Nadat we vorig jaar vaak vrij lange periodes hebben gezien waarin het bloed door de straten van de cryptowereld vloeide lijkt het er naar uit te zien dat 2019 een goede start heeft gemaakt. Over de voorbije 24 uur lieten de koersen op de meeste cryptocurrencies dan ook een mooie meerwaarde optekenen. In eerste instantie was er natuurlijk Bitcoin. De waarde van de BTC-token ging over de voorbije 24 uur met meer dan 6 procent omhoog. Dit brengt de koers op moment van schrijven op 4.072,34 dollar. Ook de nummer twee cryptocurrency Ethereum liet terug groene cijfers optekenen, al bleef haar stijging over de voorbije 24 uur relatief beperkt. De waarde van de ETH-token steeg dan ook met ‘maar’ 2,47 procent.

Volledige top 10 cryptocurrencies kleurt groen

Niet alleen Bitcoin en Ethereum lieten een meerwaarde optekenen, de koersen op de volledige top 10 van cryptocurrencies kleuren groen. De XRP-token van Ripple heeft wat goed te maken nadat het haar tweede plaats vorige week terug af moest staan aan Ethereum. De waarde van de XRP-token steeg over de voorbije 24 uur met ongeveer 3 procent wat ze op een waarde brengt van 0,36 dollar. Bitcoin Cash laat een stijging zien van 3,67 procent waardoor de waarde van haar token uitkomt op 165,83 dollar. Op de vijfde plaats prijkt nog steeds EOS welke het met een meerwaarde van 5,38 procent ook zeker niet slecht doet. Ook Stellar laat vergelijkbare cijfers optekenen en realiseert een koersstijging van 5,87 procent.

Litecoin sterkste stijger in top 10

Litecoin liet over de voorbije 24 uur de mooiste stijging optekenen in de top 10. De waarde van de LTC-token steeg dan ook met meer dan 10 procent. Haar waarde komt daardoor actueel uit op 38,74 dollar. Bitcoin SV deed er 2,18 procent bij waardoor haar waarde nu 89,39 dollar bedraagt. Ook de waarde van de TRX-token en liet een meerwaarde optekenen van 3,71 procent. Het koersverschil bij Tether (USDT) bleef logischerwijs beperkt tot 0,43 procent. Cardano, welke net buiten de top 10 van de cryptocurrencies volgens marktwaarde valt deed met 9,07 procent over 24 uur bijna even goed als Litecoin. De waarde van de ADA-token is daarmee uitgekomen op 0,05 dollar.

NEO-koers stijgt met meer dan 12 procent

Het is reeds even geleden dat we nog eens een mooie stijging konden aanschouwen van het ooit zo beloftevolle NEO. Tot dusver heeft de cryptocurrency de vooropgestelde verwachtingen eigenlijk niet weten in te lossen, maar er wordt wel nog steeds hard aan de weg getimmerd. De inspanningen van het team achter NEO werden over de voorbije 24 uur beloond met een waardestijging van meer dan 12 procent. Dit brengt de actuele waarde van de NEO-token op 8,81 Amerikaanse dollar. Ook de GAS-token waar NEO gebruik van maakt kende een vergelijkbare stijging. Haar waarde steeg met 11,42 procent naar een bedrag van 2,53 dollar.

DEX, de absolute winnaar van de dag

Hoe fijn al deze mooie koersen op deze dag ook mogen zijn, ze vallen ietwat in het niet bij de meerwaarde die de DEX-token heeft laten optekenen. De waarde van deze token, die de laatste tijd een wel erg volatiel karakter aan de dag legt steeg met zomaar even meer dan 87 procent. Dit brengt de waarde van een DEX-token op 0,28 dollar. Het volume over 24 uur bedroeg 3.319.960 Amerikaanse dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *