Cryptobeginner.nl

Litecoin Koers

LTC

http://litecoin.org

$203,32

Market Cap

$14.048.572.781

Market Cap verschil 24h

$-581.037.090

Volume 24h

$2.412.429.723

Market Cap dominatie

0,51%

Circulerend aanbod

69.095.858

Max

84.000.000 

Litecoin (LTC) kopen bij

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen.

Litecoin kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak geaccepteerd.

Actuele Litecoin Koers

Wil je Litecoin kopen? Ga naar Bitvavo

Litecoin Details

Start Date

2011-10-08

Afkorting crypto Litecoin

LTC

Type coin

cryptocurrency

LTC/BTC ratio

$203,32(LTC)/$56.383,00(BTC)

Koers veranderingen LTC

LTC koers afgelopen 24 uur

daling van 4,02%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 4,16%

Koers afgelopen 30 dagen

stijging van 2,61%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 137,73%

Litecoin prijs

$203,32

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$2.412.429.723

Market cap dominance

0,51%

Eén van de vaakst vernoemde alternatieven voor de Bitcoin is ongetwijfeld Litecoin. Deze digitale munt kan worden ingezet voor het uitvoeren van betalingen zonder dat er daarvoor een tussenkomst is vereist van een centrale autoriteit. Uiteraard gebeuren deze transacties door gebruik te maken van de mogelijkheden van de blockchain. Litecoin wordt vaak vergeleken met het edelmetaal zilver, niet alleen omdat ze over een uitstekend potentieel beschikt, maar ook omdat ze sinds haar bestaan een betrouwbare en solide cryptomunt is gebleken.

Wat is Litecoin?

De grote man achter de Litecoin is Charles Lee. De kans is bestaande dat deze naam je bekend in de oren klinkt. Lee was namelijk een technisch medewerker van Google. De Litecoin werd gelanceerd in het jaar 2011. Dit betekent dat ze een achterstand van twee jaar goed te maken heeft op de Bitcoin. Deze laatste werd uiteraard ontwikkeld door Satoshi Nakamoto. Binnen de wereld van de cryptovaluta’s wordt er niet zelden naar Bitcoin verwezen als het goud van de edelmetaalmarkt terwijl Litecoin wordt vergeleken met zilver.

Dat er steevast verschillende vergelijkingen worden uitgevoerd tussen Litecoin en Bitcoin is niet zo vreemd. In de basis beschikken beide cryptomunten dan ook over een aantal gelijkaardige kenmerken. Dit neemt niet weg dat de Litecoin absoluut niet moet worden aanzien als een kopie van de Bitcoin. In vergelijking met de eerste cryptocurrency is het dan ook zo dat de Litecoin over enkele structurele verschillen beschikt, namelijk:

  • De Litecoin blockchain beschikt over de mogelijkheid om elke 2,5 minuten een nieuw blok te generen. Dit in vergelijking met de Bitcoin blockchain die er niet minder dan 10 minuten over doet.
  • Het proces om Bitcoins te minen staat er om bekend een enorme hoeveelheid rekenkracht te vereisen vanuit zogenaamde GPU’s. Bij Litecoin is dit niet het geval en speelt vooral het RAM geheugen een zeer belangrijke rol.

De hogere frequentie op vlak van blokgeneratie zorgt er in de praktijk als vanzelfsprekend voor dat transacties met de Litecoin blockchain sneller kunnen worden gevalideerd. Miners worden met deze blockchain beloont met zomaar even 50 nieuwe LTC per blok die wordt gegenereerd. Miners moeten er wel rekening mee houden dat dit aantal elke 4 jaar halveert. De totale hoeveelheid LTC welke op het einde van de rit in omloop zal zijn bedraagt 84.000.000. Dit is aanzienlijk meer (namelijk 4 keer) in vergelijking met het maximale aantal BTC.

Een belangrijke toevoeging aan de blockchain van Litecoin kwam er met de introductie van SegWit. Deze zorgt er niet alleen voor dat het netwerk beter schaalbaar werd, bovendien konden er ook nog eens heel wat meer transacties binnen dezelfde tijdspanne worden verwerkt.

Lee had als doel met Litecoin een lichte versie van Bitcoin te creëren. Ontwikkelaars hebben altijd aangegeven dat je Litecoin kunt beschouwen als de zilveren versie van Bitcoin. Litecoin verschilt van Bitcoin in de prioriteitstelling van de bevestigingssnelheid van transacties, die ongeveer 2,5 minuten per block is. Echter, de realiteit is dat Litecoin-gebruikers tot ongeveer 30 minuten moeten wachten, voordat hun transactie is verwerkt vanwege netwerkcongestie.

De geschiedenis en evolutie van Litecoin

De LTC cryptovaluta werd in het leven geroepen in het jaar 2011. Daarmee is het één van de oudste cryptocurrencies op de markt. Van LTC kan er vooral worden gezegd dat het één van de meest stabiele cryptovaluta is gebleken. In het jaar 2017 kende ze wel een spectaculaire stijging binnen een korte periode waar ze stelselmatig op heeft verder gebouwd. Een niet onbelangrijk voordeel van de Litecoin ten opzichte van bijvoorbeeld Bitcoin is dat de ontwikkelaar van het betaalsysteem nog altijd actief is binnen de community. De impact van deze keuze is duidelijk merkbaar. Lee, welke er om bekend stond actief te zijn bij Coinbase koos er op een zeker ogenblik voor om zich terug te trekken uit het bedrijf en zich terug bezig te houden met de (verdere) ontwikkeling van de LTC. Dit gaf de koers van de cryptovaluta meteen een stevige boost.

Geen hoge transactiekosten

Eén van de belangrijkste voordelen van Litecoin ten opzichte van Bitcoin is terug te vinden in het feit dat LTC eigenlijk nooit af te rekenen heeft gekregen met hoge transactiekosten. Ook problemen die betrekking hadden tot de schaalbaarheid konden steeds voorkomen worden. Dit is uiteraard ook deels te wijten aan het feit dat betalingen met LTC op moment van schrijven nog minder zijn omarmd in vergelijking met transacties met BTC.

Wat is de beste Litecoin wallet?

Op het ogenblik dat je wenst over te gaan tot het aankopen van een bepaalde hoeveelheid LTC zal je daarvoor uiteraard over een bepaalde wallet moeten beschikken. Je kan er op dit vlak onder andere voor opteren om gebruik te maken van de originele Litecoin wallet. Deze is te gebruiken op nagenoeg alle platformen en is door de jaren heen een kwalitatieve en veilige wallet gebleken. Wil je liever niet gebruikmaken van deze wallet en ben je bijgevolg op zoek naar een interessant alternatief? In dat geval kan je voor LTC ook kijken in de richting van Coinbase. Deze online wallet heeft een uitstekende reputatie en je kan via het Coinbase platform uiteraard ook meteen LTC aankopen.

Een andere mogelijkheid dan bovenstaande twee opties is terug te vinden in het aankopen van een zogenaamde hardware wallet. Een zeer populaire hardware wallet is de Ledger Nano S. Deze wallet biedt ondersteuning voor een groot aantal cryptocurrencies waaronder ook LTC. De aankoopprijs van deze hardware wallet is met iets meer dan 70 euro misschien een beetje pittig te noemen, maar dat neemt niet weg dat ze voor de serieuze investeerder in cryptomunten eigenlijk een echte must is.

Litecoin koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Litecoin was $410,26 op 10-05-2021 03:13. Als je dit vergelijkt met de LTC koers van vandaag wat op $203,32 staat zie je dat een daling van 50,61% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Litecoin vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 137,73%

Koers Litecoin verwachtingen

De Litecoin koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Litecoin vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Litecoin koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Litecoin koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Litecoin nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Litecoin kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Litecoin nieuws

Wanneer je erover denkt om Litecoin te kopen kun je het dagelijkse LTC nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/litecoin/, en ook op de website van Litecoin http://litecoin.org.

Litecoin kopen

Litecoin kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Bitvavo en Binance voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Litecoin, deze kun je vinden bij BitvavoBinance, Huobi, Litebit en Ftx Exchange.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Litecoin of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 137,73%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen stijging van 2,61% en de actuele koers $203,32 geven een goed beeld. De markt cap rang 17 geeft weer hoe hoog op de lijst de LTC staat en het maximaal aanbod 84.000.000 geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.