Als er één cryptocurrency is waarvan menig aantal experts vermoeden dat ze er in zou kunnen slagen om Bitcoin van de eerste plaats te verdrijven is het wel Ethereum. Het jaar 2017 was dan ook fantastisch voor het platform en heeft menig aantal (vroege) investeerders een flinke hoeveelheid geld opgebracht. Voor 2018 werd verwacht dat de groei zich door zou zetten waardoor Ethereum zich pas echt zou laten gelden binnen de cryptowereld. Echter, nu april in het verschiet ligt kunnen we niets anders dan te stellen dat de verwachtingen voor Ethereum tot dusver helemaal niet zijn ingelost. Is er nu reden tot paniek of is er gewoon sprake van een tijdelijke dip? Wij zochten het voor je uit!

Koersen Ethereum op cryptobeginner.nl

Voorspelling van 5.000 dollar in januari 2018

Toegegeven, de verwachtingen voor Ethereum waren met ingang van 2018 torenhoog. Dit was onder meer te wijten aan de enorme piek die Ethereum maakte op 13 januari. Toen schoot de koers richting een waarde van iets meer dan 1.430 dollar. Zogenaamde ‘bullish’ voorspellingen zagen de koers doorschieten richting een waarde van 5.000 dollar. Volgens velen een voorspelling die gedoemd was om te mislukken, maar toch wees alles er op dat Ethereum haar groei zou kunnen verzilveren. Enigszins pijnlijk is het dan om op vandaag te moeten vaststellen dat de koers sinds haar hoogste punt in januari is afgegleden naar een actuele waarde van amper (?) 538 dollar.

Bovenstaande is één iets. We hebben sinds de piek in januari gezien dat de hele cryptomarkt het moeilijk heeft. Dit geldt niet alleen voor Ethereum, maar toch is er een opvallend gegeven. Zelfs op een dag als vandaag waarop het merendeel van de cryptocurrencies een mooie stijging laten optekenen blijft Ethereum achter in de rode cijfers. Op moment van schrijven is ze zelfs wederom één van de slechtst presterende cryptovaluta’s. Oké, het verlies blijft tot dusver zeer beperkt tot amper 0,06 procent, maar het is toch best opvallend.

De invloed van ICO’s op de Ethereum koers

Eén van de sterkste troeven van Ethereum is terug te vinden in de ondersteuning die ze biedt voor zogenaamde ICO’s. Echter knelt waarschijnlijk net daar het schoentje. Verschillende ICO projecten hebben immers een enorme hoeveelheid ETH tokens in handen. In verschillende gevallen, zoals bij Coindash worden deze tokens niet aangesproken en blijven ze netjes in de wallet zitten. Echter geldt dit lang niet voor alle ICO’s. Denk bijvoorbeeld maar eens EOS welke haar ETH tokens op de vrije markt gooide. Het staat als een paal boven water dat dit de prijs van Ethereum op niet onaanzienlijke wijze heeft beïnvloed.

Naast bovenstaande moet het ook gezegd dat de toegenomen populariteit van zogenaamde airdrops er voor heeft gezorgd dat minder en minder investeerders er voor kiezen om Ethereum aan te kopen. Bovendien is er ook de stijgende concurrentie van andere platformen. De tijd dat Ethereum als enige platform geschikt was om een ICO op te lanceren ligt immers reeds lang in het verleden. Alle factoren samen oefenen een grote druk uit op de prijs van een ETH token en dat kan zomaar nog even aanhouden.

Het grillige koersverloop van Ethereum

Ethereum heeft in haar bestaan verschillende explosieve koerswijzigingen gekend. Ondanks het feit dat ze enorme pieken heeft vertoond werden deze altijd weer opgevolgd door tijdelijke dieptepunten. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat Ethereum niet over de ‘presence’ beschikt als bijvoorbeeld Bitcoin. Bovendien lijkt het er naar uit te zien dat Ethereum enigszins als vanzelfsprekend wordt beschouwd waardoor de hype die is gecreëerd rond deze asset misschien wel enigszins is verdwenen.

Manipulatie van de Ethereum prijs of niet?

Een ander aspect dat zeker een rol kan spelen in de aanzienlijke koersval van Ethereum heeft mogelijks betrekking tot het feit dat grote spelers de koers manipuleren om op die manier meer ETH tokens aan te kunnen kopen tegen een zacht prijskaartje. Het is reeds enige tijd bekend dat Ethereum de ambitie heeft om over te stappen naar het proof of stake algoritme waardoor het een staking coin wordt. Dit maakt het zeker interessant voor partijen om over grotere hoeveelheden Ethereum te beschikken. Dit is zeker en vast een optie die niet kan worden uitgesloten.

Wat kunnen we nu verwachten van de koers?

De rake klappen die Ethereum heeft gekregen hebben er voor gezorgd dat het vertrouwen in deze cryptocurrency is afgenomen. Betekent dit gelijk dat het over en uit is voor dit platform? Beslist niet. Ethereum heeft in het verleden zoals reeds aangegeven ook al een grillig koersverloop gekend en heeft zich daar altijd van weten te herstellen. Toch moet het gezegd dat de koers eerst zomaar nog enkele keren onderuit zal gaan vooraleer er weer een structureel herstel mogelijk is. In het bijzonder gezien de algemene situatie op de cryptomarkt lijkt het er niet meteen naar uit te zien dat we op korte termijn een nieuwe all time high voor Ethereum moeten verwachten. Uiteraard is en blijft de cryptomarkt zeer onvoorspelbaar en is alles mogelijk. We gaan het samen met jullie opvolgen!

Ethereum kopen met iDeal bij LiteBit

Ethereum kopen bij LiteBitHeb jij vertrouwen in de wederopstanding van Ethereum en zou je dan ook graag in de ETH token willen investeren? Dat kan! Ethereum wordt ondersteund door alle grote exchanges en bovendien is het ook mogelijk om ze aan te kopen met iDeal bij LiteBit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *