Enigszins uit het niets lijkt er voor Litecoin de eerste hard fork aan te komen. De eerste hard fork op deze veteranen cryptocurrency komt er naar verwachting rond 19 februari. Het feit dat deze fork uit het niets de kop opsteekt zorgt voor enig argwaan binnen de wereld van de cryptocurrencies. Daarnaast is er ook de tweet die Charlie Lee de wereld heeft ingestuurd. Hij benadrukte in de tweet dat het Litecoin team niet van plan is om een vork te lanceren. Elke mogelijke fork die zich nu presenteert (zoals dus deze Litecoin Cash) zou bijgevolg bestempeld moeten worden als een scam. Dit is een ietwat vreemde tweet, want dat zou betekenen dat elke fork per definitie een scam is. Als we kijken naar forken die in het verleden plaats hebben gevonden, zoals bijvoorbeeld deze tussen Ethereum & Ethereum Classic kunnen we toch moeilijk van een scam spreken. Is Litecoin Cash je aandacht nu wel of niet waard en zou je de gratis tokens moeten claimen? We geven graag een antwoord op deze vraag in dit artikel!

Info over Litecoin en Litecoin Cash vind je op cryptobeginner.nl

Waar komt het wantrouwen tegenover Litecoin Cash vandaan?

In eerste instantie is het uiteraard  van belang om even te kijken naar de verschillen die merkbaar zijn tussen Litecoin en de Litecoin Cash hard fork. Dat zijn er bovendien nogal wat. In eerste instantie is er het mining algoritme waar gebruik van wordt gemaakt bij beide coins. Voor Litecoin geldt het zogenaamde Scrypt algoritme terwijl Litecoin Cash gebruik zal maken van SHA256. Dat lijkt op het eerste zicht reeds een opvallende keuze, maar de reden die er achter schuilgaat is zo mogelijk nog opvallender. Er zou immers voor SHA256 zijn gekozen om dat op deze manier de verouderde Bitcoin mining hardware terug zou kunnen worden ingezet voor het (efficiënt) minen van tokens. Daar valt misschien best iets over te zeggen, maar het neemt niet weg dat ook meer up 2 date mining apparatuur dan in staat is om de tokens te minen. Het is dus nog maar zeer de vraag of de mensen achter de aankomende Litecoin fork hier wel goed over hebben nagedacht.

Losstaand van bovenstaand feit zijn er nog meer zaken die je in overweging dient te nemen op het ogenblik dat je er aan denkt om te gaan investeren in Litecoin Cash. Iets wat we bijvoorbeeld niet graag zien gebeuren is dat er sprake is van een premine. Het gaat hierbij dan wel ‘maar’ om 1 procent van de in totaal 840 miljoen tokens (daarover verder op deze pagina meer), toch kan dit een flinke impact hebben op het toekomstpotentieel waar Litecoin Cash over beschikt. Deze 1 procent is in de praktijk namelijk zomaar goed voor een slordige 5,5 miljoen aan LCC tokens. Verwaarloosbaar is dit dan ook absoluut niet.

Opvallende tweet van Charlie Lee over Litecoin Cash

En dan is er uiteraard ook nog de tweet van Charlie Lee over de aankomende fork. Zijn tweet heeft heel wat wenkbrauwen doen fronzen. Het mag dan wel het geval zijn dat het huidige Litecoin team geen fork in de planning heeft staan, dat betekent niet dat een hard fork meteen als scam moet worden bestempeld, in tegendeel. Anderzijds moet het wel gezegd dat het er op dit ogenblik naar uitziet dat niet zoveel mensen zitten te wachten op Litecoin Cash. Daar zit de premine van 1 procent ongetwijfeld ook voor iets tussen. Omwille van deze reden raden we iedereen toch aan om voorzichtig te zijn vooraleer private keys in te gaan voeren voor het claimen van je gratis LCC tokens.

Info over eerste hard fork van Litecoin lees je bij cryptobeginner.nl

De kenmerken van Litecoin Cash

Omdat we onze bezoekers geen enkel belangrijk nieuws willen onthouden spreekt het voor zich dat we ook hier uitgebreid verder op in gaan. Mensen die toch interesse hebben om te investeren in Litecoin Cash en / of die de gratis tokens willen claimen kunnen rekening houden met de volgende eigenschappen:

Het Litecoin Cash project beschikt uiteraard reeds over een officiële website. Deze is hier terug te vinden. Op het ogenblik dat je interesse hebt om te investeren in Litecoin Cash of de gratis tokens te claimen is het altijd van belang om eerst even goed de informatie op deze website door te nemen. Bovendien moet er worden opgemerkt dat we op dit ogenblik nog geen exchanges hebben kunnen vinden die hebben bekend gemaakt de fork te gaan ondersteunen. Dit kan uiteraard in de komende dagen nog wel veranderen.

Moet je, je gratis Litecoin Cash claimen of niet?

In principe moet iedereen voor zichzelf uitmaken of hij of zij de Litecoin Cash tokens wil gaan claimen. De specificaties van Litecoin Cash bevatten enkele interessante kenmerken. Het feit dat er gebruik wordt gemaakt van de DarkGravity van Dash is mooi net als de ondersteuning voor Segwit en lightning. De maximum supply van 840 miljoen tokens vinden we wat aan de hoge kant en de 1 procent premine is toch echt heel wat meer dan ze in eerste instantie laat vermoeden. Wil jij toch graag je gratis LCC tokens claimen? In dat geval is het aan te raden om gebruik te maken van een nieuw adres en de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen. Wij zien de toekomst van Litecoin Cash niet bepaald rooskleurig in, maar zoals het verleden reeds meermaals heeft aangetoond kan de cryptomarkt heel onverwachts uit de hoek komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *