Binance heeft bekend gemaakt dat het vanaf heden ondersteuning biedt voor de XRP-token in haar ‘Trust Wallet’. Deze officiële multi-asset wallet welke onder het beheer staat van Binance zal vanaf dit ogenblik bovendien ook betalingen met creditcard ondersteunen. Zo worden er in één klap twee belangrijke vernieuwingen of aanvullingen aan toegevoegd.

“We willen er voor zorgen dat de toegankelijkheid van cryptocurrencies wordt verbeterd. Dit bovendien ook voor wat de gedecentraliseerde applicaties betreft. Het toevoegen van betalingen met creditcards is slechts één stap in de richting van een verdere adoptie van cryptocurrencies. Bovendien draagt dit een structurele bijdrage aan de visie waar wij over beschikken om geld terug echt vrij te maken. We zullen ook in de komende tijd nieuwe blockchains evenals features blijven toevoegen aan Trust”, aldus Viktor Radchenko, de oprichter van de Binance Trust Wallet.

Belangrijke rol in Binance DEX

De Trust Wallet welke werd aangekocht door Binance in de zomer van 2018 zal een belangrijke rol gaan spelen in de aankomende gedecentraliseerde exchange van het bedrijf genaamd ‘Binance DEX’. De algemene verwachting is dat deze gedecentraliseerde exchange binnen enkele maanden op de markt zal worden gelanceerd. De wallet is sinds haar lancering geëvolueerd van een Ethereum wallet naar een wallet die verschillende platformen en assets ondersteunt. Op moment van schrijven zou het gaan om in totaal 17 blockchains. De wallet biedt onder meer support voor TRON evenals EOS.

Ondersteuning voor creditcard betalingen

De keuze van Binance om betalingen met creditcard te accepteren komt op een moment waarop het merendeel van het volume van Ripple’s XRP wordt gerealiseerd tegen andere coins, tokens of stablecoins. Op woensdag zag Bitcoin zomaar even meer dan 80 procent van diens volume gerealiseerd worden door middel van haar handelspaar met USDT (Tether). Binance is op moment van schrijven ook de grootste eigenaar van USDT-tokens. De exchange zou volgens de meest recente cijfers dan ook houder zijn van zomaar even 700 miljoen tokens.

Ook Binance Coin blijft positieve cijfers realiseren

Ook de BNB-token van Binance blijft uitstekende cijfers realiseren. Op moment van schrijven is de token van de exchange dan ook boven de grens van 15 dollar uitgestegen. Langzaam maar zeker komt daarmee de all time high in Amerikaanse dollars (van ongeveer 24,46 dollar) terug in zicht. Ten opzichte van Bitcoin heeft Binance Coin zelfs reeds een nieuwe all time high weten te realiseren. Haar actuele waarde is dan ook gelegen op 0,00385973 Bitcoin. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat Binance Coin bezig is aan een uitstekend parcours.

Binance, een cruciale speler op de markt

Binance blijft in ieder geval één van de belangrijkste spelers op de markt. Algemeen wordt dan ook aangenomen dat de exchange een belangrijke rol heeft gespeeld in de stijging van menig aantal altcoins over de voorbije weken. Het blijft nu in het bijzonder uitkijken naar de lancering van de gedecentraliseerde exchange van Binance. Het is namelijk bekend dat de BNB-token daar een cruciale rol in gaat spelen. Benieuwd wat dat de komende tijd met de waarde van deze asset zal gaan doen. Uiteraard volgen wij dit voor u op de voet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *