Het jaar 2019 begon voor het merendeel van de cryptocurrencies uitstekend. Echter zijn een groot deel van de gerealiseerde winsten van de voorbije week nu in rook opgegaan. Een stevige correctie domineerde vandaag de koersen op de cryptomarkt. Het gevolg was grote verliezen voor niet alleen de top 10, maar voor nagenoeg alle crypto valuta’s. In eerste instantie moest Bitcoin sterk inleveren. Op moment van schrijven staat er nog een verlies op de teller van 9 procent. Hierdoor daalde koers van de BTC-token terug stevig onder de kaap van 4.000 dollar. Ook Ethereum kon haar meerwaarde in de aanloop naar de Constantinople hard fork niet vasthouden. De koers van de ETH-token daalde met zomaar even 15 procent. Eén ETH-token is dan ook op moment van schrijven nog maar 128,29 dollar waard.

Ook Ripple’s XRP-token moet stevig inleveren

Ethereum en XRP spelen de laatste tijd regelmatig haasje over tussen de tweede en de derde positie en ook nu is dat niet anders. De stevige koersdaling van Ethereum bracht XRP terug op de tweede plaats in de lijst met top 100 cryptocurrencies volgens marktwaarde. Dit ondanks het feit dat ook XRP meer dan 10 procent heeft ingeboet op haar koers. Eén XRP-token is op vandaag nog 0,33 dollar waard. Buiten de top 3 moest ook Bitcoin Cash aanzienlijk inleveren. Ook haar koers ging meer dan 15 procent onderuit tot een waarde van 135,15 voor één BCH-token. Ook investeerders in EOS zullen deze dag maar wat graag willen vergeten. Haar koers ging eveneens onderuit met 16,8 procent tot een waarde van 2,43 dollar voor één EOS-token.

Ook Litecoin ziet haar gerealiseerde meerwaarde verdampen

Litecoin was één van de coins die over de voorbije periode de mooiste rendementen had laten optekenen. Van die rendementen blijft er nu echter zo goed als niks meer over. De koersdaling van meer dan 14 procent heeft er voor gezorgd dat de actuele koers van de LTC-token is teruggebracht naar een bedrag van 33,80 dollar. Ook TRON, de cryptovaluta die een rendement van meer dan 60 procent liet optekenen over een periode van 7 dagen moet vandaag stevig inleveren. De koers van de TRX-token ging met ongeveer 9 procent onderuit. Daarmee hield ze de schade relatief beperkt, maar toch daalde de waarde van de TRX-token naar een actuele waarde van 0,026 dollar.

Ook grote namen buiten top 10 leveren flink in

Niet alleen in de top 10 van cryptocurrencies vielen rake klappen met grote verliezen. Ook andere grote namen zoals bijvoorbeeld Cardano, NEO en IOTA zagen een behoorlijk deel van hun waarde verdwijnen. Zowel Cardano als IOTA daalden met meer dan 16 procent waardoor de waarde van beide digitale valuta’s actueel op respectievelijk 0,043 en 0,30 dollar is gelegen. Monero ging verder met iets meer dan 14 procent onderuit tot een waarde van 45,32 dollar en ook Dash (waar nochtans heel wat positief nieuws over is verschenen de laatste tijd) moest stevig aan waarde inleveren tot een bedrag van 73,41 dollar voor één DASH-token.

Verge-koers schiet na correctie meteen terug omhoog

Vreemde eend in de bijt binnen de top 100 is de beruchte privacy coin Verge. Haar koers ging net als de andere crypto valuta’s stevig onderuit, maar schoot vervolgens meteen terug omhoog. Op haar diepste punt (rond 12h00) noteerde koers van de XVG-token aan een waarde van 0,006460 dollar. Rond 15h15 noteerde ze echter alweer aan een waarde van 0,008259 dollar. Een nieuwe correctie diende zich aan, maar toch laar Verge op moment van schrijven nog steeds groene cijfers zien. Op dit ogenblik tekent ze een meerwaarde aan van 4,35 procent. De actuele waarde van een XVG-token bedraagt 0,007564 dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *