Robinhood, de populaire aandelen en crypto investeringsapplicatie heeft bekend gemaakt dat het (eindelijk) handel in verschillende cryptocurrencies aanbiedt in de Amerikaanse staat New York. Het gaat hierbij om 7 verschillende cryptocurrencies waaronder uiteraard Bitcoin en Ethereum. De lancering van de handel in cryptocurrencies in New York komt er slechts enkele maanden nadat ze een BitLicense toegekend heeft gekregen. De licentie werd verstrekt in januari 2019 door het New York Department of Financial Services. Met de lancering van de cryptohandel door Robinhood wordt er nog een extra optie aangeboden aan inwoners van de Amerikaanse staat New York. Zij moesten het lange tijd zonder noemenswaardig aanbod stellen omwille van de vereiste BitLicense. Steeds meer partijen lijken een dergelijke licentie nu echter in handen te krijgen waardoor de handel ook in deze staat kan uitbreiden. 

Handel in 7 verschillende cryptocurrencies 

Op moment van schrijven maakt Robinhood het mogelijk voor inwoners van de Amerikaanse staat New York om te handelen in zeven verschillende cryptocurrencies. Het gaat hierbij uiteraard in eerste instantie om Bitcoin en Ethereum. Dat is echter niet alles. Daarnaast wordt ook handel aangeboden in Bitcoin Cash, Litecoin en Dogecoin. Opvallende namen in het lijstje zijn Ethereum Classic en toch ook wel enigszins Bitcoin SV. Deze laatste cryptocurrency is namelijk in het oog van de storm terecht gekomen. Verschillende cryptocurrency exchanges waaronder ook Binance en Kraken hebben er inmiddels dan ook reeds voor gekozen om de asset te delisten. Robinhood volgt dat voorbeeld dus duidelijk (nog) niet. 

Vereiste BitLicense voor inwoners van New York 

De Amerikaanse staat New York is voor heel wat cryptocurrency gerelateerde bedrijven verboden gebied. Dit heeft alles te maken met het feit dat er een zogenaamde BitLicense is vereist om in deze staat te mogen opereren. Nog steeds zijn er slechts een handvol bedrijven welke over een dergelijke licentie beschikken. Het gaat hierbij onder meer om Ripple, maar ook om Coinbase en Bitstamp. Dat het absoluut niet vanzelfsprekend is om deze licentie in de wacht te slepen mochten verschillende bekende partijen reeds aan de lijven ondervinden. Het meest recente voorbeeld is de gerenommeerde cryptocurrency exchange Bittrex. Zij zag haar BitLicense namelijk in rook opgaan. Hierdoor mag ze haar cryptocurrency gerelateerde diensten dus niet aanbieden in de Amerikaanse staat New York. 

Menig aantal bedrijven laten New York links liggen 

Het strenge beleid welke wordt gehanteerd door de Amerikaanse staat New York heeft ook heel wat bedrijven aardig tegen de borst gestoten. Vorig jaar liet onder meer ShapeShift CEO Erik Voorhees zich nog erg negatief uit over het beleid van de Amerikaanse staat. Hij gaf aan dat het werkelijk ongelofelijk is dat men op slechts een beperkte afstand van het ‘Statue of Liberty’ niet over de mogelijkheid beschikt om CryptoKitties te verhandelen. Verschillende andere bedrijven delen deze stelling. Ze hebben er samen dan ook voor gekozen om door het leven te gaan als zogenaamde ‘BitLicense refugees’. Dit betekent dat deze bedrijven er doelbewust voor hebben gekozen om geen licentie aan te vragen voor New York. Dat dit als gevolg heeft dat ze er hun diensten of producten niet mogen aanbieden nemen ze er duidelijk graag bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.