Dogecoin (DOGE)

Wat in 2013 eigenlijk is begonnen als een parodie op de succesvolle Bitcoin is door de jaren heen uitgegroeid tot niet alleen een succesvolle, maar bovendien ook nog eens waardevolle cryptocurrency. De Dogecoin profileert zich dan wel als een veilige vorm van betalen welke niet kan worden gemanipuleerd door banken, in principe was ze oorspronkelijk vooral als grap bestemd. Inmiddels kenmerkt ze zich echter door een indrukwekkende market cap en heeft ze door het inzetten van een grappig, vrolijke Shibu Inu hond heel wat harten weten te veroveren. Ben jij ook wel geïnteresseerd in deze klassieker onder de altcoins en wil je er graag alles over te weten komen? Raadpleeg dan zeker en vast de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Kennismaking met Dogecoin

Laat ons in eerste instantie even dieper ingaan op de kenmerkende eigenschappen van Dogecoin. Zoals reeds aangegeven in de inleiding van deze pagina werd deze cryptocurrency in het bijzonder in het leven geroepen als parodie op de succesvolle Bitcoin. Wellicht had Jackson Palmer, de uitvinder van deze virtuele munt nooit kunnen raden dat de impact van zijn coin zo groot zou zijn. Niet lang na uitgifte van de munt was ze meteen tot wel 18 keer haar oorspronkelijke waarde waard. Bovendien kreeg ze een extra duwtje in de rug in het jaar 2017 waardoor de koers van een Dogecoin in de richting van een mooi all time high steeg. Dat is opmerkelijk, want eigenlijk wordt er reeds enige tijd niet meer actief aan de munt gesleuteld en bovendien heeft ook de bedenker het team inmiddels verlaten. Dat hoeft uiteraard niet perse iets te betekenen, maar het is het vermelden uiteraard toch meer dan waard.

Dogecoin is een mineable coin. Dit betekent dat het mogelijk is voor iedereen om DOGE tokens te claimen door deze te minen. Dit minen verloopt bovendien een stuk relaxter in vergelijking met bijvoorbeeld Bitcoin, al is de achterliggende technologie uiteraard wel dezelfde. Dit betekent dat het minen gebeurt door het uitvoeren van (complexe) computerberekeningen. Een niet onbelangrijk verschil tussen Bitcoin en Dogecoin is wel terug te vinden in de maximale hoeveelheid tokens die er in omloop kunnen worden gebracht. Bij Bitcoin is dit aantal vastgesteld op 21.000.000 BTC terwijl er voor Dogecoin geen zogenaamde hard cap van toepassing is. Dat is een wezenlijk verschil die zeker ook de waarde van de Dogecoin zal beïnvloeden.

Sponsoring door Dogecoin

De koers van Dogecoin wordt niet in het minst beïnvloed door de zakelijke (lees: marketing) beslissingen die worden genomen door het team achter de cryptovaluta. De virtuele munt staat er dan ook om bekend in de praktijk heel wat sponsorovereenkomsten af te sluiten. Een bekend voorbeeld hiervan was de sponsoring die ze heeft gedaan ten behoeve van het Jamaicaanse bobslee team voor het wereldkampioenschap. Meteen nadat deze sponsoring werd bekend gemaakt steeg de koers van de cryptovaluta behoorlijk en zo zijn er nog wel wat voorbeelden aan te halen. Omwille van het feit dat Dogecoin op regelmatige basis sponsorovereenkomsten afsluit is het niet ondenkbaar dat dit ook in de toekomst de koers van de cryptocurrency op niet onaanzienlijke wijze zal beïnvloeden.

Gratis Dogecoin ontvangen?

Dogecoin is een cryptocurrency waarbij je over de mogelijkheid beschikt om door middel van een zogenaamde faucet gratis tokens te verkrijgen. Deze gratis tokens ontvang je in principe op zeer eenvoudige wijze, namelijk door bijvoorbeeld één keer per uur op ‘roll’ te klikken. Bovendien is deelname aan een faucet volledig gratis en zijn er geen verplichtingen aan verbonden. Je moet er in principe alleen een beetje tijd in investeren, maar eenmaal je het regelmatige klikken onder de knie hebt zal je kunnen vaststellen dat je na verloop van tijd een degelijke hoeveelheid DOGE tokens zal kunnen bemachtigen. Een bekende faucet voor Dogecoin is freedoge.co.in. Je registreren bij deze faucet en meteen je eerste gratis DOGE tokens claimen kan zeer eenvoudig door gebruik te maken van deze link.

Dogecoin kopen

Zou je graag Dogecoin en dan uiteraard meer bepaald DOGE tokens willen kopen? In dat geval is dat op verschillende manieren mogelijk. De eenvoudigste optie voor Nederlanders en Belgen is om er voor te kiezen om deze aan te kopen via LiteBit. In eerste instantie moet je natuurlijk een bepaalde hoeveelheid LiteBit credits storten. Dit kan gebeuren door middel van iDeal evenals met Bancontact. Het is onnodig om te zeggen dat dit een bijzonder efficiënte manier is om aan DOGE tokens te komen. Van zodra je de Litebit credits aan je account hebt toegevoegd kan je met slechts één druk op de knop je favoriete altcoins kopen. Om het allemaal nog eenvoudiger te maken kunnen de tokens ook nog eens meteen in de online wallet van Litebit worden opgeslagen.

Klik hier om meteen Dogecoin te kopen bij Litebit!

Hoe je DOGE tokens opslaan?

Wanneer je gaat investeren in DOGE tokens spreekt het voor zich dat je ook over een bepaalde mogelijkheid zal willen beschikken om deze tokens op te slaan. Je kan hiervoor gebruikmaken van verschillende soorten wallets. Denk hierbij niet alleen aan de wallet die is terug te vinden op Litebit, maar ook aan de hardware wallet van Ledger, namelijk de Ledger Nano S. Dit systeem staat er om bekend bijzonder gebruiksvriendelijk te zijn en bovendien slaat ze je DOGE tokens op los van het internet. Dit betekent meteen dat je niet langer hoeft te vrezen om je tokens kwijt te spelen, bijvoorbeeld op het ogenblik dat je account wordt gehacked. Ben je op zoek naar een betrouwbare, veilige manier om jouw DOGE tokens op te slaan en heb je ook nog andere altcoins of gewoon Bitcoin in je portefeuille zitten? In dat geval is het altijd de moeite waard om even te kijken in de richting van een hardware wallet zoals de Ledger Nano S.


Dogecoin Presentatie

Veel mensen die investeren in cryptocurrencies hebben er omwille van evidente redenen voor gekozen om Dogecoin gedurende een lange tijd te negeren. Toch hebben ze zich dit door de verschillende koersstijgingen die plaats hebben gevonden wellicht reeds aanzienlijk beklaagd. Ben jij van plan om wel een bepaald bedrag te investeren in Dogecoin? In dat geval is het altijd van belang om je goed in te lezen in de cryptocurrency. Het doornemen van de informatie op deze pagina is reeds een goede start, maar ook de ‘officiële presentatie’ kan je maar beter even bekijken. We hebben deze speciaal voor jou dan ook hieronder ingesloten.


Dogecoin Links