De voorbije periode was er een flinke stijging waar te nemen van de globale cryptocurrency market cap waardoor een nieuwe (grote) correctie in de pijplijn bleek te zitten. Vandaag lijkt deze correctie van crypto’s er ook echt te komen. Verschillende cryptovaluta’s die de voorbije weken en maanden sterk zijn gestegen gaan nu terug flink onderuit. Ook Bitcoin verliest terug een deel van haar waarde en duikt daarmee onder de kaap van 14.000 Amerikaanse dollar. Binnen de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies op de markt houden voorlopig alleen Ethereum en Bitcoin Cash het in de groene cijfers. Ethereum kent op moment van schrijven een stijging van 9,86 procent over de voorbije 24 uur en ook Bitcoin Cash tekent een rendement op van 7,34 procent.

De nieuwe stijging die Ethereum doormaakt brengt ze inmiddels op een totale market cap van 130.242.021.735 Amerikaanse dollar. Daarmee verstevigt ze haar positie als tweede meest waardevolle cryptocurrency ten opzichte van Ripple die voor de zoveelste dag op rij aanzienlijk moet inleveren. Op dit ogenblik is de Ripple koers (met een verlies van 18,36 procent) gezakt naar een waarde van 1,86 Amerikaanse dollar voor één XRP token. Ook Cardano en Stellar leveren als top 10 cryptovaluta’s behoorlijk in met verliezen van respectievelijk 16,88 & 16,81 procent. Litecoin houdt het verlies met 4,36 procent relatief beperkt.

Koersen van crypto's kun je vinden op cryptobeginner.nl

Is deze nieuwe correctie nu reden tot paniek? Zeker niet. In principe zien we op vandaag een herhaling van 22 december 2017. Ook toen was er voorafgaand aan de dip van crypto’s een explosieve stijging van de koersen van verschillende cryptocurrencies en steeg de market cap naar een eigenlijk op dat ogenblik onrealistische hoogte. Hetzelfde zagen we de voorbije periode gebeuren waardoor de koersen nu een terugval kennen. Ook het recente nieuws dat CoinMarketCap niet langer Zuid-Koreaanse exchanges op zou nemen in haar listing heeft de koersen uiteraard geen goed gedaan. Wij zien het vooral als een mooi moment om enkele coins met een groot potentieel terug aan te kopen. Doe dus zeker je voordeel met deze correctie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *