KuCoin Shares (KCS)

KuCoin Exchange is een veelbelovende exchange welke haar gebruikers onder meer de mogelijkheid biedt om een passief inkomen te verzamelen. Dit gebeurt door middel van de zogenaamde ‘KuCoin Shares’. Het betreft hier als het ware aandelen die je als investeerder kan kopen van de exchange. Houder zijn van deze aandelen levert je als KuCoin gebruiker meerdere voordelen op. Niet alleen zal er je bijvoorbeeld duidelijk worden dat je op deze manier een passief inkomen kan verkrijgen, daarnaast is het ook nog eens zo dat je als houder van de Shares een korting krijgt op de fees welke je moet betalen. Volgens sommigen is het mogelijk dat KuCoin in de voetsporen zal treden van Binance en dat is voor ons voldoende reden om het even uitgebreid over haar cryptovaluta, de KuCoin Shares te hebben.

Kennismaking met KuCoin Exchange

Laat ons in eerste instantie even kijken naar KuCoin Exchange. Dit crypto-handelsplatform werd opgericht in september 2017, maar begon onder de naam ‘Kubi.com’. Het hoofdkantoor is op dit ogenblik gevestigd in Hong Kong. In eerste instantie was KuCoin Exchange in China gevestigd, maar een verhuis drong zich op omwille van de aanzienlijke regulaties die in China werden doorgevoerd. Sinds de verhuis heeft KuCoin Exchange aardig aan de weg getimmerd, mede door het feit dat het zich profileert als een exchange die iets wil teruggeven aan de investeerders die er hun vertrouwen in stellen.

Er voor kiezen om gebruik te maken van KuCoin Exchange zorgt er voor dat je onder meer kan rekenen op zeer lage transactiekosten. Deze liggen bij deze exchange dan ook slechts op 0,1 procent. Alleen bij Binance zijn de kosten nog zo beperkt. Kenmerkend voor KuCoin Exchange is ook dat nieuwe coins in een sneltempo worden toegevoegd. Ook het ruime aanbod bestaande uit zowel vaste waarden als relatief onbekende, nieuwe coins is dan ook zeker een sterke troef van deze exchange.

Wat zijn KuCoin Shares?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven kunnen we KuCoin Shares eigenlijk enigszins omschrijven als ‘virtuele aandelen’ die kunnen worden aangekocht. Dit betekent als het ware dat je door middel van KCS rechtstreeks investeert in de exchange zelf. Dat op zich zou mogelijks (geen garanties!) interessant kunnen zijn, maar er is meer. Door te investeren in KCS kan je namelijk nog aanspraak maken op de hieronder aangegeven voordelen.

  • 10% van de winst van KuCoin Exchange wordt gebruikt om KCS te ‘verbranden’;
  • Betaal je de fees met KCS-tokens, dan krijg je een mooie korting op de kosten;
  • Je hebt recht op een dividend welke elke dag opnieuw wordt uitgekeerd;

Verbranden van KuCoin Shares

Op moment van schrijven geldt dat de totale supply van KuCoin Shares 180.730.576 KCS omvat. Van deze totale hoeveelheid aan tokens zijn er op dit ogenblik 75.730.576 in omloop. Dit betekent dat er nog behoorlijk wat tokens in de komende jaren in omloop zullen komen. Anderzijds moet het gezegd dat er door het team achter de exchange voor is gekomen om 10% procent van de gerealiseerde winst te gebruiken om telkens KCS tokens te ‘verbranden’. Dit zorgt er voor dat er minder KCS-tokens in omloop zullen zijn wat een positieve invloed kan hebben op de koers van de cryptovaluta. Uiteraard geldt ook hiervoor dat er geen garanties gegeven kunnen worden.

Lagere fees voor KuCoin Shares houders

Ondanks het feit dat KuCoin Exchange samen met Binance op moment van schrijven (veruit) de laagste fees hanteert krijg je als houder van KuCoin Shares nog eens een extra korting. Hierdoor wordt handelen in cryptovaluta’s voor jou zomaar financieel nog eens heel wat interessanter gemaakt.

Recht op dividend met KuCoin Shares

Ronduit bijzonder is tot slot dat je als houder van KCS ook kan rekenen op een soort van dividend. Het mooie hiervan is ook dat je dit dividend niet zoals bij gewone aandelen aan het einde van het jaar ontvangt, maar wel elke dag. Vanaf het ogenblik dat je KuCoin Shares hebt aangekocht zal je merken dat je dagelijks kleine beetjes van andere cryptovaluta’s zal ontvangen. Op deze manier kan je zonder probleem een aardig passief inkomen creëren en bovendien worden ook je posities in andere cryptocurrencies versterkt. Ook dit gegeven draagt bij aan de steeds verder toenemende populariteit waar KuCoin Exchange op kan rekenen.

KuCoin Shares kopen

Ben jij ook wel geïnteresseerd om te investeren in KuCoin Shares? In dat geval zal je daarvoor uiteraard in eerste instantie een account moeten aanmaken bij KuCoin Exchange. Dit kan volledig gratis gebeuren en verplicht je tot niets. Eenmaal je een dergelijk account hebt aangemaakt is het mogelijk om KuCoin Shares aan te kopen met behulp van BTC, ETH en USDT. Wil jij ook graag investeren in deze virtuele aandelen van KCS? Maak dan gebruik van deze link om meteen jouw account aan te maken!