Cryptobeginner.nl

Tether (USDT)

Binnen de wereld van de cryptocurrencies is het steeds van belang om over een gediversifieerd portfolio te beschikken. Dit zorgt er voor dat er in de basis ook moet worden gekeken naar stabiele(re) virtuele munten die bijvoorbeeld over een (rechtstreekse) connectie beschikken met een klassieke valuta zoals de Amerikaanse dollar. Tether is zo’n cryptovaluta. Ze heeft namelijk als bijzonder kenmerk dat ze steeds over dezelfde waarde beschikt als een fiat-valuta en dat uiteraard in dezelfde hoeveelheid. Ben jij wel geïnteresseerd in deze ietwat vreemde eend in de bijt en wil je er graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder!

Kennismaking met Tether

Zoals in de inleiding reeds aangegeven is er dus altijd sprake van een exacte waarde tussen de Tether (USDT) en een bepaalde fiat-valuta in dezelfde hoeveelheid. Veel mensen denken dat één USDT steeds gelijk staat aan de koers van 1 Amerikaanse dollar, maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs zo te zijn. Zo kan één USDT ook verbonden zijn één Japanse yen of uiteraard aan onze eigen euro. In de vroege geschiedenis van deze cryptovaluta kon er worden vastgesteld dat de koers van de USDT token vrij stabiel was. Daar kwam echter na enige tijd verandering in waardoor ze op vandaag een opvallend grillig verloop kent. Dat is dus alvast iets om rekening mee te houden bij een investering in Tether.

Tether maakt in de basis uiteraard gebruik van de Bitcoin blockchain, maar combineert dit samen met de Omni Layer technologie. Door gebruik te maken van Tether is het mogelijk om de actuele waarde van je cryptovaluta’s vast te leggen. Dit kan gebeuren door het omwisselen van de cryptocurrency in Tether. Op deze manier wordt de waarde van een munt geregistreerd in de blockchain waardoor ze ongevoelig wordt voor de koersschommelingen in de wereld buiten de blockchain. Op deze manier probeert Tether een oplossing te bieden voor het waardeverlies waar klassieke valuta’s zich veelal door kenmerken, niet in het minst in tijdens van crisis.

De werking van het Omni platform

Zoals reeds aangegeven op deze pagina wordt er bij Tether niet enkel en alleen gebruik gemaakt van de blockchain technologie, maar werkt ze ook op het zogenaamde Omni platform. Deze werkwijze zorgt er voor Tether op het ogenblik dat ze een bepaalde storting of opname van fiat-geld registreert een digitale token kan uitgeven of intrekken die over precies dezelfde achterliggende waarde beschikt. Omwille van deze reden worden er net zoveel USDT-tokens uitgegeven als er bijvoorbeeld Amerikaanse dollars of euro’s op de bankrekeningen zijn terug te vinden. Dit neemt evenwel niet weg dat er voor Tether en haar USDT token een hard cap van toepassing is van 1,650,000,000 exemplaren.

Tether kopen

Heel wat investeerders in  cryptocurrencies kiezen er bewust voor om een stukje van hun kapitaal vrij te maken voor een investering in Tether. Dit heeft voor een niet onaanzienlijk deel te maken met het feit dat de koers van de Tether’s token veelal relatief goed stand weet te houden op het ogenblik dat de rest van de markt onderuit gaat. Op vlak van diversificatie kan dat dan ook tellen. In het bijzonder voor investeerders die graag willen investeren op de middellange tot lange termijn is er voor kiezen om een stukje kapitaal te voorzien voor een investering in Tether absoluut de moeite meer dan waard. Uiteraard geldt ook voor Tether dat er geen enkele harde garantie kan worden gegeven. De koers van deze cryptocurrency kan namelijk zomaar ook onderuit gaan.

Geloof je in het Tether concept en zou je er bijgevolg graag een deel van je kapitaal in willen investeren? In dat geval zijn er verschillende exchanges waar je daarvoor bij terecht kan. Het betreft hier enkele bekende namen zoals bijvoorbeeld Binance, Bittrex, Poloniex evenals Huobi en OKEx. Voor zover bekend is er tot dusver nog geen partij in Nederland actief die het mogelijk maakt om de tokens van deze cryptovaluta aan te kopen met behulp van iDeal. Van zodra daar verandering in komt lees je het uiteraard hier op deze website.

Welke Tether wallet gebruiken?

Op het ogenblik dat je USDT tokens gaat kopen zal je uiteraard ook over een (virtuele) portefeuille moeten beschikken om ze in op te slaan. De officiële wallet van Tether is een online exemplaar welke is terug te vinden op de hieronder vermelde link. Bovendien is het eveneens mogelijk om een Tether wallet te installeren op mobiele systemen die zijn voorzien van het iOS of Android platform. Op moment van schrijven is het nog niet mogelijk om je Tether tokens op te slaan in een hardware wallet. Dit betekent dat bijvoorbeeld de Ledger Nano S evenals de Trezor Wallet er nog geen ondersteuning  voor bieden. De AsicVault hardware wallet zal wellicht de eerste hardware wallet zijn die deze cryptocurrency wel zal ondersteunen.


Tether Links

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!