In de aanloop naar Kerstmis waren er overwegend groene cijfers te zien op de cryptomarkt. Niet alleen Bitcoin, maar ook het merendeel van de altcoins deden het uitstekend. De voorbije dagen hebben nagenoeg alle cryptocurrencies (enkele uitzonderingen daar gelaten) echter stevig moeten inleveren. In eerste instantie Bitcoin. De nummer één cryptocurrency noteerde op Kerstavond nog aan een prijs van ongeveer 4.108 dollar om vervolgens op Kerstdag zelf een duikeling naar omlaag te maken naar een waarde van 3.869 dollar. Op vandaag kreeg ze een nieuwe opdoffer te verwerken waardoor de waarde van de BTC-token nog amper 3.653 dollar bedraagt. Was de opleving van Bitcoin slechts van korte duur?

Ook andere coins in top 10 leveren stevig in

Op moment van schrijven staat het verlies voor Bitcoin over de voorbije 24 uur op 4,90 procent. Dit is echter lang niet de enige cryptocurrency die een verlies laat optekenen, in tegendeel. Ook alle andere cryptovaluta’s uit de top 10 moesten (sterk) inleveren. Enige uitzondering hierop is Tether. Deze bleef met een koersverschil van 0,04 procent relatief gelijk. De XRP-token van Ripple ging er 7,47 procent op achteruit waardoor haar waarde op dit ogenblik is teruggevallen tot 0,347678 dollar. Ook Ethereum leverde terug in, namelijk zo’n 9,86 procent. Eén ETH-token is op dit ogenblik dan ook nog 118,19 dollar waard.

Bitcoin Cash dik 12 procent in de min

Kijken we nog verder in de top 10 dan moeten we het meteen over Bitcoin Cash hebben. Deze liet voor Kerstmis terug een mooie stijging in koers optekenen, maar viel inmiddels alweer sterk terug. Van een koers van boven de 200 dollar op Kerstavond viel de coin inmiddels terug naar een waarde van amper 152,09 dollar voor één BCH-token. Ook de directe concurrent van Bitcoin Cash, namelijk Bitcoin SV onderging hetzelfde lot. Op 24 december was één BSV-token nog goed voor een waarde van om en bij de 104 dollar. Inmiddels is de waarde enigszins teruggevallen naar 85 dollar per BSV-token. Het verschil tussen Bitcoin Cash en Bitcoin SV blijft in ieder geval meer dan aanzienlijk.

Ook Cardano en NEO leveren meer dan 10% van waarde in

Cardano, toch één van de meest veel belovende projecten binnen de cryptomarkt heeft er eveneens een bloedrode dag opzitten. De koers van Cardano daalde dan ook met ruim 10 procent over de voorbije 24 uur. Hetzelfde kan ook gezegd van het Chinese NEO welke we inmiddels slechts op plaats 18 terugvinden. De waarde van één NEO-token daalde inmiddels naar amper 6,97 dollar. Stellar, TRON en Litecoin leverden allemaal rond de 7 procent in en EOS ging iets meer dan 9 procent onderuit.

Enkele positieve uitschieters

Viel er dan helemaal niets positiefs te noteren op de cryptomarkt vandaag? Toch wel. Eternal Token kreeg bijvoorbeeld een stevige pump voor de kiezen. Zelfs op dit ogenblik is er nog steeds sprake van een koersstijging over de voorbije 24 uur van meer dan 33 procent. De pump van Eternal Token bracht de koers uiteindelijk naar 3,67 dollar per XET-token. Vervolgens viel ze terug naar een waarde van inmiddels 0,64 dollar. Ook MobileGo is een positieve uitschieter met een meerwaarde van ongeveer 5,29 procent over de voorbije 24 uur. Ook Insight Chain en STASIS EURS stegen met iets meer dan 4 procent. Komodo wist op haar beurt een meerwaarde te realiseren van iets minder dan 2 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *