Verge (XVG)

De Verge cryptovaluta maakt in de basis gebruik van het Bitcoin protocol. Dit betekent echter niet dat ze een gewone Bitcoin kloon is zonder eigen karakter, in tegendeel. Er werden namelijk door Verge allerhande speciale technologieën geïmplementeerd welke als doel hebben om niet alleen de veiligheid naar een hoger niveau te tillen, maar ook de anonimiteit te waarborgen. Omwille van deze reden kiest men er onder meer voor om gebruik te maken van diverse netwerken die de anonimiteit van hun gebruikers weten te garanderen. Bekende voorbeelden hiervan zijn TOR evenals I2P. Deze netwerken staan er om bekend de IP-adressen van gebruikers af te schermen waardoor transacties niet traceerbaar zijn.

Verge is een bedrijf welke vanaf het begin aanzienlijk heeft geïnvesteerd en bovendien ook geïnnoveerd voor wat de privacy van de gebruikers op de blockchain betreft. Het open source decentraal financieel systeem welke is gebaseerd op blockchain technologie werd gelanceerd in het jaar 2014, maar verscheen toen op de markt onder de naam ‘DogecoinDark’. Dit bleef zo tot er in het jaar 2016 door de bestuurders voor werd gekozen om de benaming van de cryptovaluta aan te passen naar ‘Verge’. De oorspronkelijke naam zorgde er volgens het bedrijf namelijk voor dat hun project schijnbaar niet voldoende series werd genomen.

De meest op privacy gefocuste cryptocurrency

Verge profileert zichzelf als de cryptocurrency die het meest de focus legt op privacy. Binnen de blockchain wordt er gebruik gemaakt van diverse cryptografische algoritmes waaronder Scrypt evenals x17. Dit brengt twee concrete voordelen met zich mee. In eerste instantie is het namelijk zo dat de zogenaamde ‘miners’ bij deze cryptovaluta steeds over gelijke kansen beschikken, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat er een hoge mate van veiligheid door kan worden gewaarborgd. Verge staat er verder om bekend ondersteuning te bieden voor het ‘Simple Payment Verification’ protocol welke er voor zorgt dat transacties die op deze blockchain worden uitgevoerd bijzonder snel kunnen worden gevalideerd. Dit levert uiteraard een prima gebruiksgemak op en dat ook nog eens zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van veiligheid en anonimiteit. Deze eigenschappen worden dan ook gewaarborgd doordat er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld TOR en I2P netwerken.

Geen premine

Een ander opmerkelijk detail welke we kunnen toeschrijven aan de Verge cryptocurrency is terug te vinden in het feit dat ze geen zogenaamde ‘premine’ heeft gehad. Dit zorgt er voor dat de ontwikkelaars van de cryptovaluta er niet aan het begin voor hebben gekozen om een deel van de XVG te claimen. Ook zij hebben er dus voor moeten kiezen om de tokens gewoon aan te kopen. Het totale aantal XVG tokens is gelimiteerd tot 16,5 miljard exemplaren. De eerste uitgave die gebeurde in 2014 was meteen goed voor 9 miljard exemplaren. Daarna worden er per volgend jaar nog eens telkens 1 miljard extra uitgegeven.

De geschiedenis en evolutie van Verge en de XVG koers

Ondanks het feit dat Verge eigenlijk reeds werd gelanceerd in het jaar 2014 beschikt ze slechts vanaf 15 februari 2016 over haar huidige benaming. Het jaar 2017 bleek bovendien een belangrijk jaar te zijn voor Verge. Niet alleen spraken verschillende experts zich positief uit over deze cryptovaluta waardoor de koers een stevige boost kreeg, daarnaast werden er ook enkele niet onbelangrijke updates gelanceerd. Het betreft hier onder meer een compleet nieuwe website voor het bedrijf evenals de lancering van een eigen XVG wallet. Deze wallet is een variant op de populaire Electrum wallet.

Ondanks het feit dat Verge op vlak van populariteit en bekendheid vooralsnog in de schaduw staat van andere (grote) cryptovaluta’s is het potentieel waarover ze beschikt enorm. Diverse experts waaronder zelfs John McAfee hebben laten uitschijnen dat zij Verge één van de beste aankopen vinden voor de toekomst. Meteen na de tweet van McAfee ging de koers van de cryptovaluta dan ook uiteraard meteen stijl omhoog. Ondanks het feit dat investeren in een cryptocurrency uiteraard altijd een vorm van speculeren blijft kan de huidige koers van XVG wellicht heel wat geïnteresseerden net dat duwtje in de rug geven welke ze nodig hebben.

Welke Verge wallet gebruiken?

Er kan voor het bewaren van de Verge cryptocurrency gebruik worden gemaakt van diverse wallets. Het bedrijf achter de cryptovaluta heeft zelf de Verge Electrum Wallet gelanceerd. Het betreft hier een zogenaamde fork op de Electrum wallet welke in het bijzonder is ontwikkeld om een snelle werking te kunnen garanderen. Deze snelle werking wordt onder meer gerealiseerd door het Simple Payment Verification protocol. De aanwezigheid van dit protocol zorgt er voor dat de complete blockchain niet moet worden gedownload of gesynchroniseerd.

Waar Verge kopen?

Eén van de interessantste en bovendien ook meest toegankelijke mogelijkheden om XVG te kopen is door gebruik te maken van de diensten van Litebit. Als één van de weinigen kiest zij er namelijk voor om het mogelijk te maken om meteen Verge aan te kopen en op te slaan in hun eigen online wallet. Het aankopen van deze cryptovaluta kan bovendien gebeuren door gebruik te maken van verschillende betaalopties. Een voor Nederlanders zeer populaire mogelijkheid op dit vlak is natuurlijk iDeal. Het feit dat deze betaaloptie wordt ondersteund en de XVG kan worden opgeslagen in de eigen, online wallet zorgt er voor dat dit een zeer toegankelijke aanbieder is voor elke cryptocurrency beginner.

Wil je Verge (XVG) kopen? Kijk dan ook eens bij LiteBit!


Presentatie Verge

Vooraleer je gaat investeren in een bepaalde cryptomunt zoals bijvoorbeeld deze Verge kan het uiteraard altijd de moeite waard zijn om een blik te werpen op de presentatie welke door het achterliggende bedrijf is gemaakt. Wanneer jij er aan denkt om XVG tokens te kopen kan het daarom interessant zijn om de onderstaande voorstelling door Verge zelf even te bekijken.


Verge Links