Cryptobeginner.nl

Dogecoin Koers

DOGE

http://dogecoin.com/

$0,15

Market Cap

$19.579.797.380

Market Cap verschil 24h

$1.814.430.141

Volume 24h

$1.518.513.114

Market Cap dominatie

1,15%

Circulerend aanbod

132.670.764.300

Max

  

Dogecoin (DOGE) kopen bij

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen.

Dogecoin kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak geaccepteerd.

Actuele Dogecoin Koers

Wil je Dogecoin kopen? Ga naar Bitvavo

Dogecoin Details

Start Date

2013-12-08

Afkorting crypto Dogecoin

DOGE

Type coin

meme tokens

DOGE/BTC ratio

$0,15(DOGE)/$37.808,00(BTC)

Koers veranderingen DOGE

DOGE koers afgelopen 24 uur

stijging van 9,19%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 11,21%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 23,01%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 1.653,56%

Dogecoin prijs

$0,15

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$1.518.513.114

Market cap dominance

1,15%

Wat in 2013 eigenlijk is begonnen als een parodie op de succesvolle Bitcoin is door de jaren heen uitgegroeid tot niet alleen een succesvolle, maar bovendien ook nog eens waardevolle cryptocurrency. De Dogecoin profileert zich dan wel als een veilige vorm van betalen welke niet kan worden gemanipuleerd door banken, in principe was ze oorspronkelijk vooral als grap bestemd. Inmiddels kenmerkt ze zich echter door een indrukwekkende market cap en heeft ze door het inzetten van een grappig, vrolijke Shibu Inu hond heel wat harten weten te veroveren.

Wat is Dogecoin? 

De populaire “doge” internet meme heeft het logo geïnspireerd van Dogecoin (DOGE), daarom de Shiba Inu op het logo. Billy Markus uit Portland, Oregon en Jackson Palmer uit Sydney, Australië hebben de open-source digitale valuta gemaakt. Deze digitale valuta werd in december 2013 gevorkt van Litecoin. De visie van de makers van Dogecoin was dat Dogecoin een leuke, luchtige cryptocurrency zou zijn. 

En dat deze meer mensen zou aanspreken dan het kernpubliek van Bitcoin, doordat het logo geïnspireerd was door een honden memeZo liet Elon Musk, Tesla-CEO, met verschillende tweets op sociale media weten dat Dogecoin zijn favoriete digitale valuta is.

Kennismaking met Dogecoin

Laat ons in eerste instantie even dieper ingaan op de kenmerkende eigenschappen van Dogecoin. Zoals reeds aangegeven in de inleiding van deze pagina werd deze cryptocurrency in het bijzonder in het leven geroepen als parodie op de succesvolle Bitcoin. Wellicht had Jackson Palmer, de uitvinder van deze virtuele munt nooit kunnen raden dat de impact van zijn coin zo groot zou zijn. Niet lang na uitgifte van de munt was ze meteen tot wel 18 keer haar oorspronkelijke waarde waard. Bovendien kreeg ze een extra duwtje in de rug in het jaar 2017 waardoor de koers van een Dogecoin in de richting van een mooi all time high steeg. Dat is opmerkelijk, want eigenlijk wordt er reeds enige tijd niet meer actief aan de munt gesleuteld en bovendien heeft ook de bedenker het team inmiddels verlaten. Dat hoeft uiteraard niet perse iets te betekenen, maar het is het vermelden uiteraard toch meer dan waard.

Dogecoin is een mineable coin. Dit betekent dat het mogelijk is voor iedereen om DOGE tokens te claimen door deze te minen. Dit minen verloopt bovendien een stuk relaxter in vergelijking met bijvoorbeeld Bitcoin, al is de achterliggende technologie uiteraard wel dezelfde. Dit betekent dat het minen gebeurt door het uitvoeren van (complexe) computerberekeningen. Een niet onbelangrijk verschil tussen Bitcoin en Dogecoin is wel terug te vinden in de maximale hoeveelheid tokens die er in omloop kunnen worden gebracht. Bij Bitcoin is dit aantal vastgesteld op 21.000.000 BTC terwijl er voor Dogecoin geen zogenaamde hard cap van toepassing is. Dat is een wezenlijk verschil die zeker ook de waarde van de Dogecoin zal beïnvloeden.

Sponsoring door Dogecoin

De koers van Dogecoin wordt niet in het minst beïnvloed door de zakelijke (lees: marketing) beslissingen die worden genomen door het team achter de cryptovaluta. De virtuele munt staat er dan ook om bekend in de praktijk heel wat sponsorovereenkomsten af te sluiten. Een bekend voorbeeld hiervan was de sponsoring die ze heeft gedaan ten behoeve van het Jamaicaanse bobslee team voor het wereldkampioenschap. Meteen nadat deze sponsoring werd bekend gemaakt steeg de koers van de cryptovaluta behoorlijk en zo zijn er nog wel wat voorbeelden aan te halen. Omwille van het feit dat Dogecoin op regelmatige basis sponsorovereenkomsten afsluit is het niet ondenkbaar dat dit ook in de toekomst de koers van de cryptocurrency op niet onaanzienlijke wijze zal beïnvloeden.

Dogecoin koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Dogecoin was $0,73 op 08-05-2021 05:08. Als je dit vergelijkt met de DOGE koers van vandaag wat op $0,15 staat zie je dat een daling van 79,83% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Dogecoin vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 1.653,56%

Koers Dogecoin verwachtingen

De Dogecoin koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Dogecoin vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Dogecoin koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Dogecoin koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Dogecoin nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Dogecoin kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Dogecoin nieuws

Wanneer je erover denkt om Dogecoin te kopen kun je het dagelijkse DOGE nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/dogecoin/, en ook op de website van Dogecoin http://dogecoin.com/.

Dogecoin kopen

Dogecoin kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Dogecoin, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Litebit, Bitcoinmeester en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Dogecoin of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 1.653,56%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 23,01% en de actuele koers $0,15 geven een goed beeld. De markt cap rang 11 geeft weer hoe hoog op de lijst de DOGE staat en het maximaal aanbod geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!