Cryptobeginner.nl

Wat is een airdrop?

De populariteit van cryptocurrencies heeft er voor gezorgd dat steeds meer bedrijven hun graantje van het succes mee willen pikken. Dit resulteert in een nagenoeg constante lancering van nieuwe cryptovaluta’s. De lancering van nieuwe cryptocurrencies biedt natuurlijk altijd weer heel wat mogelijke opportuniteiten, maar er staat wel tegenover dat het moeilijk wordt om door de bomen het bos te blijven zien. Investeerders willen immers ook hun huidige portefeuille niet uit het oog verliezen, maar daarnaast willen ze er ook zeker van zijn dat ze altijd in kunnen spelen op nieuwe opportuniteiten. Om er voor te zorgen dat een nieuwe cryptocurrency de aandacht krijgt die ze verdient kan het achterliggende bedrijf er altijd voor kiezen om een zogenaamde airdrop te organiseren. Wat zo’n airdrop nu precies is en hoe ook jij als investeerder er je voordeel mee kan doen wordt duidelijk door het raadplegen van de informatie op deze pagina.

Een gratis investering

Op het ogenblik dat er door het bedrijf welke een nieuwe cryptocurrency wil lanceren een airdrop wordt georganiseerd kan deze eigenlijk worden beschouwd als een gratis investering voor de onderneming in kwestie. Tijdens een airdrop worden er namelijk gratis tokens uitgedeeld aan potentiële investeerders die daar geïnteresseerd in zijn. Het spreekt echter voor zich dat je hier wel een aantal inspanningen voor dient te leveren, maar daarover verder op deze pagina meer. In ieder geval, het feit dat je gratis tokens van een nieuwe cryptovaluta kan ontvangen door deel te nemen aan een airdrop kan zowel jou als de uitgevende partij interessante voordelen opleveren, namelijk:

  • Voor de partij die ze uitgeeft geldt dat de gratis tokens dienst doen als gratis investering (de uitgave van de gratis tokens kost het bedrijf immers niets);
  • Potentiële investeerders krijgen de nieuwe cryptocurrency niet alleen onder de aandacht, maar ook letterlijk in de hand geduwd;
  • Voor jou als investeerder kunnen de gratis tokens op een zeker ogenblik heel wat geld opleveren wanneer het platform populair wordt;

Bovenstaande zorgt er voor dat het in de praktijk steeds de moeite waard is om je ogen open te houden voor een eventuele airdrop die wordt georganiseerd. Je dient er zoals reeds aangegeven wel rekening mee te houden dat je om deel te kunnen nemen aan een airdrop steeds aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen.

De vereisten of voorwaarden van een airdrop

Het valt niet zomaar aan te geven met welke vereisten of voorwaarden je rekening dient te houden om mee te kunnen doen aan een airdrop. Omwille van deze reden is het altijd belangrijk om goed de geldende voorwaarden voor de airdrop waar je aan wenst deel te nemen door te nemen. In ieder geval zal je een bepaalde wallet moeten installeren op een systeem waarna je het adres van de wallet zal moeten doorspelen aan het team  van ontwikkelaars achter de munt waarvan je de gratis tokens wenst te ontvangen. Voor de overige voorwaarden moeten we je echter verwijzen naar de specifieke voorwaarden die gelden voor de airdrop waar je interesse in hebt.

Hoe kan je de nieuwe airdrops volgen?

Om deel te kunnen nemen aan een airdrop en de gratis tokens te kunnen ontvangen spreekt het voor zich dat je in eerste instantie moet weten wanneer er een dergelijke airdrop wordt georganiseerd. Dit kan op verschillende manieren. Het wordt in ieder geval aangeraden om verschillende accounts op Twitter te volgen, maar daarnaast zijn er ook enkele websites die steeds over een actueel overzicht beschikken van de aankomende en huidige airdrops. Een absolute aanrader op dit vlak is de website die luistert naar de naam ‘Airdrop Alert‘. Door regelmatig deze website te bezoeken kan je er absoluut zeker van zijn dat je geen enkele interessante airdrop die in de planning staat zal mislopen, in tegendeel. Is het voor jou een beetje vervelend om elke dag terug deze website te moeten bezoeken? In dat geval is het ook altijd een optie om gewoon het Twitter account van Airdrop Alert te volgen.

Is deelnemen aan een airdrop interessant?

De finale vraag die iedereen zich uiteindelijk als vanzelfsprekend stelt is of deelnemen aan een airdrop nu wel of niet interessant is. In principe moet je, je de vraag stellen welke nadelen er aan verbonden zouden kunnen zijn. Wanneer je dat doet zal je kunnen vaststellen dat er eigenlijk geen echte nadelen aan verbonden zijn, in tegendeel. We kunnen een airdrop die wordt georganiseerd in principe aanzien als een mogelijkheid om gratis geld te ontvangen en zeg nu zelf, wie slaat dat nu af? Heb je dus met andere woorden de mogelijkheid om deel te nemen aan een airdrop en ben je van mening dat de tokens deel uitmaken van een interessant project waar een mooie waarde in de toekomst aan kan verbonden zijn? Laat niets je dan tegenhouden om deel te nemen aan een dergelijke airdrop. Je kan er op termijn zomaar even een aanzienlijke extra euro mee verdienen!

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!