Het lijkt een zeer mooie dag te gaan worden voor menig aantal cryptocurrencies. Na een periode waarin Bitcoin eigenlijk opvallend weinig volatiliteit vertoonde schiet de koers van de BTC-token vandaag met bijna 15 procent de hoogte in. Dit brengt ze naar een actuele waarde van 4.746,62 dollar op moment van schrijven. De vraag is nu of Bitcoin haar momentum kan blijven vasthouden en of ook de kaap van 5.000 dollar terug kan worden overschreden. We zullen het ongetwijfeld gaan zien in de nabije toekomst. Niet alleen Bitcoin, maar ook menig aantal andere cryptocurrencies doen het vandaag uitstekend. We geven u graag een overzicht.

Top 10 cryptocurrencies kleuren allemaal groen

Niet alleen Bitcoin weet een mooie prijsstijging neer te zetten vandaag, ook de andere cryptocurrencies uit de top 10 laten een mooie stijging optekenen. De koers van Ethereum noteert bijvoorbeeld gezien over de voorbije 24 uur tot 7,50 procent hoger. Ook de XRP-token van Ripple doet het goed na een periode van stagnering. Zij noteert nu tegen een koers van 0,33 dollar wat overeenkomt met een stijging over de voorbije 24 uur van 7,07 procent. Ook het kleine broertje van Bitcoin, namelijk Litecoin laat vandaag een meerwaarde van 11,14 procent optekenen. EOS heeft het negatieve gevoel van de Bithumb hack duidelijk ook reeds achter zich gelaten en noteert 9,77 procent hoger.

Binance Coin terug bijna 10% in de plus

Eén van de sterkste stijgers van dit jaar is ongetwijfeld Binance Coin, de token van de exchange Binance. Ook vandaag doet ze het weer uitstekend en laat ze een meerwaarde optekenen van bijna 10 procent. De token van Binance heeft een ongelofelijke meerwaarde weten te realiseren sinds het begin van het jaar. Op 2 januari noteerde de koers van de token bijvoorbeeld nog aan een waarde van slechts 6 dollar. Vroege investeerders hebben ondertussen dan ook ongetwijfeld een mooie meerwaarde geboekt op hun investering.

Extra duwtje in de rug voor Cardano en Stellar

Ook twee andere projecten uit de top 10 van cryptocurrencies volgens marktwaarde lijken het goed te doen. Stellar noteert bijvoorbeeld over de voorbije 24 uur tot 8,50 procent hoger. De ADA-token van Cardano heeft een meerwaarde laten optekenen van ruim 13 procent en is daarmee één van de sterkste stijgers.

REPO-token meer dan 100% omhoog

Andere uitschieters op de cryptomarkt vandaag zijn REPO (ruim 100 procent in de plus) en Metaverse ETP (ruim 37 procent in de plus). Ook Qubitica, Waltonchain evenals Nano doen het met een prijsstijging van respectievelijk 25 procent, 22 procent en 21 procent uitstekend. Op het ogenblik dat u heeft geïnvesteerd in bijvoorbeeld de REPO-token is nu het moment wellicht aangebroken om er uw inzet reeds uit te halen. Zo kunt u min of meer risicoloos verder met de rest van uw investering. Let op, zoals altijd geen garanties. De prijs van de REPO-token kan ook verder doorschieten waardoor er nog een extra winst mee kan worden geboekt. Als investeerder in crypto bent u altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die u maakt.

Kan het positieve momentum zich verderzetten?

In ieder geval belooft het een mooie dag te worden op de cryptomarkt. De vraag is nu natuurlijk vooral of het positieve sentiment zich kan verder zetten. Het lijkt er naar uit te zien dat het vertrouwen in crypto langzaam terug toeneemt terwijl er ook meer vers geld de markt in vloeit. Benieuwd hoe deze trend zich in de komende periode zal verder zetten. U leest er uiteraard zoals steeds alles over hier op Cryptobeginner.nl!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *