Wie de voorbije dagen de “circulating supply” in het oog heeft gehouden van Tether’s USDT-token heeft kunnen vaststellen dat deze met zomaar even 418 miljoen tokens is toegenomen. Deze coins zijn rechtstreeks afkomstig uit de schatkist van de nummer één stablecoin. De coins die reeds eerder waren geproduceerd werden de voorbije herfst uit circulatie gehaald. Op dat ogenblik was er in de schatkist van Tether naar verwachting sprake van zomaar even 600 miljoen aan USDT-tokens. Op vandaag zouden er in de schatkist nog ongeveer 193 miljoen tokens over zijn. Tether (USDT) haalt dus even een aardig voorraadje uit de kast….

Gedeelte meteen verzonden naar Bitfinex

Tijdens het uitvoeren van een reeks transacties werd de schatkist terug grotendeels geleegd. Een niet onaanzienlijk deel van de funds werden bovendien meteen naar Bitfinex verstuurd. Andere transacties gingen richting andere grote exchanges. Zo ontvingen wallet adressen bij zowel Binance, OKEx als Huobi een deel van de koek. De injectie van nieuwe USDT-tokens die in de markt zijn gezet komt na een periode van toegenomen handelsactiviteit op het netwerk. Elke token die door Tether was uitgegeven ging zomaar even 11 keer door het handels ecosysteem in de voorbije 24 uur. Dit althans volgens de data die bekend is gemaakt door Stablecoinswar. De toegenomen supply moet er in de praktijk voor zorgen dat een nog grotere handelsactiviteit kan worden gerealiseerd.

Belang van Tether’s USDT-token extra benadrukt

Ondanks het feit dat het vertrouwen van de crypto community in Tether enigszins is afgezwakt bewijst de nieuwe injectie met tokens nog maar eens het enorme belang van deze asset voor de cryptomarkt. De nieuwe injectie maakt dan ook eens temeer duidelijk dat de USDT-token voor heel wat cryptocurrencies (waaronder ook Bitcoin) van cruciaal belang is voor de handelsactiviteit. Vandaag wordt dan ook terug duidelijk dat het totale handelsvolume van Tether’s USDT-token in Bitcoin wederom boven de 80 procent uitkomt.

Niet alleen Bitcoin ziet een groot deel van de waarde van de USDT-token in haar netwerk terechtkomen. Ook verschillende altcoins konden rekenen op een toegenomen volume vanuit de USDT-token van Tether. Het gaat hierbij in het bijzonder om Ethereum, Litecoin en EOS. Ook Bitcoin Cash zag meer geld uit USDT richting haar BCH token vloeien, maar de hoeveelheden hierbij bleven relatief beperkt ten opzichte van de andere aangehaalde namen.

Toegenomen volume vooral op Chinese exchanges

De piek die op moment van schrijven wordt gerealiseerd in USDT handelsvolume wordt hoofdzakelijk gerealiseerd op exchanges waar heel wat Chinese traders op actief zijn. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om OKEx evenals om Huobi.

Wantrouwen in Tether lijkt te stagneren

Toen Tether bekend maakte dat er een deel van de uitgegeven USDT-tokens is ingedekt door schuld en niet door fiat-geld op een bankrekening zorgde dit in eerste instantie voor extra wantrouwen onder cryptocurrency investeerders. In het bijzonder door de komst van heel wat andere stablecoins zoals bijvoorbeeld USD Coin, TrueUSD en Paxos Standard zijn er inmiddels wel wat alternatieven op de markt terug te vinden. Toch lijkt het er naar uit te zien dat de indekking door schuld er niet (meteen) voor zal zorgen dat Tether’s marktaandeel drastisch zal afnemen, in tegendeel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *