 

Bitvavo – crypto daytraden

Bitvavo is een Nederlands bedrijf die in Amsterdam zijn hoofdkantoor heeft. Daytraden Bitvavo is dan ook voornamelijk op de Nederlandse markt gericht en alle opties zijn dan ook volledig in het Nederlands. Ze maken zelfs gebruik van iDeal en directe overschrijving naar je Nederlandse bankrekening. Dit zorgt er allemaal voor dat je snel kunt investeren en eventuele winsten ook snel weer op je rekening hebt. Die snelheid is vooral met crypto daytrading erg handig. 

Binance – daytraden crypto voor beginners

Waar Bitvavo de Nederlandse versie is voor crypto. Is Binance dat voor de wereld. Het is wereldwijd het grootste platform en is daarnaast erg makkelijk te gebruiken daytraden crypto voor beginners. Ook ervaren daytraders kunnen hier prima terecht. Het enige echte nadeel ten opzichte van daytraden Bitvavo is dat je bij Binance geen rechtstreekse overschrijving naar je bankrekening hebt. Hierdoor is daytraden Binance iets langzamer bij het geld op je rekening krijgen en kan dit 2-5 werkdagen duren. 

Kucoin – crypto daytrading

Kortom, KuCoin is een uitstekende cryptocurrency-uitwisseling voor cryptocurrency-investeerders. Het kan bogen op een relatief hoge liquiditeit, een groot aantal gebruikers, een brede selectie van ondersteunde activa en diensten, evenals lage handelskosten. Bovendien dwingt het niet al zijn gebruikers KYC-controles af, wat een waardevol voordeel blijft voor privacybewuste personen. 

Daytraden crypto tips

Tip: Deze cryptovaluta's kan je nu goedkoop kopen!Risico kapitaal

Bij daghandel in crypto, mogen handelaren nooit meer kapitaal riskeren dan ze zich kunnen veroorloven te verliezen. Dit zal zeker leiden tot financiële stress. Bij het beoordelen van handelsmogelijkheden moeten daghandelaren rekening houden met de 1%-regel, die stelt dat niet meer dan 1% van het kapitaal van een handelaar op een enkele transactie mag worden geriskeerd. Dit helpt om kapitaal over veel transacties te spreiden en het risico te verminderen als een enkele transactie slecht gaat. Dat maakt ook de vraag welke crypto traden een stuk makkelijker. 

Geduld is de sleutel

Geduld is net zo belangrijk als risicomanagement. Forceer nooit een setup. Wacht tot de prijsactie naar je toe komt. U kunt dit bereiken door een ‘set limit order’ op te stellen. Misschien wel de belangrijkste tip voor crypto daytraden voor beginners. 

Een limietorder wordt geplaatst bij een makelaardij om een koop- of verkooptransactie uit te voeren tegen een bepaald aantal aandelen en tegen een bepaalde limietprijs. Dit betekent dat als u denkt dat de prijs van een cryptocurrency een bepaalde waarde zal bereiken, u van tevoren een bestelling kunt plaatsen om die cryptocurrency te kopen als deze de door u aangegeven waarde bereikt. Dit is handig omdat u tijdens prijsbewegingen niet minuut na minuut naar de markt hoeft te kijken. 

Gemak in het proces 

Het maakt niet uit hoe klaar een handelaar denkt dat ze zijn voor daghandel in cryptocurrency, ze moeten lichtvaardig handelen. Deze nieuwe activaklasse zit boordevol potentieel, maar kan ook gevaarlijk en onvoorspelbaar zijn. Het is belangrijk dat daghandelaren langzaam beginnen en alleen kleine transacties in het begin plaatsen voordat ze de markt volledig begrijpen. Naarmate een handelaar zich meer op zijn gemak voelt, kunnen ze hun transacties uitbreiden en meer uitgebreide strategieën gaan onderzoeken. 

Onderwijs 

Om te leren wat cryptocurrency-markten beweegt, is veel onderwijs nodig. Cryptocurrency-activa variëren in gebruik en functie, waardoor ze veel anders zijn dan handelsaandelen. Aan het eind van de dag kan een handelaar alles doen wat in zijn macht ligt om onbekende variabelen te controleren en de markt zoveel mogelijk te begrijpen, maar er is geen vervanging voor de opleiding die voortkomt uit het proces van handelen zelf. Hoewel we ons best hebben gedaan om de lezer te informeren over de basisprincipes van daghandel in cryptocurrency, vormt hier niets juridisch of investeringsadvies en dient u een professionele adviseur te raadplegen als u vragen heeft. 

Conclusie

3 tips voor daytradersAls relatief nieuwe markt bevinden cryptocurrencies zich nog op onbekend terrein. De hele industrie is nog steeds aan het uitzoeken hoe om te gaan met onder meer overheidsregulering, hefboomwerking en beveiliging. Dit betekent dat daghandel in crypto grote onzekerheid met zich meebrengt, maar ook geweldige kansen voor handelaren die weten waar ze moeten zoeken. De vraag hoe werkt daytraden crypto is dan ook nog steeds niet gek. 

De markt is extreem gefragmenteerd met tientallen verschillende beurzen. Prijzen en vergoedingen kunnen aanzienlijk variëren. Handelen vindt plaats op de spotmarkt en derivatenmarkt, tegen fiat en tegen stablecoins of andere cryptocurrencies, en in verschillende rechtsgebieden. Handelaren met de juiste tools en kennis kunnen profiteren van deze fragmentatie en complexiteit. 

Daghandel cryptocurrency is niet voor iedereen, en kan zeker leiden tot financiële verliezen als het slecht wordt uitgevoerd. Maar voor degenen die de tijd nemen om zichzelf te informeren over de ins en outs van de industrie en een solide handelsstrategie te identificeren, kan het voordeel enorm zijn. 

De populariteit van Dogecoin houdt aan in Amerika

Dogecoin, wat begon als een ‘meme’ is nu uitgegroeid tot een daadwerkelijk rendabele investering. Volgens crypto-insiders.nl is Dogecoin in bijna de helft van de Amerikaanse staten de meest gezochte cryptocurrency op Google.

De oorzaak van de populariteit

Een van de oorzaken van deze enorme populariteit is miljardair Elon Musk, die tevens CEO van SpaceX en Tesla is. Hij twittert vaak over verschillende cryptocurrencies, en heeft daarmee behoorlijk wat invloed gehad op hun prijzen. Musk heeft eerder aangehaald dat hij op het moment alleen bitcoin, ether en dogecoin in zijn portefeuille heeft. Ook heeft hij meermaals plaatjes van Dogecoin op zijn Twitter gezet met teksten als ‘Doge to the moon’. Hij legde ook uit waarom hij met name dogecoin, een op meme’s geïnspireerde cryptocurrency die in 2013 als grap begon, steunt.

Musk kwam met Dogecoin in aanraking nadat een van zijn werknemers over de coin begon. Veel mensen die hij sprak op de productielijnen van Tesla vertelden dat zij Doge hadden, daarom wilde hij de coin ook steunen. Hij voelde aan dat het de ‘crypto van het normale volk is’. Hij heeft daarna ook getwitterd met de vraag of Dogecoin geaccepteerd moet worden als betaalmiddel om Tesla’s te kopen.  Door deze tweets van Elon kochten veel mensen massaal Doge in, wat resulteerde in een hoge prijsstijging. Deze prijsstijging zag men weer als een teken dat het een goede coin was, waardoor ze weer bleven kopen. De koers staat momenteel op € 0,15. Dat is ongeveer een stijging van 5.700% ten opzichte van vorig jaar.

Daling van Doge

Hoewel Doge nog steeds enorm populair is, heeft de prijs wel een behoorlijke daling gemaakt. Begin mei stond de koers nog op €0,50. Dogecoin verloor toen opeens meer dan een derde van zijn prijs, na wederom na een opmerking van Elon Musk. Hij noemde het een ‘hustle’ tijdens zijn vertoning op de “Saturday Night Live” comedy tv-show.

Dogecoin kwam hierdoor uit op € 0,37, een daling van 36% ten opzichte van de koers van €0,51 voor de show.

Tweede en derde plek

Bitcoin stond op plek twee op de lijst met de meest gezochte crypto in tien staten. Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, kwam als derde uit de zoekresultaten van Google. Het was de op twee na meest gezochte cryptocurrency in acht staten. Dit was te verwachten aangezien de Ether koers ‘sky-high’ is gegaan door stijgende populariteit over heel de wereld.

SYN CITY Nummer 1 Collectie door succesvolle Binance IGO

Singapore, SingaporeSYN CITY, de allereerste maffia-themed metaverse game op de blockchain, heeft deze week nieuwe records gebroken, met de notering van hun in-game tokens en activa, in wat een van de meest succesvolle IGO’s tot nu toe is geworden. SYN CITY lanceerde zijn IGO op het Binance NFT-platform, met verschillende in-game verzamelingen, en werd overspoeld met meer dan $ 3,5 miljoen USD in volume minder dan 30 minuten na de lancering. Vandaag SYN CITY is gerangschikt op nummer 1 voor collecties op de Binance NFT platform, nummer 2 voor de laatste 7 dagen, en nummer 3 voor de laatste 30 dagen.

SYN CITY wordt snel populairder met meer dan 200 duizend leden van de gemeenschap. De maffia metaverse, die werd opgezet door ex-Tron Head of Business Roy Liu, werkt op een DAO-systeem, waar alle leden van de gemeenschap hun eigen syndicaten besturen. Het spel werd gemaakt door ex Ubisoft, Roblox, EA, en Disney teamleden. De Binance IGO-notering zag SYN CITY limited-edition NFT’s en in-game activa droppen, speciaal gemaakt voor Binance.

Volgens Roy Liu van SYN CITY: “We zijn weggeblazen door het succes van deze aanbieding, en zijn helemaal opgewonden om een parallel universum te creëren voor de Binance gemeenschap en vele anderen. Dankzij alle steun van onze communityleden, Binance NFT, en het Binance NFT ecosysteem, is het duidelijk dat we hier iets geweldigs creëren, en we zullen zeker groeien en schalen samen met onze community.”

Het play-to-earn-model heeft de populariteit van on-chain gaming een boost gegeven, en alleen al in het laatste kwartaal klom het aantal Unique Active Wallet (UAW) dat verbonden is met game dApps naar 754.000. Dit is goed voor ongeveer de helft van de game-activiteit van de hele industrie. NFT-games zijn goed voor 20% van alle NFT-handelsvolume, maar er is één grote tekortkoming.

SYN CITY introduceert een free-to-play-to-earn-gamingmodel, dat de nadruk wegneemt van spelers die moeten betalen om te spelen, en betrokkenheid aanmoedigt door pure gameplay en in-game interactie te stimuleren.

Het belang van IGO’s neemt toe als een nieuw model van crowdfunding, waarmee gebruikers tokens kunnen kopen in de aanloop naar de lancering van nieuwe spellen. De populairste blockchain-games kunnen hun NFT-collecties ook op het Binance NFT-platform droppen.

Over SYN CITY

SYN CITY is het eerste “maffia metaverse” spel gebouwd voor de blockchain. Gebouwd door een team van ervaren game-ontwikkelaars, brengt SYN CITY de maffia en syndicaat-stijl gameplay op de keten terwijl het een unieke in-game governance functie introduceert genaamd Mafia-as-a-DAO (MaaD). De eigen token van het platform, SYN, biedt spelers toegang tot verschillende mogelijkheden om te verdienen, zoals evenementen en governance beloningen. Gamers kunnen deelnemen aan dagelijkse evenementen, waaronder PvP, PvE, en Syndicaat-gebaseerde wedstrijden zoals cross-chain toernooien.

Contact

 • Ryan Dennis
 • marketing@syn.city

Geld dat er eigenlijk niet is

Crypto, Depositphotos

Het jaar 2021 was voor cryptocurrencies interessant in alle betekenissen van het woord. Sommige mensen lijken ervan overtuigd dat crypto’s een nieuw onderdeel zijn van ons dagelijkse leven, terwijl anderen geloven dat ze gedoemd zijn tot ondergang. In mei verbood China zijn financiële instellingen om crypto-gerelateerde diensten aan te bieden, waardoor een beving op de cryptomarkt ontstond en de waarde $ 400 miljard lager werd. Meer recentelijk, eind september, verbood het Chinese leiderschap alle cryptomining en transacties. Hierna zakte Bitcoin met meer dan 9%. De zorgen die regeringen hebben geuit over crypto’s zijn dat ze de controle van financiële systemen door de centrale bank kunnen bedreigen, investeerders kunnen schaden en cybercriminaliteit mogelijk maken. Na de duik van Bitcoin in mei sprak de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, over de noodzaak om “Onze aandacht voor het juiste regelgevings- en toezichtskader” te vergroten, en sprak zijn overtuiging uit dat er meer regelgeving zou moeten zijn voor bedrijven die cryptobetalingen verwerken.

Aan de andere kant zijn veel analisten van mening dat het harde optreden van China geen invloed zal hebben op de wereldwijde prijzen van crypto-activa, aangezien bedrijven geen tekenen vertonen van stopzetting van hun gebruik van cryptodiensten en -producten. “De acties van China hebben de opkomst van crypto’s in het verleden nauwelijks tegengehouden”, zegt Craig Erlam van Oanda. Laten we eens nader kijken naar de recente prijsbewegingen van twee van de grootste cryptocurrencies, Bitcoin en Cardano, en proberen een kijkje te nemen in wat de komende maanden voor hen in petto kunnen hebben. Essentieel nieuws voor degenen die van plan zijn om in cryptocurrency te handelen in de vorm van CFD’s.

Bitcoin

Begin oktober vloog Bitcoin naar het hoogste punt in vijf maanden namelijk $55.499,96. Gevolgd door Ethereum dat steeg met 2,2% tot $3,594 en XP met 0,2% tot $1,087. Daarnaast lijkt de recente toename van Bitcoin-adressen volgens Ben McMillan van IDX Digital Asset “structureel bullish indicaties” te bevatten. Bitcoin-uitwisseling werd ook gestimuleerd door bevestigde berichten dat het hedgefonds van George Soros in bitcoin handelt.

In de zeven weken daarvoor stroomde het enorme bedrag van $ 390 miljoen de cryptomarkt binnen. (Sinds het begin van het jaar al $6 miljard ) Wat er achter dit late enthousiasme voor cryptocurrency ligt, kunnen de ”meer welwillende verklaringen van de US Securities and Exchange Commission (SEC) en de Federal Reserve” zijn, speculeert James Botervulling van CoinShares. Powell verklaarde onlangs dat de Fed geen plannen heeft om crypto’s te verbieden. In september had Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, een veel strengere toon gebruikt met betrekking tot crypto’s, door aan te kondigen dat peer-to-peer cryptoplatforms die banken en beurzen omzeilen, onder de jurisdictie van de SEC vallen.

Cardano

Wat betreft Cardano, de op twee na grootste cryptocurrency, presteerden de prijzen goed vanaf eind juli en in augustus tot ze op 1 september een recordhoogte van $3 bereikten. De rest van september was echter minder indrukwekkend, ondanks grote eendaagse prijsstijgingen.

De prestaties van Cardano op 1 september brachten de totale waarde op $96 miljoen, waardoor de waarde steeg tot ongeveer 1/5 van die van Ethereum en 1/10 van die van Bitcoin. Het verdubbelen van de waarde in één maand tijd zorgde echter voor veel gefronste wenkbrauwen bij cryptohandelaren. Cardano staat bekend om zijn milieuvriendelijkheid, vanwege zijn ‘proof-of-stake’-methodologie, hoewel het op dit moment minder geschikt is voor slimme contracten dan andere crypto’s.

Handel in cryptocurrency in de vorm van CFD’s

De markt voor cryptocurrency is meer dan tien jaar oud, maar is nog steeds relatief klein. Het is ook beladen met volatiliteit, deels vanwege het gebrek aan consistente regulering en de opwinding die zo nu en dan in het nieuws ontstaat. Mogelijk komt er in de nabije toekomst sterkere regelgeving aan, wat een effect zou kunnen hebben op het stabiliseren van cryptocurrency, maar dat is op dit moment nog niet te zeggen.

Zelfs een gerucht heeft de kracht om de prijs van een crypto omhoog of omlaag te laten schieten, zoals we hebben geleerd van de bewegingen die verband houden met de tweets van Elon Musk. Dit zijn bewegingen waar degenen die in cryptocurrency handelen in de vorm van CFD’s naar op zoek zijn. CFD-handelaren kunnen in cryptocurrency handelen zonder de onderliggende waarde daadwerkelijk te kopen door te profiteren van prijsbewegingen, of ze nu omhoog of omlaag zijn. Handelaren die verwachten dat de prijs van een instrument zal stijgen, openen een ‘buy’ of ‘long’ deal, terwijl wanneer een daling wordt verwacht handelaren een ‘sell of ‘short’ deal openen. De kans die bij dit soort handel hoort, gaat gepaard met gelijkwaardige risico’s, dus handelaren moeten zichzelf zoveel mogelijk informeren over CFD’s en hun handelsinstrumenten. Zoek uiteindelijk, voordat u in cryptovaluta in de vorm van CFD’s handelt, naar een gereguleerde broker die educatieve artikelen, videotutorials en handleidingen voor handelaren biedt om u te helpen beter geïnformeerde handelsbeslissingen te nemen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicenseerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 76.68 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Veelbelovende small cap crypto coins

Small-cap cryptocurrencies hebben een marktkapitalisatie van minder dan $1 miljard en zijn het meest vatbaar voor dramatische schommelingen op basis van marktsentiment. Hierdoor kan een kleine investering veel geld waard worden. Andersom loop je ook meer risico om (een deel van) jouw inleg te verliezen. Het valt altijd aan te raden om je investering te spreiden.

Meer dan 2.000 projecten

Tegenwoordig zijn er meer dan 2.000 verschillende cryptoprojecten, van de bekende Bitcoin en Ethereum tot memecoins zoals Dogecoin. Low cap of small cap cryptoprojecten zijn cryptocurrencies die zich in een vroeg stadium van ontwikkeling bevinden en als gevolg daarvan een lage marktkapitalisatie hebben. Marktkapitalisatie verwijst naar de totale waarde van het circulerende aanbod van de munt. In vergelijking met de marktkapitalisaties van belangrijke munten, lijken low-cap munten minuscuul. Investeerders voelen zich aangetrokken tot deze munten, ook al bevinden ze zich in een vroege ontwikkeling met lage marktkapitalisaties, omdat coins met een lage kapitalisatie de hoogste winsten kunnen opleveren. Een kleine investering kan dan al mooie resultaten opleveren. Maak bijvoorbeeld maandelijks geld vrij door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering 2022. Hierdoor investeer jij alleen geld in deze high-risk munten dat jij kunt missen.

Armor (ARMOR)

Armor is gelanceerd in januari 2021 en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $60 miljoen. Armor is een slimme verzekeringsaggregator voor DeFi. Armor-gebruikers kunnen dekking voor hun activa kopen tegen smart contractrisico’s via populaire protocollen zoals Uniswap, Sushiswap, AAVE, Synthetix, Yearn en meer. Armor werkt door het exacte bedrag van gebruikers bij te houden terwijl ze over verschillende protocollen gaan en werkt naadloos samen met het snelle tempo van de moderne DeFi-investeerder. Armor factureert ook per seconde met behulp van een gestreamd betalingssysteem, dat de kosten minimaliseert en de flexibiliteit maximaliseert.

xDai (STAKE)

De xDai-keten is een stabiele betalingsblockchain die is ontworpen voor snelle en goedkope transacties. Het biedt ook de naadloze mogelijkheid om tokens tussen ketens te verplaatsen met behulp van de unieke token bridge-architectuur. xDai heeft een snel groeiend ecosysteem dat is gericht op onder andere Defi, Dao’s, NFT’s, infrastructuur en integraties. xDai heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $50 miljoen. Een van de vele functies die xDai uniek maken, is dat het het eerste blockchain-project is dat wordt gelanceerd waarbij de native token een stablecoin is die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. xDai-keten functioneert als een Ethereum-compatibele zijketen die de interoperabiliteitskennis en -technologie van POA Network combineert met MakerDAO’s DAI.

Energy Web Token (EWT)

Energy Web Token heeft een bijzondere usecase en focust zich op de energiesector. EWT is de operationele token achter de Energy Web Chain. Deze virtuele machine is op de blockchain gebaseerd en ontworpen voor het ondersteunen en verder ontwikkelen van de ontwikkeling van applicaties voor de energiesector.

Cuprum Munt “CUC”: De cryptocurrency van de toekomst trekt enorme belangstelling van cryptobeleggers

Op 08 oktober lanceerde Cuprum Coin s.l.l.c. de pre-sale fase van haar commodity-backed cryptocurrency, met een onderliggende waarde, ter waarde van meer dan US$60 Miljard, en trok meer dan 69,7k unieke bezoekers in 30 dagen.

Cuprum Coin project wil waarde leveren door het combineren van Blockchain-technologie gebouwd op het milieuvriendelijke Tezos-platform met een zeer gewilde en waardevolle grondstof – ultrafijn koperpoeder. Dit project zal iedereen in staat stellen om te investeren in een grondstof die al decennia lang beschikbaar is voor bevoorrechte instellingen.

Het bedrijf is daarom de eerste georganiseerde inspanning om de markt te creëren en bereid slechts 0,5%, of 1,5 miljoen CUPRUM Coins voor tegen de promo-prijs van US $ 10 per 1 coin. De voorverkoop is aan de gang via het Cuprum Coin handelsplatform, met Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) als exclusieve aankoopoptie in deze fase.

De verwachte duur van de voorverkoop is tot 26 november. Het zal worden gevolgd door een Initial Exchange Offer (IEO) in december met de vooraf vastgestelde prijs van US$15 per 1 munt, en vervolgens door handel op beurzen vanaf 1 januari 2022, of onmiddellijk na voltooiing van de IEO. Cuprum Coin moet beginnen met de handel op beurzen tegen een waarde die niet lager is dan US$25 per munt.

“De prijs van Bitcoin en Ethereum, die zich op de hoogste historische niveaus (ATH) bevinden, zijn op dit moment in ons voordeel, en beleggers zien een veel groter perspectief en de mogelijkheid om geld te verdienen in Cuprum Coin. Dat is hoe, alleen in de laatste 10 dagen, van 29 oktober tot 8 november, we meer dan 55 duizend unieke bezoekers hadden, en we hebben ook meer dan 7.500 nieuwe leden. “, verklaarde Mario Urlić, Cuprum Coin CEO en oprichter, op maandag, terwijl hij volledige gedetailleerde webstatistieken toonde op het officiële Facebook-profiel van Cuprum Coin.

Het management presenteerde een verbeterd fondsen distributieplan dat nu strategische investeringen in milieubescherming, duurzame energie, lucht- en ruimtevaartprogramma’s, medische technologie en donaties voor liefdadigheidsorganisaties omvat. De oprichter en zijn partners hebben besloten om maar liefst 12,5% van de totale omzet in deze sectoren te scheiden.

Het bedrijf bewaart en beveiligt uiterst waardevolle onderliggende activa in streng beveiligde faciliteiten in Duitsland. Potentiële investeerders zijn van harte welkom om de ondersteunende documentatie op te vragen en de gebouwen te bezoeken op speciale afspraken, maar vanwege de enorme belangstelling zal het bewijs van de waarde van een gerenommeerd bedrijf binnenkort worden gepresenteerd op onze website, verklaarde de CEO.

Bezoek de officiële Cuprum Coin website voor meer informatie.

Hoe crypto minen?

Je hebt wel eens gehoord of gelezen over crypto minen. Misschien heeft u geen idee wat het precies is of hoe je dat kunt doen. Op deze pagina willen we u daarom uitleggen wat crypto minen is en waarom het zo wordt genoemd.

Cryptocurrency kopen of toch minen?

Cryptocurrency kun je op een aantal manieren aanschaffen. We weten intussen dat er veel verschillende soorten cryptocurrencies in omloop zijn. Een bekende hiervan is de Bitcoin. Een van de manieren waarop er crypto kan worden aangeschaft is door het van iemand anders te kopen. Dit is niet de veiligste manier en ook de reden waarom de meeste mensen het kopen bij een exchange. Een dergelijke manier is door het te accepteren voor goederen en diensten. Maar de allerbekendste manier is door crypto te minen. Maar wat is nu crypto minen precies?

Wat is crypto minen?

Als we naar het woord cryptominen kijken zijn er twee termen: crypto en minen. Het is in principe vanzelfsprekend wat er met crypto minen bedoeld wordt. Namelijk het mijnen van cryptocurrency. Voor het delven van crypto zijn er natuurlijk ook miners nodig. Deze zorgen voor de veiligheid van het netwerk. Hiernaast voeren ze ook controle uit op de transacties op het netwerk en deze transacties vervolgens toevoegen aan de blockchain. Dit is waar de computers bij komen kijken. Ze worden aan het werk gezet, waarbij de hoop is dat ze een oplossing zien te vinden voor de verzamelde blok die gepubliceerd moet worden. De eerste persoon die een geldige block publiceert wordt beloond door nieuwe cryptocurrencies te ontvangen. Mining is dus de manier waarop er nieuwe cryptocurrencies ontstaan.

Waar crypto minen?

Zoals het al bij u bekend is heeft u een laptop nodig om crypto te kunnen minen. Het minen van crypto vergt hiernaast ook veel elektriciteit. U moet begrijpen dat de computers continu in beweging zijn. Dit is ook een reden waarom crypto in koude locaties wordt gemijnd zoals Canada, IJsland of China.

Crypto wallet

Een cryptocurrency-portemonnee is een veilige digitale portemonnee die wordt gebruikt voor het opslaan, verzenden en ontvangen van digitale valuta zoals Bitcoin. Om cryptocurrency te gebruiken, moet u een cryptocurrency-portemonnee gebruiken. 

Sommige portefeuilles zijn gebouwd voor een enkele cryptocurrency, sommige kunnen voor meer dan één munt worden gebruikt, sommige portefeuilles beheert u zelf en sommige (zoals die op beurzen worden gevonden) zullen bewaard worden. 

Het volstaat om te zeggen dat er een reeks soorten crypto wallet is om uit te kiezen. Hieronder bespreken we hoe digitale portemonnees werken, bespreken we de verschillende soorten portemonnees en geven we advies over welke portemonnees in welke situaties te gebruiken. 

Wat is een crypto wallet 

Portefeuilles zijn software die kan worden gebruikt om cryptocurrency-saldi te bekijken en transacties uit te voeren. 

Elk type online crypto wallet is een beetje anders, maar over het algemeen werkt elke portemonnee met een of meer cryptocurrencies en kan hij een of meer cryptocurrency-specifieke “openbare adressen” opslaan. 

Openbare adressen zijn vergelijkbaar met cryptocurrency-specifieke rekeningnummers, ze kunnen worden gebruikt om een ​​specifiek type cryptocurrency te ontvangen (bijvoorbeeld om Bitcoin te ontvangen, je hebt een Bitcoin-adres nodig) en kunnen openbaar worden gedeeld. 

Elk adres heeft betrekking op alle transacties die aan dat adres op de blockchain van een munt zijn gekoppeld. 

Met een portemonnee kunt u saldi bekijken die aan een adres zijn gekoppeld en kunt u geld op de blockchain verplaatsen zolang u de eigenaar van het adres bent. 

Bewijzen dat u de eigenaar bent van het adres, wordt gedaan met een privésleutel (een geheime code die is gekoppeld aan een openbaar adres) in een niet-bewarende multi crypto wallet. In bewaarportefeuilles heeft de bewaarder (een derde partij zoals een beurs, makelaar, enz.) De sleutel voor u, en het is gewoon een kwestie van uw wachtwoord in hun portemonnee-app in te voeren. 

In wezen is een portemonnee als uw online bankrekeningplatform, uw adres is als uw rekeningnummer, de blockchain is als het grootboek van de bank en met bewaarportefeuilles lijkt de bewaarder een beetje op uw bankier. 

Type online bitcoin wallet

Er zijn verschillende soorten portefeuilles die u kunt gebruiken, waaronder online, offline, mobiel, hardware, desktop, papier en multi crypto wallet. 

Elk “type” verwijst naar het type medium waarop de portemonnee is opgeslagen, wie de controle heeft over de portemonnee en of de gegevens al dan niet online zijn opgeslagen. 

Sommige portefeuilles bieden meer dan één methode om toegang te krijgen tot de portefeuille, bijvoorbeeld; De portemonnee van Bitcoin.com is zowel een desktop-app als een mobiele app. 

Ook passen de meeste portemonnees in meer dan één categorie hieronder. Bitcoin Core is bijvoorbeeld een muntspecifieke desktopportemonnee met volledige node. 

Hier is een kort overzicht van de verschillende soorten cryptocurrency-portefeuilles: 

Full Node-portemonnee: een portemonnee waarin u uw privésleutels beheert en een volledige kopie van de blockchain host. In principe heeft elke coin een officiële wallet van dit type en die is te vinden op de officiële GitHub van de site (op de officiële website staat vaak een link). OPMERKING: “Officieel” betekent in deze zin “uitgebracht door of goedgekeurd door de ontwikkelaars die de munt hebben gemaakt”. Veel crypto’s zijn gedecentraliseerd, dus er is niet echt iets officieels. 

Bewaarportemonnee: bij sommige portemonnees kunt u uw privésleutels beheren, bij andere bewaart u uw sleutels niet rechtstreeks. De meeste exchange wallets zijn bewaarportefeuilles. 

Desktop Wallet: Het meest voorkomende type portemonnee. Typisch een app die rechtstreeks verbinding maakt met de client van een munt. 

Mobiele portemonnee: een portemonnee die wordt beheerd vanuit een smartphone-app. 

Online portemonnee: Een online portemonnee is een webgebaseerde portemonnee. U downloadt geen app, maar gegevens worden gehost op een echte of virtuele server. Sommige online portemonnees zijn hybride portemonnees waarmee privégegevens kunnen worden versleuteld voordat ze naar de online server worden verzonden. 

Software Wallet: Elke portemonnee die op software is gebaseerd, is een softwareportemonnee. 

Hardware Wallet: speciale hardware die speciaal is gebouwd om cryptocurrency vast te houden en veilig te houden. Dit geldt ook voor USB-apparaten. Deze apparaten kunnen online gaan om transacties uit te voeren en gegevens op te halen en kunnen vervolgens offline worden gehaald voor transport en beveiliging. 

Paper Wallet: u kunt een QR-code afdrukken voor zowel een openbare als een privésleutel. Hiermee kunt u zowel digitale valuta verzenden als ontvangen met behulp van een papieren portemonnee. Met deze optie kunt u het opslaan van digitale gegevens over uw valuta volledig vermijden door een papieren portemonnee te gebruiken. 

Muntspecifiek: Een portemonnee die alleen werkt met een specifieke munt. 

Netwerkspecifiek: een portemonnee die meerdere tokens op één netwerk kan bevatten. 

Universeel / multi-asset / multi-coin: Een portemonnee die adressen van meerdere munten kan bevatten. Houd er rekening mee dat alleen omdat een portemonnee “universeel” is, dit niet betekent dat hij letterlijk elk crypto-item bevat. Van uitwisselingen tot de beste multi crypto wallet voor meerdere activa die er is, ik ken geen enkel product dat letterlijk elke crypto bevat. 

Web3-portemonnee: met een Web3-portemonnee hebt u toegang tot het netwerk van een bepaalde cryptocurrency. U kunt MetaMask bijvoorbeeld gebruiken om toegang te krijgen tot de Ethereum-, Binance Smart Chain- en Pologyon-netwerken. 

Hardware wallet of software wallet?

Wat is een hardware wallet

Dit worden soms koude portefeuilles of koude opslag genoemd en ze slaan uw sleutels volledig offline op een apparaat op dat niet is verbonden met internet. Veel populaire cold wallet-apparaten lijken op een USB-drive. Soms worden papieren portefeuilles – waarin u informatie over uw openbare en privésleutels op een vel papier afdrukt – zelfs gebruikt als koude opslag. 

Crypto-enthousiastelingen zien koude opslag vaak als de gouden standaard voor het beschermen van uw digitale activa. Omdat ze offline zijn, zijn hardware wallet het moeilijkste type portemonnee om te hacken. Maar dat betekent niet dat er nog steeds geen risico’s zijn. 

Ten eerste kunnen hardware Bitcoin wallet gemakkelijk verloren gaan of misplaatst worden. Hoe vaak ben je al eens een USB-stick kwijtgeraakt met niets meer dan documenten erop? Dat alleen is al onhandig. Maar het verlies van een apparaat dat de sleutels van uw investeringen bevat – die onherstelbaar zijn als ze eenmaal verdwenen zijn – kan een grote financiële klap zijn. 

Zelfs hacken kan nog steeds een punt van zorg zijn. Kies je toch voor koude opslag, dan raadt DeCicco aan om een ​​apparaat rechtstreeks bij de fabrikant te kopen in plaats van tweedehands. Als u bij een derde partij koopt, loopt u het risico dat er met het hardware crypto wallet wordt geknoeid door een hacker die het mogelijk heeft gekocht, gecompromitteerd en opnieuw heeft verpakt voor verkoop. 

Software wallet

Deze worden ook wel hot wallets genoemd. Als u denkt aan een hardware-portemonnee zoals de portemonnee die u in uw portemonnee kunt bewaren, kunt u denken aan een softwareportemonnee zoals uw online bankrekening. 

“Ze zijn vaak verbonden met een beurs, ze zijn vaak gebruiksvriendelijk en ze hebben echt de ruimte geopend voor een meer reguliere markt”, zegt DeCicco. “Maar er zijn veel risico’s om uw geld online te houden.” 

Hot wallets kunnen verschillende vormen aannemen. U kunt er een openen via de crypto-uitwisseling die u gebruikt om uw munten te kopen, een softwareprogramma naar uw computerdesktop te downloaden of zelfs een smartphone-app te gebruiken. Maar omdat bij elk van deze opties uw openbare en privésleutels verbonden blijven met internet, loopt u mogelijk een groter risico op hacking dan wanneer u koude opslag gebruikt. 

Welke wallet moet ik gebruiken – Beste bitcoin wallet

Als u alles hierboven samenvoegt, volgen hier enkele ideeën over welke portemonnee u moet gebruiken. 

We raden meestal aan om een ​​officiële (of officieel goedgekeurde) portemonnee te gebruiken voor een bepaalde munt. Dus voor Bitcoin raden we aan om de beste Bitcoin Wallet te gebruiken, voor Litecoin raden we Litecoin Core aan, en voor Ethereum raden we Ethereum Wallet aan. 

Aangezien de volledige officiële portemonnee met munten gebruikers kan vereisen om zeer grote bestanden te downloaden, en aangezien sommige mensen de neiging hebben om veel munten te bezitten, is het goed om naar alternatieven te kijken. 

Binance wallet

De Binance wallet is een uniek product, zowel als het gaat om cryptocurrency-wallets in het algemeen, en zelfs als het gaat om specifieke op exchanges gebaseerde crypto-opslagservices. Dit is alleen waar vanwege de functionaliteit die het zijn gebruikers biedt. 

Dit is een multi crypto wallet – hij kan een enorm scala aan verschillende cryptocurrencies bevatten, en zelfs enkele geselecteerde fiat-valuta’s! Bovendien kunt u al die bovengenoemde valuta’s zonder problemen verzenden, storten en opnemen – u hoeft alleen maar enkele KYC-verificatiecontroles door te geven en u bent klaar om te gaan! 

Bitvavo wallet

Als belegger woonachtig in de Europese Unie en op zoek naar grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, dan is Bitvavo wallet misschien de beste keuze. Het is echter niet de beste keuze, het gaat om het kopen van altcoins, aangezien het uitwisselingsplatform niet veel variëteiten heeft en alleen handelsparen van Bitcoin/altcoin biedt. 

Desalniettemin, rekening houdend met de lage handelskosten in combinatie met lage kosten voor fiat-opnames en stortingen, is Bitvavo een van de ongelooflijke cryptocurrency-uitwisselingsplatforms voor het kopen, verkopen en verhandelen van grote cryptocurrencies in de Europese Unie. 

Ledger nano x wallet

De Ledger Nano X wallet is een premium hardware cryptocurrency-portemonnee die is gebouwd om uw digitale rijkdom zo veilig mogelijk te houden. In tegenstelling tot hot wallets, die verbonden zijn met internet en daardoor kwetsbaar zijn voor aanvallen, slaat de Nano X je privésleutels offline op, op het apparaat zelf. 

Om ervoor te zorgen dat de hardware zo veerkrachtig mogelijk is, gebruikt Ledger een op maat gemaakt besturingssysteem (BOLOS) en CC EAL5+ gecertificeerde Secure Element (SE)-chip. De beveiliging van het apparaat is ook gecontroleerd en geverifieerd door ANSSI, het Franse nationale cyberbeveiligingsbureau. 

De Nano X biedt alle functies van zijn goedkopere broer, de Ledger Nano S, maar met de toegevoegde mogelijkheid om een groter aantal activa tegelijk op te slaan en om uw portfolio onderweg te beheren door het apparaat via Bluetooth aan de smartphone-app te koppelen. 

Trezor wallet

De Trezor wallet is een portemonnee met meerdere valuta, wat betekent dat er veel verschillende cryptocurrencies in kunnen worden opgeslagen. Dit is geweldig als je een portefeuille hebt die een verscheidenheid aan crypto’s bevat, omdat je ze anders allemaal in een individuele portemonnee zou moeten opslaan. 

Vergeet niet dat het Trezor-team altijd het aantal munten dat ze ondersteunen uitbreiden, dus het is de moeite waard om hun officiële website regelmatig te controleren om hun nieuwe releases te zien. Als u een cryptocurrency naar uw Trezor stuurt die niet een van de door Trezor ondersteunde munten is, kunt u uw geld voor altijd verliezen. 

Blockchain wallet 

Zoals de officiële site van het bedrijf, blockchain.com, stelt, zijn er tot nu toe bijna 30 miljoen wallets gemaakt. Het team achter Blockchain kondigt met trots aan dat ze niet alleen de meest populaire maar ook de meest vertrouwde crypto-opslagportemonnee ter wereld zijn. 

Met Blockchain wallet kunt u een back-up maken van uw geld en de manier waarop hun beveiliging werkt, is dat u een wachtwoord maakt, tweefactorauthenticatie instelt en een herstelzin opschrijft of onthoudt. Daarna garanderen ze dat uw cryptocurrency veilig is bij hen. 

Exodus wallet

Exodus is een portemonnee met meerdere valuta’s die meer dan honderd cryptocurrencies ondersteunt. De crypto-portemonnee was oorspronkelijk alleen beschikbaar op desktop, maar is nu ook beschikbaar voor mobiele iOS- en Android-platforms. 

Exodus wallet onderscheidt zich van andere portefeuilles met een ontwerpfocus op mensen die nog nooit met cryptocurrencies hebben gespeeld. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en de ontwikkelaars besteden veel tijd en moeite aan het oppoetsen van de gebruikersinterface om het intuïtiever te maken. 

Een van de meest populaire functies van Exodus is ondersteuning voor een reeks verschillende altcoins, evenals voor Bitcoin. Je kunt de wallet ook gebruiken om de ene cryptocurrency in te wisselen voor een andere zonder enige vorm van registratie. 

Bitcoin paper wallet 

Bitcoin Paper wallet is een manier om uw BTC-bezit veilig op te slaan en dat ook voor een langere termijn als u uw privésleutel zorgvuldig discreet bewaart. U hoeft alleen uw eigen fraudebestendige bitcoin-portefeuilles uit te printen en door uw eigen adres te genereren, kunt u er zeker van zijn dat u hackers op afstand houdt. U hebt geen internet nodig om toegang te krijgen tot uw papieren portefeuilles en daarom valt het onder de categorie koude portefeuilles. Je moet er alleen rekening mee houden dat je de papieren portemonnee op een zeer veilige locatie moet bewaren waar alleen jij toegang toe hebt. 

Veiligheid crypto wallet

Cryptocurrency-portefeuilles zijn allemaal gebouwd om veilig te zijn, maar de exacte beveiliging verschilt van portemonnee tot portemonnee. Over het algemeen komt de beveiliging van uw portemonnee, net als uw gebruikersnamen en wachtwoorden, van u met behulp van best practices. We raden u aan niet meer valuta te bewaren dan u in één keer nodig heeft in een enkele portemonnee die u vaak gebruikt, Google Authenticator te gebruiken voor extra beschermingslagen, uw portemonnee te coderen en een officiële (of officieel goedgekeurde portemonnee) te gebruiken. U kunt ook transacties met meerdere handtekeningen gebruiken. 

Het is slim om een ​​back-up van uw portemonnee en privésleutels te maken en deze te versleutelen. Er moet ten minste één back-up op een cd of USB-stick staan ​​om ervoor te zorgen dat u een “hard copy” hebt liggen. Als u uw portemonnee of uw sleutels verliest, verliest u de valuta die eraan verbonden is! 

Tips om uw munten en uw portemonnee veilig te houden

Sommige software die als portemonnee wordt aangeboden, is malware die probeert te profiteren van degenen die niet-officiële software van internet willen downloaden en installeren. Vertrouw nooit mining- of wallet-software die afkomstig is van een bron die u niet kent en vertrouwt. Begin met versleten oplossingen zoals die hierboven zijn uitgelegd, en ga dan over op andere portefeuilles nadat u weet wat u doet. 

Gebruik altijd een sterk wachtwoord en alle beschikbare beveiligingsmaatregelen. Als je bijvoorbeeld two-factor kunt gebruiken, gebruik dan two-factor (bijvoorbeeld Google Authenticator)! 

Deel nooit uw portemonnee-wachtwoord, seed, pincode of privésleutel en zorg ervoor dat u ze ergens veilig opslaat (en idealiter offline). Om munten te verzenden en te ontvangen, hoeft u alleen uw openbare portemonnee-adres (uw “openbare sleutel”) te delen. 

Altijd offline toegang tot uw portemonnee wanneer u kunt. En voer uw wachtwoord, seed of privésleutel nooit ergens anders in dan in uw portemonnee of de veilige plaats waar u uw wachtwoord opslaat. 

Conclusie 

Welke wallet je ook kiest er is altijd een mogelijkheid die bij je past. Niemand kan je vertellen welke het beste voor jou is, omdat iedere situatie anders is. Gelukkig zijn alle bovenstaande opties een goede mogelijkheid en is er geen een die je niet kunt gebruiken.  

Als je oprecht geinteresseerd bent in het handelen van crypto, dan is een wallet zeker geen overbodige luxe. Doe je research dus goed en zorg ervoor dat je de wallet kiest die bij je past. 

Crypto apps

Cryptocurrencies zijn veel toegankelijker geworden voor de gemiddelde Nederlander met een stijgende populariteit de laatste jaren. Verschillende beursvennootschappen staan ​​​​beleggers nu toe om cryptocurrencies te kopen en verkopen naast hun aandelen, beleggingsfondsen en andere investeringen. Enkele van de beste cryptocurrency apps hebben het proces gebruiksvriendelijker dan ooit gemaakt, vooral de beste cryptocurrency apps. 

Hoewel het aantal crypto app toeneemt, is beleggen in cryptocurrencies misschien niet voor iedereen geschikt. We zeggen niet dat het een goed idee of een slecht idee is om in en uit cryptocurrencies te handelen. Feit is dat cryptocurrencies nog steeds een nogal speculatieve activaklasse zijn. Welke kant ze uiteindelijk ook op gaan, je kunt rekenen op een achtbaanrit. 

Dat gezegd hebbende, is er niets mis met het aanhouden van digitale valuta als langetermijninvestering. Vooral als je gelooft in het langetermijnpotentieel van cryptocurrencies als betaalmiddel of als waardeopslag. En je hebt een relatief hoge risicotolerantie. Met dat in gedachten zijn hier enkele van de beste crypto app voor 2021-2022.  

Welke app voor crypto? 

De reden welke app voor crypto je gebruikt kan flink uiteen lopen, maar een zijn zeker een paar belangrijke dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een crypto app. Dit zijn dan ook stuk voor stuk goede redenen voor het gebruiken van een app. 

Veiligheid. Kijk naar de beveiligingsfuncties van de beurs om te zien hoeveel van zijn activa offline in koude opslag worden bewaard, of het een particuliere verzekering heeft en of het deel uitmaakt van een bug bounty-programma dat ethische hackers aanmoedigt om zwakke punten te melden. Ook kun je achterhalen of de exchange ooit is gehackt. 

Klantenservice. Als u nieuw bent met beleggen in cryptocurrency, is 24/7 klantenservice een must. Niemand wil door pagina’s met veelgestelde vragen bladeren om hulp te krijgen omdat er geen geld op hun rekening is aangekomen. 

Bereik van valuta. Er zijn meer dan 4.000 cryptocurrencies, maar zelfs grote beurzen bieden slechts 50 tot 150 munten aan. Op de meeste platforms kunt u waarschijnlijk Bitcoin en een of twee andere belangrijke valuta kopen. Maar als u een specifieke valuta wilt kopen of van plan bent te investeren in enkele van de kleinere munten, heeft u een wisselkantoor nodig met enige variatie. 

Makkelijk te gebruiken. Cryptocurrency-apps hebben zich snel ontwikkeld naarmate meer mensen willen investeren. Soms gaat die snelle ontwikkeling echter ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Zorg ervoor dat de app de functies heeft die je wilt gebruiken, en als je nog nooit eerder hebt geruild, kies er dan een die beginnersvriendelijk is. 

Vergoedingen. Het betalen van onnodige kosten is geld weggooien, of u nu een bank, een makelaardij of de beste cryptocurrency-app kiest. Controleer hoeveel het kost om te storten, op te nemen en te handelen voordat u een account opent. Het is ook de moeite waard om de opname- en stortingsopties te controleren om er zeker van te zijn dat ze voor u werken. 

Onderzoek. Cryptocurrencies zijn een relatief nieuw soort investering, dus hoe meer u kunt leren, hoe beter. Sommige apps bevatten leercentra voor cryptocurrency en informatie over specifieke munten. 

Rente verdienen. Verschillende cryptocurrency apps bieden manieren om rente op uw munten te verdienen. Zorg ervoor dat u begrijpt en vertrouwd bent met hoe de rente wordt gegenereerd. De uitwisseling kan uw geld uitlenen, of het kan u stakingskosten betalen als u zich ertoe verbindt uw munten voor een bepaalde periode alleen te laten. 

Beste crypto app Nederland

De beste Bitcoin app hangt af van uw persoonlijke behoeften en er zijn veel goede apps op de markt. Denk voordat u een app downloadt na over alles wat u wilt dat deze doet. Als u bijvoorbeeld Bitcoin wilt kopen en houden, zijn uw behoeften anders dan die van iemand die van plan is een gevarieerde portefeuille met munten op te bouwen. 

Bitvavo – Nederlandse crypto app 

Open Bitvavo App

In 2017 werd Bitvavo in Amsterdam opgericht om verschillende cryptocurrencies en fiat-valuta samen te brengen met behulp van de “one-stop-stop” -strategie en tegelijkertijd handige en goede prijzen, een matige verscheidenheid aan cryptocurrency en lage marges te bieden. Het is dan ook een echte crypto app Nederlands. Binnen een jaar na de oprichting zag Bitvavo zichzelf haar makelaarsdiensten uitbreiden naar heel Europa. Tegen het jaar 2019, in maart om precies te zijn, bereidde Bitvavo zijn activiteiten uit van een makelaar en is het uitgegroeid tot een uitwisselingsplatform, dat het als de goedkoopste uitwisseling zag met hun goedkope cryptocurrency-aanbod. 

Het uitwisselingsplatform is uitgerust met een gebruiksvriendelijke en adequaat werkende interface waardoor het voor zowel ervaren als amateurhandelaren gemakkelijker wordt om op hun website te navigeren. Om zijn concurrenten een stap voor te zijn, heeft Bitvavo een mobiele app ontwikkeld die geschikt is voor zowel Android- als iOS-apparaten om hun klanten en toekomstige investeerders beter van dienst te kunnen zijn. De mobiele app is snel, eenvoudig, betrouwbaar en duidelijk. 

Functionaliteit app

Handelaren en investeerders kunnen meer dan 60 cryptocurrencies opslaan, verkopen, kopen, verhandelen en opnemen op het Bitvavo-uitwisselingsplatform. Bovendien zullen beleggers meer activa blijven krijgen om te verhandelen, aangezien het aanbod voortdurend wordt bijgewerkt. Handelaren kunnen besluiten om grote digitale transacties zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum te verhandelen of voor de minder populaire te gaan, zoals Vechain en Chainlink. 

Om ervoor te zorgen dat voor elke munt nauwkeurige en tijdige informatie wordt verstrekt, ging Bitvavo door met het maken van een pagina voor elke digitale munt waar prijzen, markttrends en andere relevante informatie worden weergegeven. Handelaren kunnen dan verschillende digitale met elkaar vergelijken op het gebied van prijzen en volatiliteit. 

Binance – Beste app voor crypto

Open Binance App

Binance exchange is een crypto-uitwisselingsbedrijf dat in 2017 werd gelanceerd door Changpeng Zhao. Het bedrijf is momenteel ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling qua handelsvolume en strekt zich uit over een heel ecosysteem. Binance-uitwisseling draait uitsluitend op zijn blockchain met een native munt genaamd BNB, die momenteel de 3e rankingmunt is volgens marktkapitalisatie. 

De visie van het bedrijf is om crypto-investeringen inclusief te maken voor iedereen over de hele wereld, en ook om financiële vrijheid opnieuw te definiëren. Binance biedt andere diensten dan de gedecentraliseerde uitwisseling, waaronder Binance: 

 • Academie, 
 • Liefdadigheid, 
 • Info-aggregator, 
 • Laboratoria, 
 • Lanceerplatform, 
 • Portemonnee. 
 • Handelsplatform en nog veel meer! 

Binance heeft een actieve wereldwijde gemeenschap van supporters en ook een team van hardwerkende, getalenteerde individuen. De vroege investeerders in Binance werden in de vroege stadia beloond met de BNB-munt. 

Functionaliteit app

De gebruikersinterface van Binance is vriendelijk en zorgt voor een relatief eenvoudige handelservaring. Binance stelt handelaren in staat om zijn handelsplatform aan te passen aan hun handelswensen en smaak. Het biedt ook verschillende handelspakketten voor klanten, afhankelijk van hun ervaringsniveau, risicobereidheid en handelsmogelijkheden. 

Als gevolg hiervan komt Binance tegemoet aan de behoeften van zijn klanten door verschillende handelsdiensten aan te bieden. U kunt verschillende cryptocurrencies op het platform verhandelen, inclusief crypto/fiat-paren. De beurs ondersteunt ook OTC (Over-The-Counter trading). Voor de orderboekmethode kunnen gebruikers kiezen tussen de basis-, klassieke en geavanceerde opties. 

 • Basisplatform 

Het basis handelsplatform maakt snelle handel in cryptocurrencies mogelijk. Klanten kunnen met één klik op de knop al hun favoriete munten, inclusief BTC, verhandelen. Het is de eenvoudigste manier om op het platform te handelen. 

 • Klassiek platform 

Dit platform lijkt meer op een traditioneel handelsplatform dat gebruikers enigszins geavanceerde handelshulpmiddelen biedt, in tegenstelling tot de basisversie. Sommige handelsopties die beschikbaar zijn op het Classic-platform zijn onder meer stop-loss, limietorder, spot- of margehandel. Het platform heeft ook een bonusfunctie waarmee je twee bestellingen tegelijk kunt plaatsen, zodat wanneer de ene bestelling wordt geactiveerd, de andere wordt geannuleerd. 

 • Geavanceerd platform 

Deze is met name geschikt voor professionele handelaren die liever unieke geavanceerde handelstools gebruiken die niet beschikbaar zijn op Classic. Afgezien daarvan heeft het vergelijkbare functies als het Classic-platform. Het platform ondersteunt geavanceerde grafiekfuncties die de handels- en gebruikerservaring kunnen verbeteren. Door deze mogelijkheden is het een van de beste app voor crypto. 

Litebit – Crypto app Nederlands

Open Litebit App

Litebit is een in 2013 opgerichte makelaar met het hoofdkantoor in Rotterdam. Het is een van de eerste makelaars die een verscheidenheid aan cryptocurrencies in zijn portefeuille heeft opgenomen. Naast bitcoin ondersteunt LiteBit ook alternatieve cryptocurrencies zoals TRON en NEM. Het LiteBit-team bestaat uit 14 personen, van wie de meerderheid zich toelegt op klantenservice. Klanten kunnen van 9.00 uur tot 21.00 uur contact opnemen met hun ondersteuningsdienst. doordeweeks en in het weekend, maar ook op feestdagen. 

LiteBit biedt meer dan 50 verschillende munten, die allemaal kunnen worden gekocht met verschillende betaalmethoden, waaronder iDEAL, Sofort, Bancontact, Giropay, MyBank en SEPA. Naast de mogelijkheid om munten te kopen, kunt u op de platforms ook uw bestaande munten inwisselen voor LiteBit-tegoeden of fiat. Daarnaast biedt het platform een ​​portefeuilleservice die op zijn servers wordt gehost. LiteBit onderscheidt zich van concurrenten door een portemonnee aan te bieden die op haar servers wordt gehost. Je hebt altijd toegang tot je gekochte munten in je portemonnee, waardoor je een duidelijke indicatie hebt of je winst hebt gemaakt of geld hebt verloren. Handelen is dankzij de app nog handiger geworden. Hiermee kunt u uw munten kopen, verkopen en volgen, allemaal vanuit het gemak van uw smartphone. Voorlopig is de crypto apps Nederland alleen compatibel met iOS-apparaten. Het LiteBit-team daarentegen ontwikkelt momenteel een Android-applicatie. 

Functionaliteit app

Volgens de meerderheid van cryptocurrency-handelaren zijn de beste handelsvoorwaarden te vinden op desktopcomputers. Er is meer informatie op het beeldscherm omdat het groter is, en op grotere schermen kunnen meer van de kritieke feiten waarop de meeste handelaren hun handelsbeslissingen baseren, in één keer worden gezien. Het zal in de toekomst ook gemakkelijker zijn om de handelsgrafiek te zien. Aan de andere kant hebben niet alle cryptocurrency-handelaren desktopcomputers nodig om te handelen. Het verhandelen van bitcoins op mobiele apparaten is iets dat sommige mensen graag doen. Als u een van deze handelaren bent, zult u blij zijn te weten dat de LiteBit-cryptocurrency nu beschikbaar is als applicatie voor mobiele apparaten. Het is zowel in de AppStore als in Google Play te downloaden. 

Handelaren hebben toegang tot actuele marktinformatie, kunnen stortingen en opnames doen, orders kopen en verkopen, rekeningsaldi bekijken en prijswaarschuwingen ontvangen via e-mail. 

Bitpanda – Beste Bitcoin app

bitpanda crypto applicatie
Open Bitpanda App

Bitpanda begon zijn reis onder de naam Coinimal in oktober 2014. Het platform kreeg de aandacht door zijn eenvoud – waardoor het voor zowel experts als beginnende handelaren gemakkelijker werd om de cryptocurrency-handelsscène te betreden. 

Tegenwoordig is het platform geëvolueerd om een scala aan digitale activa te bieden, waaronder 46 cryptocurrencies, vier metalen tokens en drie verschillende Bitpanda-crypto-indexen. 

Functionaliteit app 

U kunt een betaalmethode kiezen die u het meest aanspreekt en overstappen op Bitpanda Pro wanneer u klaar bent om hogere handelsvolumes en kortetermijnstrategieën aan te gaan. 

Op het gebied van veiligheid heeft het platform een goede reputatie in de crypto-handelsruimte. De interface is goed ontworpen en voldoet aan de verwachtingen van alle handelaren. U kunt betalingen direct verwerken, uw aankopen automatiseren en zelfs uw crypto-investeringen gebruiken om uw dagelijkse uitgaven te betalen. 

De Bitcoin app is beschikbaar op zowel iOS als op Android. 

CoinBase – Beste crypto app Nederland 

Open Coinbase App

Het eerste dat u over CoinBase moet weten, is dat het een knooppunt is van cryptocurrency-gerelateerde services. U kunt op dit platform handelen of u kunt ook cryptocurrencies kopen en verkopen. Nou, technisch gezien is er geen verschil tussen de twee activiteiten, maar als je kijkt naar hoe online brokers werken, weet je dat er een verschil is. Wanneer u zich bijvoorbeeld aanmeldt bij online makelaars, die puur makelaars zijn, laten ze u meestal geen cryptocurrencies kopen of verkopen. Ze zijn er alleen om u een platform te bieden waar u cryptocurrency-contracten, zoals CFD’s, kunt verhandelen. 

Aan de andere kant kijk je met CoinBase naar een online entiteit die je een platform biedt om echte cryptocurrencies te kopen en verkopen. U hoeft geen contracten uit te wisselen om deze valuta te verhandelen. U kunt de echte crypto-activa die u op dit platform heeft verkopen en echte crypto-activa kopen van anderen op de markt.  

Functionaliteit app

Een van de dingen die je veel van online brokers te horen krijgt, is dat ze je een platform bieden dat je op elk apparaat kunt gebruiken. Dat is tot op zekere hoogte waar. Met zowat elke online broker krijgt u een handelsplatform dat u op uw telefoons, tablets en zelfs desktopcomputers kunt gebruiken. Het beste is dat je ook zo’n robuust platform van CoinBase krijgt. Deze beurs heeft er zelfs voor gezorgd dat het zijn eigen handelsplatform heeft gecreëerd dat u vanaf de eerste dag gemakkelijk kunt gebruiken. U vindt alle cryptocurrency-paren op het platform en handelt met slechts een enkele klik of tik. 

Dus, aangezien CoinBase begrijpt dat haar doelgroep verschillende soorten apparaten gebruikt, heeft het zijn mobiele applicatie niet alleen beschikbaar gemaakt voor Android, maar ook voor iPhones. Op dit platform vind je alles wat je nodig hebt om succesvol te handelen. Als u op zoek bent naar verschillende soorten tools die u kunnen helpen bij uw transacties, vindt u ze allemaal op het handelsplatform.  

Conclusie

Zoals je kunt zien is het lastig om te zeggen wat de beste crypto app Nederland is. Dit omdat iedereen wat anders zoekt. Gelukkig is er voor ieder wat wils en kun je met alle bovengenoemde opties in ieder geval geen fout maken. 

Welke crypto kopen

Het afgelopen jaar is er een nieuwe explosie geweest in cryptocurrencies. Bedrijven maken betalingen mogelijk via deze digitale activa of omarmen de blockchain technologie achter Bitcoin en anderen, wat een zegen is voor enkele van de grootste cryptocurrencies.  

Het maakt allemaal deel uit van wat bekend is geworden als DeFi of decentralized finance. Stel je peer-to-peer netwerken voor die financiële transacties aanbieden, in plaats van een enkele autoriteit zoals een centrale bank. 

In de 12 jaar sinds de eerste Bitcoin digitaal werd gedolven, is deze exponentieel gegroeid, waarbij de totale cryptomarktwaarde begin mei een record bereikte van bijna $ 2,5 biljoen. Waardoor de vraag welke crypto kopen bij steeds meer mensen opkomt. 

Ondertussen zijn er een aantal cryptocurrency-projecten ontwikkeld. Sommige zijn gecentraliseerd, andere niet. Veel hebben betrekking op input van de gemeenschap bij het aannemen van nieuwe protocollen. 

Veel van de grootste cryptocurrencies op dit moment zien er ook uit als redelijke, gedifferentieerde plaatsen voor nieuwe investeerders om te beginnen. In veel gevallen hebben deze digitale munten al bewezen ecosystemen gebouwd, wat hun vooruitzichten op uitstekende langetermijninvesteringen zou moeten verbeteren. Houd er rekening mee dat cryptocurrencies veel risico’s met zich meebrengen, dus leren over hun valkuilen is net zo belangrijk als het waarderen van de voordelen. 

Hier zijn acht van de grootste cryptocurrencies die nu het bekijken waard zijn. Je kunt niet alleen leren wat je moet weten om mogelijk in elk te investeren, maar door de belangrijkste verschillen tussen deze grote crypto activa te begrijpen, zal je ook beter in staat zijn om te kunnen bepalen welke cryptocurrency kopen verstandig is in jouw situatie.

Wat is crypto en welke crypto kopen is een goede investering?

Cryptocurrency is een type valuta dat digitaal en gedecentraliseerd is. Cryptocurrencies kunnen worden gebruikt om dingen te kopen en verkopen, en hun potentieel om waarde op te slaan en te laten groeien, heeft ook de aandacht getrokken van veel beleggers. 

Er zijn tegenwoordig duizenden verschillende cryptocurrencies beschikbaar. De meest populaire, en de eerste, is Bitcoin, die in 2009 is gemaakt. Andere veel voorkomende cryptocurrencies zijn Ethereum, XRP en Bitcoin Cash. Elk van deze valuta’s heeft een ander doel, sommige zijn geoptimaliseerd voor gebruik in plaats van contant geld en andere zijn ontworpen voor directe transacties. 

Cryptocurrencies zijn volledig digitaal, dus er is geen fysieke munt of rekening verbonden aan de crypto die je bezit. In plaats daarvan houden eigenaren cryptocurrency in een digitale portemonnee en kopen of verkopen ze via een online uitwisseling. Je portemonnee kan online zijn (sommige populaire beurzen zoals Coinbase bieden een in-app-portemonnee) of offline opgeslagen op een hardwareapparaat dat lijkt op een USB-station. 

Decentralisatie is een primair principe van cryptocurrency. Terwijl de meeste valuta’s worden ondersteund door een centrale bank, de Amerikaanse dollar wordt bijvoorbeeld ondersteund door het “volledige vertrouwen en krediet” van de Amerikaanse overheid, worden cryptocurrencies onderhouden en gewaardeerd door hun gebruikers. 

Cryptocurrency transacties worden geregistreerd in een gedecentraliseerd grootboek. Dit grootboek wordt een blockchain genoemd. Elke keer dat crypto wordt gekocht of verkocht, wordt de transactie toegevoegd aan de blockchain. Iedereen kan meedoen en deelnemen aan de blockchain, maar gegevens over individuele transacties worden beveiligd met behulp van cryptografie. Voor elke transactie die aan de blockchain wordt toegevoegd, is er een digitaal validatieproces om deze te verifiëren en fraude te voorkomen. 

Ethereum

Ethereum is een open-source, gedecentraliseerde blockchain-technologie. De oorspronkelijke munt van Ethereum wordt ether genoemd. Deze munt is een van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, de tweede alleen voor Bitcoin (BTC). Hoewel ether een kleinere marktkapitalisatie heeft dan Bitcoin, is Ethereum de meest gebruikte blockchain voor cryptomunten kopen. 

Net als veel andere cryptocurrencies, is de prijs van ether sterk gefluctueerd sinds de lancering in 2015. Destijds was de prijs ongeveer $ 1 en bleef daar enkele maanden. De prijs bereikte in januari 2018 $ 1.358, de hoogste prijs ooit op dat moment. De prijs begon te dalen, net als de prijs van veel cryptocurrencies; ether bereikte in december 2018 een dieptepunt van $ 83. 

De prijs is sindsdien eb en vloed, maar is over het algemeen gestegen. Begin april 2020 was de prijs ongeveer $ 140; en medio mei was het ongeveer $ 3.349 waard. Dat is een behoorlijk forse stijging in iets meer dan een jaar. 

Als je besluit te investeren in ether (en dus in Ethereum), moet je je eerst afvragen waarom je belegt. Hoewel de prijs van de munt het afgelopen jaar aanzienlijk is gestegen, kan deze extreem volatiel zijn. Dus als je ether koopt in de hoop dat de prijs zal stijgen, kun je gefrustreerd raken. 

Ethereum kopen bij Bitvavo

Travala

Travala (voorheen bekend als Concierge) werd gelanceerd in juli 2018, na de eerste muntaanbieding in april 2018, waarin het werd gepromoot als een reissysteem dat de kracht van blockchain probeerde te benutten. De inspanning slaagde erin om zo’n 2,6 miljoen dollar op te halen, wat een solide basis vormt voor de uitbreiding van het platform naar meer dan 200 landen.  

Het belangrijkste personeel achter het project omvat Steve Hipwell, oprichter en Chief Operations Officer bij Travala, en Matthew Lopez, de CIO, CFO en medeoprichter, samen met een groot aantal adviseurs met achtergronden in de reisindustrie en blockchain-expertise. 

Tot juli 2020 veranderde er niet veel in de prijs van Travala en bleef deze schommelen tussen de $ 0,05 en $ 0,15. Eind juli 2020 begon Travala echter zijn eerste piek wat er voor zorgde dat deze begin augustus 2020 $ 1,99 waard was. Na deze piek stabaliseerde het zich tussen de $ 0,70 en $ 1 van eind augustus 2020 tot en met begin 2021. Vanaf begin 2021 begon weer een nieuwe piek die zijn hoogtepunt bereikte in april 2021 met een waarde van $ 6,12, waarna het begin juli 2021 stabaliseerde rond de $ 2. Dit is dan ook de trend die verwacht word, na elke piek zal de stabilisatie een stukje hoger uitvallen.  

Travala kopen bij Bitvavo

SushiSwap

Ondanks zijn vroege roem, heeft SushiSwap een zeer bewogen geschiedenis gehad. Het platform is begin 2020 in gebruik genomen. Het is indrukwekkend dat de ontwikkelaars ervoor kozen om geen premine uit te voeren toen ze de DEX op Ethereum-bloknummer 10.750.000 lanceerden. Net als veel andere DEX-projecten, is SushiSwap gemaakt door een groep anonieme ontwikkelaars. Chef Nomi wordt gecrediteerd als de primaire maker van het platform. Daarnaast waren twee andere pseudonieme mede-oprichters, genaamd SushiSwap en 0xMaki, betrokken bij deze vroege stadia van het project. 

Net als Uniswap helpt het ontwerp van SushiSwap de centralisatie in de markt te verlichten. Gebruikers handelen rechtstreeks met liquiditeitspools en via niet-bewarende portefeuilles voor crypto kopen. Bijgevolg wordt SushiSwap minder snel gehackt en krijgen gebruikers meer flexibiliteit bij het selecteren van munten. SushiSwap is scherp ontworpen om de gebruikers meer controle te geven over de AMM en de toekomstige ontwikkelingen ervan in vergelijking met de concurrentie. 

SushiSwap is gericht op DeFi-gebruikers. Met het platform kan iedereen tokens ruilen en liquiditeit toevoegen aan pools. SushiSwap biedt gebruikers meerdere manieren om een ​​passief inkomen te verdienen met minder risico. Je kunt ook SLP-tokens inzetten om SUSHI te verdienen en SUSHI inzetten voor xSUSHI en beloningen verdienen. Hierdoor is het een investering die blijft uitbetalen. 

Sushiswap kopen bij Bitvavo

Chainlink

Chainlink is al jaren een project om naar te kijken. Het programma kwam in 2014 voor het eerst op de markt onder de naam SmartContract.com. Kort na de lancering werd de naam veranderd in Chainlink om de kernmarkt van het platform beter te vertegenwoordigen. Tegenwoordig helpt Chainlink de groeiende kloof tussen externe gegevensbronnen en openbare blockchains op nieuwe en opwindende manieren te overbruggen. 

Chainlink brengt een aantal belangrijke voordelen voor het netwerk. Orakels zijn belangrijk voor netwerkuitbreiding. Ze vormen de kern van enkele van de meest opwindende ontwikkelingen in de sector. DEX gebruiken bijvoorbeeld orakels om de prijs van cryptocurrencies te bepalen zonder een orderboek aan te bieden. 

Chainlink stelt bedrijven in staat om op een betrouwbare manier gebruik te blijven maken van deze krachtige technologie. Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat de gegevens die ze ontvangen niet corrupt, onjuist en tijdig zijn. In het geval van een storing in een enkel knooppunt, vervangt het systeem dit automatisch door een alternatief met een hogere rangorde. 

Niemand kan beweren dat de crypto-ruimte veel projecten heeft die allemaal hype en geen inhoud zijn. Chainlink is daar niet een van. Dit platform biedt een noodzakelijke hulpbron voor de markt. Chainlink breidt de functionaliteit van ‘s werelds blockchains uit en biedt ontwikkelaars een nieuw niveau van flexibiliteit. Om deze en meer redenen blijft Chainlink een van de populairste munten op de markt. 

Chainlink kopen bij Bitvavo

VeChain

VeChain ging in 2015 van de tekentafel naar de realiteit met als doel de supply chain-industrie te ontwrichten door gegevens bruikbaar en transparant te maken. De maker van het project, Sunny Lu, was vooral bekend om zijn uitvoerend werk met Louis Vuitton China vóór deze onderneming. Je moet je voorstellen dat het omgaan met alle supply chain-problemen waarmee kledingfabrikanten worden geconfronteerd, hem heeft geïnspireerd om dit unieke systeem te ontwikkelen. 

VeChain heeft één ding geleend van Ethereum, zijn dubbele token-strategie. In deze stijl van blockchain-ecosysteem dient één token als publieke investering en/of digitaal geld en de andere is voor de uitvoering en programmering van slimme contracten. Voorbeelden van deze stijl van backend-token zijn Ethereum’s ether en NEO’s GAS. 

VeChain Token is de cryptocurrency waarin je op een beurs zou investeren. En het beantwoord de vraag welke crypto nu kopen. Het dient als een waardevermeerdering binnen de VeChain-blockchain. Dit token kan waarde over de blockchain overbrengen en slimme contracten activeren.  

Het tweede token dat in het VeChain-systeem wordt gebruikt, is VeChainThor Energy. Dit token fungeert als gas voor slimme contracttransacties. Deze tokens zijn niet openbaar beschikbaar. Alleen ontwikkelaars gebruiken deze tokens om hun contractuitvoeringskosten te dekken. 

Van cruciaal belang is dat de meeste blockchains van ontwikkelaars vereisen dat ze een betaling doen om contracten op de blockchain te plaatsen. Deze strategie zorgt ervoor dat alleen codering die klaar is voor het publiek de blockchain bereikt en spamberichten vermindert. 

Vechain kopen bij Bitvavo

Waves

Waves kwam in juni 2016 op de markt. De munt was vanaf de lancering een succes. De ICO van het bedrijf behaalde tijdens de lancering meer dan $ 16 miljoen. Veel van dit succes kan worden toegeschreven aan de ervaring van het team. Veel van de kernteamleden van Waves werkten ook samen hard aan het NXT-project. 

Als pionier op de markt promoot Waves massale adoptie door middel van eenvoud. Er zijn een heleboel voordelen behaald door het gebruik van deze cryptocurrency van de volgende generatie. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom beleggers naar deze munt blijven trekken. Ontwikkelaars zijn van plan om hun tokens-mogelijkheden in de toekomst uit te breiden. Als ze erin slagen een token te creëren dat vergelijkbaar is met de opties van Ethereum, is de kans groot dat Waves een aanzienlijk deel van het verkeer van Ethereum kan veroveren. 

De ontwikkelaars achter het Waves-platform zijn gericht op de toekomst. De beslissing om een ​​eenvoudig te gebruiken token-lanceringsplatform te creëren is verstandig als je bedenkt dat tokenisatie een van de snelstgroeiende sectoren op de markt is. Je kunt verwachten dat Waves in de nabije toekomst een toppositie in de markt zal blijven behouden vanwege zijn innovatieve aanpak en staat van dienst in het leveren van nuttige blockchain-services aan de massa. 

Waves kopen bij Bitvavo

Polkadot

Polkadot is een applicatieomgeving met meerdere ketens die interoperabiliteit tussen verschillende ketens mogelijk maakt op een niveau dat voorheen ondenkbaar was. In het bijzonder stelt Polkadot gebruikers in staat om meer dan alleen tokens over blockchains te sturen. Met Polkadot kunnen deze netwerken actuele gegevens communiceren. 

Er zijn eindeloos veel redenen waarom je individuele blockchains zou willen verbinden. Ten eerste zorgt de mogelijkheid om elk type gegevens over elk type blockchain te verzenden, voor een revolutie in de sector. Je kunt deze gegevens overdragen via openbare, open blockchains zonder toestemming en gebruikmaken van de beste kenmerken van elk netwerk. 

Op deze manier introduceert Polkadot een nieuw tijdperk in schaalbaarheid, interoperabiliteit en beveiliging. De flexibele en adaptieve architectuur van het bedrijf faciliteert bouwtechnologie, inclusief slimme contractplatforms. Op deze manier kunnen ontwikkelaars beginnen met het bouwen van next-gen-applicaties die toestemmingsgegevens krijgen van een privé-blockchain en deze gebruiken op een openbare blockchain. Sommige analisten suggereren dat Polkadot een geloofwaardige bedreiging vormt voor de dominantie van Ethereum. 

Polkadot kopen bij Bitvavo

Conclusie welke bitcoin kopen

Zoals je dus kunt zien zijn er genoeg goede cryptomunten die je kunt kopen. De vraag welke coins kopen, zou dan ook niet meer nodig moeten zijn. Er is voor iedereen wel een crypto die bij je past. Ongeacht welke je kiest is het altijd verstandig om eerst wat meer informatie over de munt te zoeken en ervoor te zorgen dat deze degene is die bij je past. 

Crypto-staken

Wanneer beleggers overwegen te investeren in cryptocurrencies, denken ze over het algemeen aan het delven van crypto of het kopen ervan op een crypto uitwisseling. Maar crypto staking, of staking crypto, zoals het vaak wordt genoemd, is een ander haalbaar alternatief voor crypto nieuwsgierigen om activa in hun portemonnee te krijgen. 

Hoewel “staking” een relatief nieuwe toevoeging is aan het financiële lexicon, is het belangrijk voor diegenen die geïnteresseerd zijn in crypto investeringen om te begrijpen wat het is, hoe het werkt en voor welke cryptocurrencies het kan worden gebruikt. 

Het uitzetten van cryptovaluta voelt misschien alsof het een stap verder gaat dan alleen leren hoe je staking Bitcoin kunt kopen of hoe een crypto uitwisseling werkt, maar leren over het uitzetten van cryptocurrency kan je kennis verbreden, waardoor je een beter geïnformeerde belegger wordt. 

Dit artikel zal het allemaal doornemen, van de basisprincipes van het uitzetten tot de platforms die investeerders kunnen gebruiken voor het uitzetten van munten. 

Wat is staking

Crypto staken is het proces van het vergrendelen van crypto holdings om beloningen te verkrijgen of rente te verdienen. Cryptocurrencies worden gebouwd met blockchain technologie, waarbij crypto transacties worden geverifieerd en de resulterende gegevens worden opgeslagen op de blockchain. Staking is een andere manier om het valideren van die transacties op een blockchain te beschrijven. 

Afhankelijk van de soorten cryptocurrency waarmee je werkt en de ondersteunende technologieën, worden deze validatieprocessen “proof-of-stake” of “proof-of-work” genoemd. Elk van deze processen helpt crypto netwerken om consensus te bereiken, of bevestiging dat alle transactiegegevens kloppen. 

Maar om die consensus te bereiken, zijn deelnemers nodig. Dat is wat staking is: investeerders die actief hun cryptobezit in hun digitale portemonnee vasthouden of opsluiten, nemen deel aan de consensusvormingsprocessen van deze netwerken. Stakers zijn in wezen het goedkeuren en verifiëren van transacties op de blockchain. 

Hiervoor belonen de netwerken die investeerders. De specifieke beloningen zijn afhankelijk van het netwerk. 

Het kan handig zijn om btc staking te beschouwen als vergelijkbaar met het storten van contant geld op een spaarrekening. De deposant verdient rente over zijn geld terwijl het op de bank staat, als beloning van de bank, die het geld voor andere doeleinden gebruikt (lenen, enz.). Het inzetten van munten is dus vergelijkbaar met het verdienen van rente. 

Hoe werkt crypto staking

Bitcoin v versus altcoins

Voor de belegger is crypto staking een passieve activiteit. Wanneer een staken crypto investeerder zijn bezit inlegt (met andere woorden, ze in zijn portemonnee laat), kan het netwerk die tegoeden gebruiken om nieuwe blokken op de blockchain te smeden. Hoe meer crypto je inzet, hoe groter de kans dat je bezit wordt geselecteerd. En dit is echt niet alleen Bitcoin staking. 

Informatie wordt in het nieuwe blok “geschreven” en de beleggingen van de belegger worden gebruikt om het te valideren. Omdat munten al gegevens van de blockchain hebben “ingebakken”, kunnen ze worden gebruikt als validators. Vervolgens beloont het netwerk de staker voor het toestaan van die bedrijven om als validators te worden gebruikt. 

Proof of Stake – Wat is staken crypto

Cryptocurrencies via Litebit kopen weer makkelijkerEr is een nieuwer consensusmechanisme genaamd Proof of Stake ontstaan ​​- met het idee om de snelheid en efficiëntie te verhogen en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Een belangrijke manier waarop Proof of Stake de kosten verlaagt, is door niet van al die mijnwerkers te eisen dat ze wiskundige problemen oplossen, wat een energie-intensief proces is. In plaats daarvan worden transacties gevalideerd door mensen die letterlijk via staking in de blockchain zijn geïnvesteerd. 

Staking heeft een vergelijkbare functie als mining, in die zin dat het het proces is waarbij een netwerkdeelnemer wordt geselecteerd om de laatste batch transacties aan de blockchain toe te voegen en in ruil daarvoor wat crypto te verdienen. 

De exacte implementaties variëren van project tot project, maar in wezen zetten gebruikers hun tokens op het spel voor een kans om een ​​nieuw blok aan de blockchain toe te voegen in ruil voor een beloning. Hun ingezette tokens fungeren als een garantie voor de legitimiteit van elke nieuwe transactie die ze aan de blockchain toevoegen. 

Het netwerk kiest validators (zoals ze meestal worden genoemd) op basis van de grootte van hun inzet en de tijd dat ze deze hebben vastgehouden. Dus de meest geïnvesteerde deelnemers worden beloond. Als wordt ontdekt dat transacties in een nieuw blok ongeldig zijn, kunnen gebruikers een bepaald bedrag van hun inzet laten verbranden door het netwerk, in wat bekend staat als een slashing-event. 

Voordelen – Staken crypto

Cryptocurrency kopen met ideal? Bekijk op cryptobeginner.nl de mogelijkheden!Veel crypto houders op lange termijn beschouwen staking als een manier om hun activa voor hen te laten werken door beloningen te genereren, in plaats van stof te verzamelen in hun crypto portefeuilles. 

Staking heeft als bijkomend voordeel dat het bijdraagt aan de veiligheid en efficiëntie van de blockchainprojecten die je ondersteunt. Door een deel van je geld uit te zetten, maak je de blockchain beter bestand tegen aanvallen en versterk je het vermogen om transacties te verwerken. Sommige projecten kennen ook “governance-tokens” toe aan stakende deelnemers, wat houders inspraak geeft in toekomstige wijzigingen en upgrades van dat protocol. 

Populaire cryptomunten – Bitcoin staken 

Wat zal de volgende grote Bitcoin-rally triplerenEr zijn veel verschillende soorten cryptocurrency en veel van hen kunnen worden ingezet om beloningen te verdienen. Hoewel dit verre van een volledige lijst is, zijn hier een paar crypto’s en munten die kunnen worden ingezet om rendement te behalen: 

 • Ethereum: Ethereum is een van de meest populaire cryptocurrencies op de markt geworden, hoewel het zelf niet echt een cryptocurrency is. Als je staken Ethereum alleen uitzet, is minimaal 32 ETH vereist. Beloningen variëren, maar de verwachting is dat het rendement op Ethereum staken 5-17% per jaar is. 
 • EOS: EOS lijkt op Ethereum omdat het wordt gebruikt om gedecentraliseerde programma’s te ondersteunen. EOS-tokens zijn eigen aan de EOS-blockchain en kunnen net als andere crypto’s worden ingezet om beloningen te verdienen. Vanaf eind april 2021 is het verwachte rendement voor EOS-staking 3,2%.
 • Tezos: Net als EOS en Ethereum is Tezos een open-source blockchain-netwerk met een eigen valuta, met een symbool van XTZ. En het kan ook op bepaalde platforms en netwerken worden ingezet. Het huidige verwachte rendement voor staking van Tezos is ongeveer 6%.

Natuurlijk kun je ook Bitcoin staken en zijn XRP staking, Ripple staking en Chainlink staking ook zeker een ding. Om nog maar een paar voorbeelden te noemen.  

Hoe te beginnen met staking crypto

Tip: Deze cryptovaluta's kan je nu goedkoop kopen!Nu de vraag wat is crypto staking is behandeld, wil je vast weten hoe je er mee begint. Om crypto staking te starten, moet een belegger beslissen waar en wat hij wil inzetten. Hier zijn vier eenvoudige stappen om aan de slag te gaan. 

 1. Kies een crypto of munt om in te zetten.
 2. Kies en download een digitale portemonnee waarinje jemunten voor uitzetten wilt bewaren. Dat kan betekenen dat je rechtstreeks naar de hoofdwebsite van de specifieke crypto gaat en de bijbehorende portemonnee downloadt. 
 3. Koop minimaal het minimaal benodigde aantal munten. Sommige netwerken vereisen dat stakers een minimum aantal munten hebben om deel te nemen (Ethereum-houders moeten bijvoorbeeld 32 hebben).
 4. Zorg voor de nodige rekenkracht en een ononderbroken internetverbinding.

Als alles op zijn plaats is, kan het uitzetproces serieus beginnen. Vanaf hier hoeven de meeste mensen alleen maar af en toe in te checken bij hun crypto bezit om er zeker van te zijn dat alles zoemt zoals het hoort. 

Waar kun je staken – Chainlink staking 

Er zijn heel veel platformen waar je kunt staken. Elk platform heeft zo zijn voor- en nadelen en het is goed om hier van tevoren naar te kijken. We zetten hier daarom een paar van de populairste voor je op een rijtje. 

Binance staking

Binuance verbrandt 28 miljoen dollar BNB-tokensDeze cryptocurrency-uitwisseling is geschikt voor: Geavanceerde cryptocurrency-handelaren over de hele wereld die toegang willen tot een breed scala aan valuta’s en functies die zijn ontworpen om de winst te maximaliseren. 

Je kunt Binance staking gebruiken via desktop, mobiel of webgebaseerde app. Met elke optie kunt u: 

 • Kopen, verkopen of ruilen 
 • Terugkerende aankopen instellen 
 • Toegang tot live tracking en waarschuwingen, en portfolio inzichten 

Het is een gecentraliseerde uitwisseling, dus je moet wat persoonlijke informatie verstrekken om je account te verifiëren voordat je aan de slag kunt. 

Bitvavo staking

Bitvavo list Enjin Coin (ENJ)Bitvavo is de Nederlandse oplossing voor een wallet. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en is daar ook opgericht. Een heel groot voordeel is dan ook dat je bij Bitvavo staking kan doen via iDeal. Waar je bij de meeste internationale platformen de optie tot iDeal niet hebt, en daardoor dus via PayPal of een creditcard moet betalen. 

En voor de Nederlanders die moeite hebben met Engels is dit ook het ideale platform, aangezien de site volledig in het Nederlands is. Wat eventuele problemen kan voorkomen. 

Overige

Bitcoin v versus altcoins

Zoals we al hadden aangegeven zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Waar Binance internationaal gezien de grootste is, en Bitvavo nationaal gezien de grootste. Zullen dit de twee zijn waar je het meeste aan hebt. Mocht je toch het idee hebben dat je wat anders wilt, dan hebben we hier nog een paar specifieke: 

 • Coinloan 

Coinloan is beschikbaar voor iedereen in de EU, ze richten zich voornamelijk op leningen, maar je kunt hier ook handelen. 

 • Celsius Network 

Celsius Network richt zich op staking en heeft geen fees. Je kunt hier meer verdienen door ook te investeren in hun eigen coin. 

 • BlockFi 

BlockFi betaalt je een rente over je staken Bitcoin en Gemini Dollars. Deze kunnen maandelijks veranderen, maar zijn al lange tijd hetzelfde gebleven. 

Conclusie crypto staking

Cryptocurrencies via Litebit kopen weer makkelijkerCrypto staking is een aantrekkelijke bron geworden voor beleggers die inkomsten willen verdienen door cryptocurrencies aan te houden – vergelijkbaar met hoe een obligatie of hoogdividendaandeel zou werken. 

Net als elke andere vorm van beleggen, brengt crypto staking echter risico’s met zich mee, waaronder de mogelijkheid om de munten in je online portemonnee te verliezen in geval van een cyberbeveiligingsinbreuk of een verlies in hoofdsom als gevolg van een scherpe daling van de prijs van het token tijdens de lock-up periode. 

Daarom moet je de risico opbrengstverhouding van inzetten analyseren op basis van marktomstandigheden, de betrouwbaarheid van het netwerk en de beloningen die de blockchain biedt voor het opzij zetten van je munten om ervoor te zorgen dat je voldoende wordt gecompenseerd voor de risico’s die je neemt.