Bitcoin SV (BSV)

Bitcoin SV, voluit ‘Bitcoin Satoshi’s Vision’ of ‘Bitcoin Cash Satoshi’s Vision’ is een afsplitsing of vork van de Bitcoin Cash (BCH) blockchain. De persoon achter dit project is de veelbesproken ‘Craig Steven Wright’. Wright kwam in het verleden reeds verschillende keren in het nieuws, onder meer omdat hij meermaals heeft geclaimd de enige, echte ‘Satoshi Nakamoto’ te zijn. Tot op moment van schrijven werd er daarvoor evenwel nog geen enkel concreet bewijs geleverd, in tegendeel. De strijd die werd geleverd tussen Bitcoin SV en Bitcoin Cash staat bekend als de “Bitcoin Cash Hash War”. De enorme strijd die tussen beide projecten werd geleverd dompelde de volledige cryptomarkt onder in een stevig, bearish sentiment. Niet alleen de waarde van Bitcoin Cash ging er spectaculair door onderuit, ook de prijs van heel wat andere cryptocurrencies werd er aanzienlijk door beïnvloed.

Beniewd naar Bitcoin SV verwachting? Onze experts leggen het uit…..

De missie van Bitcoin SV

Het spreekt voor zich dat Bitcoin SV niet zomaar op de markt is gebracht. Bitcoin SV stelt zichzelf zelfs voor als de “echte en originele Bitcoin”. Het moet evenwel gezegd dat het niet voor het eerst is dat we een dergelijke stelling horen. In de praktijk is er echter geen enkele cryptocurrency die op moment van schrijven ook maar in de buurt van BTC kan komen. Het herstellen van het originele protocol werd door Bitcoin SV als belangrijkste taak gesteld. Het is echter nog maar zeer de vraag of dit project er ooit in zal slagen om in de buurt te komen van Bitcoin (BTC). Dit niet alleen op vlak van volume, maar ook voor wat de marktprijs betreft.

De verschillen tussen Bitcoin SV en Bitcoin Cash

De belangrijkste vraag die veel potentiële investeerders in Bitcoin SV zich uiteraard zullen stellen heeft betrekking tot de verschillen tussen Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Vooraleer we de vinger op deze verschillen kunnen leggen moeten we toch even aangeven dat er ook heel wat gelijkenissen bestaan tussen beide projecten. Zo is het bijvoorbeeld bekend dat zowel het team achter Bitcoin Cash als achter Bitcoin SV een grotere block size nastreven. Op deze manier wil men er voor zorgen dat er zoveel transacties als mogelijk is verwerkt kunnen worden. Op moment van schrijven is de block size bij Bitcoin Cash nog relatief beperkt. De plannen op dit vlak voor Bitcoin SV zijn heel wat optimistischer. Het team achter Bitcoin SV zou in de toekomst zelfs een block size van enkele gigabytes willen zien.

Het spreekt voor zich dat de ambitie van Bitcoin SV veel verder reikt dan enkel en alleen een aanzienlijk grotere blocksize. Zo wil men er voor zorgen dat Bitcoin SV de voor de hand liggende keuze wordt voor miners. Daarnaast moet het voor bedrijven eveneens mogelijk worden gemaakt om applicaties te ontwikkelen op de blockchain van Bitcoin SV. Volgens de community is het bovendien ook zo dat Bitcoin SV de potentie heeft om op vlak van gebruiksvriendelijkheid elk ander betaalsysteem in de wereld te kunnen vervangen. Het vertrouwen in het project mag vanuit de community dan wel duidelijk aanwezig zijn, dit neemt niet weg dat het nog maar zeer de vraag is in hoeverre men deze toch wel stevige uitspraken ook echt waarheid zal kunnen laten worden.

nChain, het bedrijf achter Bitcoin SV

Het is ook altijd interessant om even te kijken welke partijen er precies schuilgaan achter een cryptocurrency. Wanneer we dat doen voor Bitcoin SV wordt al snel duidelijk dat een belangrijk deel van de financiering voor dit project is verkregen van CoinGeek Mining. De ontwikkeling van de Bitcoin SV blockchain is gebeurd door nChain. Dit bedrijf is absoluut geen onbekende in de cryptowereld, in tegendeel. Ze staat er dan ook om bekend eigenaar te zijn van verschillende patenten welke uiteraard allen betrekking hebben tot Bitcoin en blockchain.

Is het potentieel van Bitcoin SV echt zo groot?

De uitspraken welke zijn gedaan door het team achter Bitcoin SV hebben de lat voor dit project uiteraard bijzonder hoog gelegd. Het is echter nog maar zeer de vraag in hoeverre deze uitspraken ook daadwerkelijk in de praktijk omgezet zullen kunnen worden. Geen enkele cryptocurrency, ook niet zij welke pretendeert de “echte Bitcoin” te zijn kan overleven zonder een duidelijk uitgedokterd toekomstplan. Uitspraken doen is dan ook één ding, maar ze moeten uiteraard in de praktijk wel nog omgezet kunnen worden. Bovendien zal er heel wat werk moeten worden verzet om deze cryptovaluta aantrekkelijk te maken bij zowel consumenten als bedrijven. De enorme oorlog die ze heeft gevoerd met Bitcoin Cash heeft haar reputatie uiteraard niet bepaald goed gedaan, in tegendeel. In hoeverre Bitcoin SV echt aantrekkelijk zal worden om in te investeren zal de (nabije) toekomst duidelijk moeten maken.

Bitcoin SV kopen

Gelooft u wel in de toekomst van Bitcoin SV? Wilt u dan ook graag investeren in Bitcoin SV? Dit is mogelijk door het aankopen van de BSV-token. Verschillende cryptocurrency exchanges hebben er voor gekozen om deze digitale valuta in hun aanbod op te nemen. U kunt er dan ook onder meer bij de volgende partijen voor kiezen om de BSV-token aan te kopen:

  • Binance;
  • Huobi Global;
  • HitBTC;
  • Bitfinex;
  • Hotbit;
  • Kraken;
  • Poloniex;

Het spreekt bovendien voor zich dat er ook heel wat verschillende handelsparen beschikbaar zijn voor wat Bitcoin SV betreft. Zo is er niet alleen het handelspaar BSV/USDT, maar wat ook te denken van BSV/BTC, BSV/ETH evenals BSV/USD? Ook wanneer u dus met andere woorden een stablecoin wenst te verhandelen voor Bitcoin SV behoort dat perfect tot de mogelijkheden.

Bitcoin SV kopen met iDeal

Wilt u graag instappen in Bitcoin SV met vers fiat-geld? Dat is uiteraard geen enkel probleem. Bitcoin SV kopen met iDeal is dan ook mogelijk bij verschillende partijen waaronder natuurlijk ook het Nederlandse LiteBit. Indien u er voor kiest om via dit bedrijf te investeren in Bitcoin SV zult u bovendien ook kunnen vaststellen dat u gebruik kunt maken van de ingebouwde wallet. In het bijzonder voor nieuwe cryptocurrency investeerders is dit uiteraard erg fijn.

Veilig uw BSV-tokens bewaren

Op het moment dat u de keuze maakt om te investeren in BSV-tokens spreekt het voor zich dat u deze op een echt veilige manier zult willen kunnen opslaan. Op dit vlak worden er verschillende mogelijkheden aangeboden. U kunt er dan ook in de praktijk voor kiezen om uw Bitcoin SV tokens op te slaan in verschillende wallets. Het gaat hierbij om de volgende mogelijkheden:

  • De Guarda wallet;
  • De HandCash wallet;
  • De CentBee wallet;

U zou er eveneens voor kunnen kiezen om gebruik te maken van de ingebouwde wallet van LiteBit. Let wel, het wordt nooit aangeraden om uw tokens voor een lange(re) tijd bij een exchange of een online broker te parkeren. Dit niet in het minst omdat u op deze manier geen houder bent van de private key. Op moment van schrijven is het nog niet mogelijk om uw BSV-tokens op een hardware wallet te plaatsen. Wel heeft het bedrijf Ledger bekend gemaakt ondersteuning te zullen bieden voor deze token met haar Ledger Nano S en Ledger Nano X.