TRON (TRX)

Het TRON-platform welke beschikt over haar eigen cryptocurrency, namelijk de TRX-tokens heeft een bijzonder nobel doel voor ogen. Het is het streefdoel van dit platform om er voor te zorgen dat makers van bijvoorbeeld muzieknummers, maar ook games niet alleen het beheer, maar ook de distributie van hun artikel(en) terug in eigen handen kunnen krijgen. Op vandaag is dat nagenoeg onmogelijk waardoor er heel wat geld richting een eigenlijk overbodige tussenpersoon vloeit. Door gebruik te maken van het TRON-platform moeten ontwikkelaars of makers van digitale producten deze dure factor kunnen uitschakelen. Wij stellen het TRON-platform en haar TRX-tokens op deze pagina graag uitgebreid aan je voor!

Beniewd naar TRON verwachting? Onze experts leggen het uit…..

De ICO van TRON

In eerste instantie is het altijd interessant om even te kijken in de richting van de zogenaamde ICO die het TRON-platform heeft gehad. Deze eindigde op datum van 2 september 2017 en bracht een bedrag van zomaar even 70 miljoen dollar in het laatje. Omdat TRON haar platform meteen vanaf het begin de nodige aandacht wou geven koos ze er voor om op datum van 30 oktober een zogenaamde airdrop te houden. Investeerders die bij Binance over een bedrag van minimaal 0,003 BTC beschikten kregen zomaar voor niets 500 Tronix (TRX) op hun account bijgeschreven. Met deze airdrop was de interesse van heel veel (potentiële) investeerders in TRON en TRX meteen gewekt.

Het TRON-platform in de praktijk

Wanneer we het TRON-platform en haar mogelijkheden in de praktijk gaan bekijken kunnen we dat niet doen zonder in eerste instantie even dieper in te gaan op de geschiedenis en de achterliggende personen van het bedrijf. De oprichter van TRON is dan ook Justin Sun. Sun staat onder meer bekend als de ontwikkelaar van de applicatie ‘Peiwo’ welke hij na afloop van diens studie heeft ontwikkeld. Op vandaag is dit een app die zich één van de grootste live streamingapplicaties van China mag noemen. Het spreekt voor zich dat de Peiwo app de eerste applicatie is welke gebruik heeft gemaakt van het TRON-platform. Ze zal met name de ondersteuning van de smart contracts bij het platform gaan benutten om haar live shows mee te regelen.

Op het ogenblik dat ook andere applicaties gebruik gaan maken van het TRON-platform heeft deze de mogelijkheid om de virtuele barrière tussen applicaties te doen verdwijnen. Op het ogenblik dat je bijvoorbeeld 500 TRX op je Peiwo app hebt staan kan je deze gebruiken om transacties in een spel uit te voeren. De identificatie hoeft bij het gebruik van een nieuwe applicatie dan niet nogmaals te gebeuren wat zorgt voor heel wat meer gebruiksgemak. Dit wordt onder meer gerealiseerd door het feit dat de informatie wordt opgeslagen op de blockchain en dus niet in de applicatie in kwestie. Het is hierdoor voor apps ook niet meer mogelijk om gegevens van haar gebruikers door te verkopen aan derden.

Enkele investeerders achter het TRON platform

Vooraleer te investeren in een bepaald project kan het nooit kwaad om een goed zicht te hebben op de mensen die er vanaf het eerste uur bij betrokken waren. Uiteraard is er de oprichter Justin Sun, maar er zijn ook heel wat gerenommeerde investeerders die hun vertrouwen hebben gesteld in TRON. Enkele bekende namen op dit vlak zijn Binshen Tang, de eigenaar van het populaire spel Clash of Kings welke op moment van schrijven reeds door meer dan 40 miljoen mensen van over de hele wereld wordt gespeeld, Jihan Wu, de CEO van Bitmain evenals Weixing Chen die bekend staat als de oprichter van de Chinese Uber. Ook Linke Yang, oprichter van BTC China heeft vanaf het begin zijn vertrouwen in het project gesteld.

Het doel van de TRX-token van TRON

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven beschikt TRON over haar cryptocurrency, namelijk de TRX-token. Deze cryptovaluta luistert eigenlijk naar de naam ‘TRONIX’ en moet uiteindelijk alle andere currency’s die binnen de entertainmentsector worden gebruikt vervangen. Dit moet het mogelijk maken voor alle spelers om op eender welk moment voor eender welke game een betaling uit te voeren. De TRX-token is gebaseerd op het bekende ERC20-protocol. Dit zorgt er voor dat ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om een zogenaamde ICO te organiseren op het platform van TRON waarbij de tokens dienst kunnen doen als vorm van financiering. Van de TRX-token is bekend dat er in totaal 100 miljard exemplaren beschikbaar gesteld zullen worden. Op moment van schrijven zijn er van deze 100 miljard reeds 65.748.192.475 exemplaren in circulatie. Het feit dat er een hard cap op de hoeveelheid TRX-tokens zit betekent dat er nooit meer dan 100 miljard tokens in circulatie gebracht kunnen worden.

TRON kopen

Wanneer je geïnteresseerd bent in het TRON-platform en je daarom graag TRX-tokens zou willen kopen kan je dit het beste doen bij één van de bekendste en betrouwbaarste exchanges zoals bijvoorbeeld Binance. Je dient er in principe alleen maar voor te zorgen dat je een bepaalde hoeveelheid BTC hebt staan die je eenvoudig kan wisselen voor TRX-tokens. Nadat je deze tokens hebt aangekocht spreekt het voor zich dat je ze nog in een veilige wallet zal willen opslaan. Je zou er voor kunnen kiezen om je TRX-tokens op te slaan in de officiële TRON wallet, maar het is eveneens een mogelijkheid om ze gewoon bij de betrouwbare exchange te laten staan waar je gebruik van maakt. Wel moet er worden gesteld dat het nooit aan te raden is om veel tokens bij een exchange of in een online wallet te houden. Ze zijn daar namelijk altijd vatbaar voor bijvoorbeeld hacks of andere vervelende situaties. Op moment van schrijven is het helaas wel nog niet mogelijk om je TRX-tokens naar bijvoorbeeld de Ledger Nano S hardware wallet te versturen. Van zodra dit wel een optie wordt lees je dit uiteraard hier op Cryptobeginner.nl!

Wil je TRON (TRX) kopen? Kijk dan ook eens bij LiteBit!

 


TRON Links