Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) begint bij cryptobeginner.nlEthereum is een digitale valuta en tevens een decentraal applicatie platform welke er vanaf het begin om bekend staat één van de belangrijkste concurrenten te zijn voor Bitcoin. Beide virtuele munten dan ook gebruik van blockchain technologie, al moet het gezegd dat Ethereum (ETH) het toch allemaal net wat anders aanpakt. De blockchain van Ethereum heeft dan ook de mogelijkheid om veel sneller en bovendien nog veiliger transacties te verwerken in vergelijking met Bitcoin. Daarnaast zou de techniek waar het Ethereum platform gebruik van maakt ook veelzijdiger inzetbaar zijn waardoor het als een paal boven water staat dat Ethereum een mooie toekomst tegemoet kan gaan.

Hoe werkt Ethereum precies?

Zoals reeds aangegeven in de inleiding van deze pagina is Ethereum een blockchain platform. Het is haar doel om er voor te zorgen dat applicaties gebruikt kunnen worden zonder dat er daarvoor een tussenkomst is vereist van een bepaalde centrale autoriteit. Omwille van het feit dat deze applicaties, ook wel DApps genoemd evenals hun inhoud wereldwijd bij alle gebruikers van het Ethereum platform kunnen worden gesynchroniseerd en wijzigingen door elke participant van het netwerk moeten worden bevestigd is het mogelijk om verschillende dreigingen de kop in te drukken. Zo kan er geen sprake meer zijn van downtime, maar behoren ook censuur evenals datamanipulatie definitief tot het verleden. De meerwaarde welke Ethereum (ETH) kan realiseren voor verschillende projecten of doelen wordt hierdoor meteen erg duidelijk.

De Ether token

De token van Ethereum luistert naar de naam Ether en wordt afgekort als ETH. Deze token is vereist om de contracten te kunnen creëren. Ontwikkelaars van applicaties betalen ethers voor het vergoeden van de transactiekosten evenals de diensten op het netwerk van Ethereum. Het is belangrijk om te weten dat Ethereum (ETH) in eerste instantie niet is ontwikkeld om puur dienst te doen als cryptogeld. In principe wordt er naar Ethereum dan ook vaak verwezen als een ‘crypto-equity’ welke is vereist om te kunnen programmeren binnen Ethereum. In vergelijking met Bitcoin is het bovendien ook zo dat Ethereum geen vastgestelde limiet hanteert voor haar coins. In principe is er uitsluitend sprake van een jaarlijks plafond van 18 miljoen Ethers. Het feit dat er geen concrete grens van toepassing is zorgt er voor dat Ethers behoorlijk gevoelig zijn voor de impact die inflatie met zich meebrengt.

Grote belangstelling vanuit het bedrijfsleven

Het is veilig om te zeggen dat Ethereum (ETH) op dit ogenblik één van de cryptovaluta’s is welke op het meeste aandacht kan rekenen vanuit het bedrijfsleven. De mogelijkheden die dit platform met zich meebrengt zijn dan ook zeer uitgebreid te noemen. Een concreet voorbeeld in de praktijk kan bijvoorbeeld zijn dat een bedrijf een koelkast kan ontwikkelen die continue de actuele voorraad gaat monitoren. Op het ogenblik dat een bepaald product niet meer voor handen blijkt te zijn kan er dan voor worden gekozen om ze automatisch te laten bestellen en betalen. Dit is uiteraard slechts één concreet voorbeeld, maar het toont wel in één klap het grote potentieel van het Ethereum platform.

Wat zijn de voordelen van Ethereum precies?

In de inleiding van deze pagina hebben we reeds aangegeven dat het Ethereum platform zich kenmerkt door een reeks van niet onbelangrijke voordelen. Wij hebben de belangrijkste van deze voordelen alvast even voor jou op een rijtje gezet zodat je precies weet wat je allemaal aan moois kan verwachten van dit platform.

  • De Ethereum blokketen kenmerkt zich door een zeer flexibel karakter. Ze is eenvoudig programmeerbaar, met name voor het opzetten van zogenaamde slimme contracten.
  • In vergelijking met de blockchain van Bitcoin is deze van Ethereum bijzonder snel. Daar waar er bij Bitcoin sprake is van een blokketentijd van 10 minuten ligt deze bij Ethereum slechts op 15 seconden!
  • Ethereum kenmerkt zich door een uitstekende schaalbaarheid. Ze kan zich bijgevolg in een sneltempo verder ontwikkelen en verbeteren. Ondanks het feit dat ook Ethereum op een zeker ogenblik wel eens af te rekenen zal krijgen met problemen met de schaalbaarheid zitten er op dit ogenblik reeds projecten in de pijplijn zoals Raiden en Plasma om deze issues het hoofd te kunnen bieden.
  • Ethereum heeft een grote, actieve community achter zich. Niet alleen het aantal gebruikers, maar ook ontwikkelaars groeit stelselmatig. Er wordt dagelijks actief gewerkt om het platform van Ethereum verder te verbeteren. Een concreet voorbeeld hiervan is de gelanceerd Metropolis update.

Het toepassen van slimme contracten in de praktijk

De mogelijkheid om smart contracts aan te maken met behulp van Ethereum zorgt er voor dat je in de praktijk heel wat fantastische toepassingen kan bedenken. Omwille van het feit dat elk contract bovendien wordt verwerkt in de blockchain is er sprake van een uitstekende veiligheid en zekerheid. We geven je ook op dit vlak graag een concreet voorbeeld van het potentieel van het Ethereum platform. Het komt bijvoorbeeld voor dat luchtvaartmaatschappijen krijgen af te rekenen met een bepaalde vertraging voor hun vlucht of vluchten. Wanneer dit gebeurt kan het in bepaalde omstandigheden een vereiste zijn om een vergoeding uit te keren aan de getroffen reizigers. Vaak gebeurt het verstrekken van een dergelijke vergoeding nog steeds voor een groot deel manueel waardoor er heel wat tijd en dus ook loonkosten verloren gaan. Met de smart contracts van Ethereum is het mogelijk om automatisch een vergoeding toe te kennen aan passagiers die zijn getroffen door de vertraging. Uiteraard is dit slechts één enkel voorbeeld en lenen de smart contracts van Ethereum zich bijvoorbeeld ook in het bijzonder voor de kansspelen markt of voor het opzetten van crowdfunding projecten. Je bent er namelijk altijd zeker van dat het budget daadwerkelijk wordt gebruikt voor het doel waarvoor ze ter beschikking is gesteld.

Ethereum (ETH) kopen

Ethereum is één van de bekendste cryptovaluta’s van het moment. Dit zal waarschijnlijk ook richting de toekomst toe zo blijven. Deze populariteit zorgt er voor dat ze in principe bij een groot aantal aanbieders kan worden aangekocht en elke exchange biedt wel ondersteuning voor deze cryptomunt. Wanneer je er voor kiest om te investeren in ETH dien je er wel rekening mee te houden dat je deze op een veilige plaats moet bewaren. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om je Ethereum (ETH) op te slaan door middel van een online wallet, maar het is doorgaans een stuk veiliger om te opteren voor een hardware variant. Een betrouwbaar en bovendien zeer populair systeem op dit vlak is de Ledger Nano S. Indien je er voor kiest om jouw Ethereum (ETH) aan te kopen bij bijvoorbeeld Litebit moet je er wel rekening mee houden dat je ze niet in de speciale Litebit wallet kan opslaan. Je zal hiervoor dus sowieso moeten kijken in de richting van een andere wallet.

Klik hier om meteen ETH te kopen bij Litebit!


Presentatie Ethereum

Ondanks het feit dat cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld ETH over een sterk potentieel beschikken is het nooit een goed idee om te investeren in een product dat je niet kent of begrijpt. Wellicht hebben we met de informatie op deze pagina je reeds een goed beeld kunnen geven van de werking evenals het potentieel van Ethereum. Ook de ontwikkelaars van dit platform vinden het belangrijk dat hun gebruikers en investeerders zich bewust zijn van de inhoud van hun project en het toekomstpotentieel waarover ze beschikt. Omwille van deze reden hebben ze een zeer interessante presentatie gemaakt die we jou uiteraard niet willen onthouden. Het bekijken van onderstaande video is dan ook zeker en vast een aanrader te noemen!


Ethereum Links