In de afgelopen jaren zijn voor crypto-assets diverse ‘rating-platformen’ onstaan. 
China heeft een eigen beoordelingssysteem die eigenlijk alleen maar naar de eigen projecten kijkt. Het westen heeft ‘Weiss Crypto Ratings’, welke beweert het enige financiële rating-bureau te zijn die cijfers over cryptocurrencies levert.

XRP en EOS

In haar nieuwste jaarverslag getiteld “Dark Shadows with a Bright Future” beoordeelde het ratingbureau de top cryptocurrencies op het gebied van technologie en adoptie. Weiss Ratings beoordeelt hier aan de hand van deze criteria dat XRP, EOS en Bitcoin een ‘A’ rating krijgen. Weiss voegt eraan toe dat deze crypto-projecten het meest waarschijnlijk in 2019 en de verdere toekomst zullen doorgroeien.

Beginnend met een positieve draai aan de huidige marktsituatie, begon het rapport met een verklaring welke luidde:
“Nu cryptocurrencies scherp in prijs dalen, lijken veel mensen aan te nemen dat er in de hele industrie een afname in gebruik en praktische toepassingen is geweest. Echter niets is verder van de waarheid verwijderd dan dit.”

Het ratingsysteem omvat 122 digitale assets, waarbij alleen de drie bovenvermelde coins topposities behaalden. XRP (Ripple) zou het meest waarschijnlijk gaan concurreren met SWIFT, de huidige wereldwijde standaard voor grensoverschrijdende betaalopdrachten. Zoals iedereen weet, is deze methode om geld te versturen erg traag en duur. Het Ripple netwerk met bankpartners die het xCurrent en xRapid blockchain-overdrachtplatforms gebruiken, heeft een indrukwekkende groei laten zien en blijft nieuwe gebruikers toevoegen.

Het rapport beweerde met betrekking EOS, dat EOS de leidende munt was die Ethereum uitdaagt om de ‘ruggengraat van het nieuwe internet’ te worden. Hoewel het waar is dat dApps op het EOS-platform talrijker zijn dan die van Ethereum, dat het project Ethereum op dit moment geplaagd wordt door centralisatie problemen. De EOS prijs reageerde vandaag ook met een ‘pump’ van meer dan 10%, waardoor het de $4 doorbreekt en opnieuw een nieuw maandrecord neerzet.

Het is duidelijk dat centralisatie geen probleem is voor Weiss omdat Ripple de helft van de voorraad XRP bezit en beheert, en de EOS miners geld voor stemrecht hebben aangeboden, omdat er beperkingen zijn op de rechten om blokken toe te voegen.

Bitcoin was natuurlijk de enige andere cryptocurrency om een ‘A’ cijfer te halen. Het rapport vermeldde dat het ‘de best gepositioneerde coin was om dienst te doen als een winkel met waarde, en is de leider in massa-adoptie geweest’. Daarnaast ook nog eraan toevoegend dat BTC een veilige haven kan zijn in tijden van onrust.

De beste tijd om te investeren zou heel dichtbij kunnen zijn

Weiss heeft Ethereum gereduceerd tot een ‘A-‘ rapportcijfer, omdat de problemen met betrekking tot schaalvergroting ze achter EOS hebben gepositioneerd op het gebied van technologie, echter niet op het gebied van adoptie. Verrassend genoeg ontving Cardano hetzelfde cijfer voor het streven naar de meest geavanceerde, ‘smart-contract’ mogelijkheden, ook al bevindt deze zich nog in de beginfase van ontwikkeling. De ADA-koers reageerden vandaag met een stijging van meer dan 8% (moment van schrijven), om opnieuw in de top tien te komen.

Een graad lager, een B+, ging naar Litecoin, Stellar, NEO, Zcash en Steem.

De oprichter van Weiss Ratings, Martin D. Weiss, was optimistisch over de toekomst waarover hij schreef;
“Ondanks lagere prijzen sinds begin 2018, geeft ons waarderingsmodel ons hard bewijs dat een kritiek segment van de cryptocurrency-industrie een opmerkelijke groei heeft doorgemaakt in gebruikers- & transactievolume, netwerkcapaciteit en netwerkbeveiliging. Even belangrijk is onze bevinding dat deze verbeteringen vaak wordt aangedreven door een evolutie in de onderliggende technologie. Daarom zou voor diegenen die bereid zijn het risico te nemen, de beste tijd om te investeren heel dichtbij kunnen zijn. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *