De populaire exchange ‘KuCoin’ heeft bekend gemaakt dat het plannen heeft om 9 handelsparen in USDT te schrappen. In plaats daarvan zouden er wel 6 nieuwe worden toegevoegd. In de lijst met 9 handelsparen die worden geschrapt vinden we toch enkele opvallende namen terug. Zo worden bijvoorbeeld de USDT handelsparen met onder meer Bitcoin Gold, Dash evenals OmiseGo geschrapt. Andere cryptocurrencies die binnen niet meer verhandeld kunnen worden tegen USDT bij KuCoin zijn Dent, Odyssey, KickCoin evenals DADI, Dock en Credits.

Geen verlies van tokens op de exchange

In een verklaring naar aanleiding van het verwijderen van de handelsparen met USDT van de 9 cryptocurrencies heeft KuCoin in een verklaring het volgende aangegeven:

“We zullen enkel en alleen overgaan tot het verwijderen van de aangegeven handelsparen met USDT. Dit betekent dat tokens op geen enkele manier zullen worden beïnvloed. Onze gebruikers kunnen er dan ook zeker van zijn dat er geen tokens verloren zullen gaan. Bovendien spreekt het voor zich dat de tokens van onder meer Bitcoin Gold, Dash evenals OmiseGo en de andere cryptocurrencies die betrokken zijn nog steeds gewoon verhandeld zullen kunnen worden door gebruik te maken van andere handelsparen.”

Ondanks het feit dat er dus 9 handelsparen met USDT komen te verdwijnen worden er ook enkele nieuwe toegevoegd. Het zou hierbij gaan om IoT Chain evenals Ontology, Distributed Credit Chain, Aurora, Lympo en One Ledger.

9 handelsparen Tether geschrapt op KuCoin

Tether (USDT) als één van de 5 KuCoin markten

KuCoin Exchange maakt op moment van schrijven gebruik van 5 verschillende markten. Het gaat hierbij om Bitcoin, Ethereum, NEO evenals haar eigen KuCoin Shares. Waarom er verschillende handelsparen werden geschrapt en vervangen door enkele nieuwe is niet bekend gemaakt. Des te opvallender is het bovendien dat het merendeel van de handelsparen die gedelist kunnen of zullen worden slechts de voorbije maand aan de USDT markt zijn toegevoegd. Los van dit nieuws stuurde KuCoin voorbije vrijdag nog een waarschuwing de wereld in. Valse accounts zouden zogezegd in naam van KuCoin namelijk proberen om de logingegevens van klanten van de exchange te ontfutselen.

“We raden onze gebruikers aan om bijzonder voorzichtig te zijn wanneer ze op onbekende links klikken. Dit in het bijzonder wanneer deze links worden gedeeld op sociale netwerken of in Telegram groepen. Ook de links die soms verschijnen in zoekmachines zijn bovendien lang niet altijd betrouwbaar. In het bijzonder moet er aandacht worden geschonken aan de domeinnaam achter deze links. Vaak zijn deze weliswaar vergelijkbaar aan deze van KuCoin, maar uiteraard niet exact. Een voorbeeld van zo’n domeinnaam kan bijvoorbeeld ‘kuc01n.com’ zijn. Door hier voldoende aandacht aan te schenken kunnen heel wat vervelende problemen worden voorkomen.”

Ook nog een aanval op Tether vanuit andere hoek

KuCoin liet op maandag een dagelijks volume optekenen van meer dan 10 miljoen Amerikaanse dollar. Gebaseerd op het 24-uur volume waren de belangrijkste handelsparen ETH/BTC, BTC/USDT en AOA/BTC. Deze waren goed voor een volume van respectievelijk 703.574, 639.624 en 506.105 Amerikaanse dollar. Of er binnenkort nog meer USDT-handelsparen zullen komen te verdwijnen bij de exchange is niet bekend.

Het verdwijnen van de negen handelsparen in USDT is in ieder geval geen goed nieuws voor de cryptocurrency. Enkele dagen geleden raakte bovendien ook reeds bekend dat de Winklevoss broers de aanval op Tether en haar USDT-token openen door de komst van de ‘Gemini Dollar’ (GUSD). Benieuwd of deze nieuwe cryptovaluta Tether daadwerkelijk het vuur aan de schenen zal kunnen leggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *