Cryptobeginner.nl

Monero Koers

XMR

https://getmonero.org

$145,76

Market Cap

$2.631.197.021

Market Cap verschil 24h

$8.586.898

Volume 24h

$172.984.142

Market Cap dominatie

0,15%

Circulerend aanbod 

18.068.827 

Max

 

Monero (XMR) kopen bij 

Bitvavo is een van de meest gebruikte cryptocurrency exchanges in Nederland met meer dan 150 crypto coins beschikbaar en de optie om met iDeal te betalen. 

Monero kopen? Dat kan bij onderstaande aanbieders. Bij de meeste aanbieders is het mogelijk om te kopen met iDeal, maar ook het overschrijven naar de bank wordt vaak  geaccepteerd.            

Actuele Monero Koers

Wil je Monero kopen? Ga naar Binance

Monero Details

Start Date

2014-04-18

Afkorting crypto Monero

XMR

Type coin

privacy coins

XMR/BTC ratio

$145,76(XMR)/$37.384,00(BTC)

Koers veranderingen XMR

XMR koers afgelopen 24 uur

stijging van 1,29%

Koers afgelopen 7 dagen

daling van 28,52%

Koers afgelopen 30 dagen

daling van 32,81%

Koers afgelopen 365 dagen

stijging van 5,98%

Monero prijs

$145,76

Market cap rank

$1.01

Circulating supply

ccw_circulating_supply]

Trading volume 24h

$172.984.142

Market cap dominance

0,15%

Het uitgangsprincipe van het gebruik van cryptovaluta is, dat de data van personen die er gebruik van maken goed beschermd blijft, niet alleen voor de overige gebruikers, maar ook Overheden en andere controlerende instanties. Dat vraagt wel om een aparte aanpak en is dat ook wat Monero te bieden heeft.

De afkorting Monero koers is XMR en wordt gebruik gemaakt van decoys om het onmogelijk te maken transacties na te trekken en zo terecht te komen bij de verzender. Volledige privacy is er dus geboden, maar zorgt dat weer voor wat vragen vanuit andere hoeken.

Veel mensen die voor het eerst kennismaken met cryptocurrencies en de blockchain denken dat het onmogelijk is om transacties die hierop uit te voeren te herleiden. Dat is echter een grote misvatting. Het is namelijk zo dat de blockchain er om bekend staat een digitaal grootboek te zijn waarbij de transacties gewoon publiekelijk opvraagbaar zijn. Dit betekent dat het mits een beetje moeite in principe zonder al teveel problemen mogelijk is om niet alleen de inhoud, maar ook de oorsprong van een transactie welke is uitgevoerd te herleiden. Omdat dit voor bepaalde doelgroepen niet meteen goed uitkomt en veel mensen uiteraard hun privacy erg belangrijk vinden heeft een team van ontwikkelaars er voor gekozen om een privacy coin op de markt te lanceren. De privacy coin kreeg de naam ‘Monero’ en moet het mogelijk maken om het achterhalen van de oorsprong van een transactie aanzienlijk te bemoeilijken. Monero is sinds haar lancering uitgegroeid tot één van de meest populaire en vaakst gebruikte privacy cryptocurrencies die er op de markt zijn terug te vinden.

De unieke werking van “Ring Signatures”

Op het ogenblik dat er een transactie gebeurt met een cryptocurrency wordt deze transactie steeds geregistreerd in de blockchain. Dat zorgt er voor dat ze voor iedereen die dat wenst publiekelijk opvraagbaar is. Daar heeft Monero met behulp van haar XMR-token verandering in gebracht. Monero maakt namelijk gebruik van een speciale techniek welke luistert naar de naam “Ring Signatures”. Deze speciale techniek zorgt er als het ware voor dat de publieke encryptiesleutels van gebruikers door elkaar worden gehaald. Omwille van het verschil dat er meerdere publieke sleutels van verschillende gebruikers door meerdere ringen gaan in de blockchain is het niet langer mogelijk om transacties te traceren of te herleiden.

De ring signatures zorgen aldus voor het verbergen van de identiteit van de persoon of partij die de transactie verstuurt. Daarmee is de inhoud van de transactie echter uiteraard nog niet afgeschermd. Hiervoor maakt Monero gebruik van ‘Ring Confidential Transactions’. Op deze manier wordt ook de inhoud en dus de waarde van de transactie steeds afgeschermd. Tot slot maakt Monero eveneens gebruik van stealth addresses. Deze zorgen op hun beurt voor het afschermen van de identiteit van de ontvanger. Het mag dan ook duidelijk zijn, door gebruik te maken van de privacy coin Monero kan een honderd procent anonimiteit worden gerealiseerd.

Dynamische aanpassing van blokken op de Monero blockchain

Een bijzonder belangrijk probleem waar menig aantal cryptocurrencies mee te maken krijgen heeft betrekking tot de schaalbaarheid die ze weten te realiseren… of beter gezegd, het gebrek aan schaalbaarheid. Om hier een oplossing voor te vinden hebben menig aantal cryptocurrencies er inmiddels voor gekozen om te kijken in de richting van aanpassingen die lang niet altijd door de community zijn gewenst. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk SegWit. Het gebrek aan schaalbaarheid is één van de meest cruciale problemen waar cryptoprojecten mee worden geconfronteerd. Ze ondermijnt dan ook niet zelden het potentieel waar deze projecten over beschikken. Dit is iets waar Monero geen last van zal ondervinden.

Bovenstaande is het gevolg van het feit dat het formaat van de blokken op de Monero blockchain dynamisch wordt aangepast. Dit brengt verschillende structurele voordelen met zich mee. In eerste instantie voorkomt het bijvoorbeeld een mogelijke overbelasting van het netwerk. Dat is echter niet alles. Monero heeft er namelijk eveneens voor gezorgd dat het voor miners interessant blijft om transacties binnen haar netwerk te blijven bevestigen. De minimale block reward is dan ook vastgesteld op 0,3 XMR. Dit zorgt er voor dat Monero zich kan profileren als een cryptovaluta welke beschikt over een eeuwige inflatie van 1 procent op jaarbasis vanaf het jaar 2022.

De voor- en nadelen van Monero (XMR)

Het spreekt voor zich dat elke cryptocurrency over diens eigen specifieke voor- en nadelen beschikt. Monero vormt hier met haar XMR-token geen uitzondering op. De belangrijkste voordelen zijn uiteraard terug te vinden in de uitstekende privacy features waar deze cryptovaluta over beschikt. Bovendien is er natuurlijk ook nog de uitstekende schaalbaarheid waarmee Monero een aardige streep voor heeft op de concurrentie. Er zijn echter ook een aantal niet onbelangrijke nadelen waar u rekening mee zult willen houden, namelijk:

  1. Ongeveer 43% van alle XMR-tokens worden gemined door 3 grote mining pools;
  2. De complexe encryptie zorgt er voor dat transacties bijzonder zwaar zijn;
  3. Privacy coins kunnen mogelijks het doelwit zijn van banken en overheden;
  4. Monero krijgt af te rekenen met concurrentie van onder meer Dash en PIVX;

Monero koers geschiedenis

De hoogst gemeten koers Monero was $542,33 op 09-01-2018 00:00. Als je dit vergelijkt met de XMR koers van vandaag wat op $145,76 staat zie je dat een daling van 73,15% is. Op zich zegt dit nog niet zo veel, de koersen van crypto zijn heel erg bewegelijk geweest en we zien toch dat we ons beter kunnen richten op het afgelopen jaar om een beter beeld te krijgen.

Wat we de laatste jaren vooral zien is dat er een omhooggaande trend is in de koersen van verschillende crypto projecten, dit is bij Monero vooral het laatste jaar ook het geval. Wanneer je kijkt naar de prijsverandering van het laatste jaar zie je een stijging van 5,98%

Koers Monero verwachtingen

De Monero koers verwachting voor 2022 is moeilijk om te voorspellen. Wel kunnen we aan de hand van de dagelijkse ontwikkelingen in het nieuws omtrent Monero vaststellen of beleggers moeten kopen of juist verkopen. Wanneer je ziet dat een crypto al ouder is en een flinke groei heeft doorstaan in de koersen geeft dit een betrouwbaar beeld weer.

Om een betrouwbare verwachting van de Monero koers te krijgen is het dan ook verstandig om gedegen onderzoek te doen en de diverse crypto nieuws kanalen te blijven volgen.

Monero koers verwachtingen 2025

Een voorspelling doen over een crypto in 5 jaar tijd is niet verstandig simpel omdat er zo veel aan het veranderen is. Steeds meer landen accepteren cryptocurrency als een wettig betaalmiddel, er zijn zo veel ontwikkelingen en op dit moment meer dan 6500 verschillende crypto coins die met elkaar concurreren.

Door als belegger bekend te worden met technische analyses en op de hoogte te blijven van het Monero nieuws, maar ook het bedrijf en team achter Monero kun je ten alle tijden een verstandige keuze maken.

Dagelijkse Monero nieuws

Wanneer je erover denkt om Monero te kopen kun je het dagelijkse XMR nieuws vinden op kanalen zoals https://www.reddit.com/r/monero, en ook op de website van Monero https://getmonero.org.

Monero kopen

Monero kopen gaat heel erg gemakkelijk bij de diverse crypto exchanges online. Welke je kiest als belegger zal voornamelijk liggen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Wat wij wel kunnen aangeven is dat Binance en Bitcoinmeester voordelig zijn. Je kunt hierboven in de exchange vergelijker de verschillende brokers met elkaar vergelijken.

Charles Lichtens

Bij de lancering van de whitepaper in 2008 van Nakamoto veranderde alles voor Charles. Hij raakte gefascineerd van de blockchain technologiën en de mogelijkheden die deze met zich mee brengen. Charles is een financieel adviseur en reist de wereld rond voor crypto startups.

Veelgestelde vragen

Het is zeer belangrijk om een betrouwbare wallet te hebben voor jouw Monero, deze kun je vinden bij BinanceBitcoinmeester, Ftx Exchange, Kucoin en Huobi.

Wij adviseren altijd beleggers alleen maar te investeren in Monero of een andere crypto wanneer ze geloven in de visie van het bedrijf achter de coin, en geld hebben wat ze zouden kunnen missen.

Data zoals prijsverandering het afgelopen jaar; stijging van 5,98%, de prijsverandering van de afgelopen 30 dagen daling van 32,81% en de actuele koers $145,76 geven een goed beeld. De markt cap rang 47 geeft weer hoe hoog op de lijst de XMR staat en het maximaal aanbod geeft weer hoeveel coins er zijn om te verhandelen. Wanneer alles is verkocht zal de prijs stijgen.

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, aan het juiste adres!