Ripple (XRP)

Ripple (XRP) nfo bij cryptobeginner.nlRipple is ontwikkeld als een betaalprotocol voor financiële instellingen. Ripple moet er niet alleen voor zorgen dat internationale transacties sneller, maar bovendien ook goedkoper kunnen worden bevestigd. In vergelijking met nagenoeg alle andere cryptocurrencies die er op de markt zijn terug te vinden is XRP een gecentraliseerde valuta. Een bijzondere eigenschap van Ripple is dat ze er voor heeft gekozen om enterprise blockchain technologie live te gebruiken voor betalingsverkeer bij verschillende grote banken en andere kredietverstrekkers. Onder meer Santander, maar ook de Bank of America evenals UniCredit hebben reeds aangegeven gebruik te maken van de technologie van Ripple. De algemene verwachting is dat in de komende jaren nog meer andere financiële instellingen dit voorbeeld zullen volgen.

Eliminatie van complexe internationale betalingen

Het gebeurt voor het overgrote merendeel achter de schermen, dus we staan er als gebruikers eigenlijk zelden echt bij stil, maar het uitvoeren van een internationale betaling is een vrij complex gegeven. We mogen dan wel denken dat dit gewoon een transactie betreft tussen twee banken, maar dat is het absoluut niet. Dit is beslist niet het geval op het ogenblik dat er voor wordt gekozen om bijvoorbeeld een storting uit te voeren in euro’s die uiteindelijk in Amerikaanse dollars (als voorbeeld) aan de bankrekening van de ontvanger moet worden toegevoegd.

Omdat de hele bovenvermelde transactie vaak niet alleen erg veel tijd in beslag neemt, maar ook geld kost heeft Ripple (XRP) er voor gekozen om een cryptovaluta op de markt te brengen die deze problemen elimineert. Door het toepassen van de Ripple technologie is het voor financiële instellingen dan ook mogelijk om realtime binnen een cryptografisch beveiligd netwerk transacties uit te voeren en te bevestigen. Het omzetten van de ene naar de andere valuta gebeurt dan eigenlijk zeer eenvoudig via XRP.

Universele technologie

De hierboven omschreven werkwijze zorgt er voor dat Ripple (XRP) eigenlijk een universele technologie heeft gelanceerd die banken de mogelijkheid biedt om bijzonder snel softwarematig met elkaar te communiceren over een netwerk welke tot in de puntjes is beveiligd. Banken die er voor willen kiezen om gebruik te maken van de technologie die Ripple heeft ontwikkeld dienen wel in het bezit te zijn van de Ripple Connect Software. Dit programma stelt verschillende banken in staat om met elkaar te communiceren. Deze communicatie vindt plaats door middel van een op de blockchain gedistribueerd protocol welke luistert naar de naam ‘ILP’. Dit protocol zal op haar beurt terug communiceren met bank B. Een dergelijke communicatie kan verschillen doelen hebben, namelijk:

  • Het controleren en verifiëren van rekeninggegevens;
  • Het bevestigen van transacties;

Omdat ILP op blockchain draait is het voor zowel bank A als bank B mogelijk om een compleet inzicht te hebben in de staat van een transactie. Dit uiteraard zonder dat de gegevens van de verzender en de ontvanger bekend worden gemaakt.

De geschiedenis en evolutie van Ripple en de XRP koers

Het bedrijf Ripple werd opgericht in het jaar 2012. In tussentijd heeft ze binnen de wereld van de blockchain en cryptocurrency haar strepen reeds meer dan verdiend. Op moment van schrijven is Ripple dan ook uitgegroeid tot één van de populairste en daarmee belangrijkste cryptovaluta’s ter wereld. Dit blijkt niet alleen uit de marktkapitalisatie, maar tevens uit het handelsvolume. Door de jaren heen kozen enkele grote en bekende financiële instellingen er voor om gebruik te maken van de diensten en mogelijkheden van het bedrijf. Enkele bekende namen op dit vlak zijn de Bank of America evenals de Royal Bank of Scotland en UBS. Ook meerdere investeringsmaatschappijen hebben inmiddels hun vertrouwen gesteld in Ripple. Ook hier zitten bekende namen tussen zoals Santander en zelfs de Amerikaanse internetgigant Google.

Welke Ripple wallet gebruiken?

Wanneer je er voor kiest om te investeren in XRP’s dien je er rekening mee te houden dat hiervoor een speciale wallet is vereist. De officiële wallet van Ripple (XRP) is deze van Gatehub. Het betreft hier uiteraard een cloud wallet welke heel wat interessante mogelijkheden biedt, maar eigenlijk vrij lastig is in gebruik. Eventuele alternatieven voor deze Ripple wallet zijn Bitstamp evenals Bittrex.

  • Gatehub (de officiële cloud wallet van Ripple)
  • Bitstamp (een efficiënte en veilige manier op je Ripples in de cloud op te slaan)
  • Bittrex (misschien wel de eenvoudigste en meest overzichtelijke wallet voor Ripple)

De bovenstaande Ripple wallets zijn stuk voor stuk wallets die online worden opgeslagen. Veel investeerders in cryptovaluta’s geven echter de voorkeur aan een hardware wallet. Ook dat is uiteraard een optie. Op dit vlak raden we graag de Ledge Nano of de Ledger Nano S hardware wallet aan. Deze hardware wallets zijn verkrijgbaar tegen een toegankelijk prijskaartje en zijn vooral voor de serieuze investeerders in cryptocurrencies een absolute must.

Waar Ripple kopen?

Ben je na het lezen van bovenstaande ook wel geïnteresseerd om te investeren in Ripple (XRP)? In dat geval kan je daarvoor terecht bij verschillende partijen. Eén van de bekendste aanbieders van de Ripple cryptocurrency is ongetwijfeld Litebit. Deze aanbieder van Ripple maakt het mogelijk voor haar Nederlandse klanten om tot aankoop over te gaan door middel van iDeal. Dit is natuurlijk erg eenvoudig en bovendien zijn er relatief lage kosten aan verbonden. Wil jij ook Ripple kopen en ben je daarvoor op zoek naar een betrouwbare aanbieder waarbij je ook gewoon met iDeal kan betalen? In dat geval is kiezen voor Litebit wellicht de meest interessante keuze!

Klik hier om meteen Ripple te kopen tegen de actuele koers bij Litebit!


Presentatie Ripple

Ripple heeft uiteraard een professionele voorstelling gemaakt van haar cryptovaluta. Wat de drijfveer nu precies is achter Ripple en XRP en op welke manier de technologie exact werkt wordt duidelijk gemaakt door middel van de onderstaande video. Wil je Ripple kopen? Dan is het absoluut de moeite waard om deze video even te bekijken!


Ripple Links