Bitcoin Cash heeft het behoorlijk moeilijk gehad sinds de hard fork in november van vorig jaar. Haar koers viel dan ook spectaculair terug en bereikte daarmee een voorlopig dieptepunt op 2 april van iets minder dan 168 dollar. Het positieve sentiment waar momenteel binnen de cryptomarkt toch wel sprake van is heeft er echter voor gezorgd dat ook Bitcoin Cash een stevige boost heeft gekregen. Haar waarde schoot vandaag dan ook omhoog tot een bedrag van zomaar even 340 dollar voor één BCH-token. Daarmee lijkt ook meteen de waarde van voor de hard fork (van boven de 400 dollar) terug in het vizier te komen.

Instroom uit BTC, Tether (USDT) en fiat

Het lijkt er naar uit te zien dat het vooral de significante bedragen zijn die afkomstig zijn uit handelsparen met BTC en Tether (USDT) die de waarde van de BCH-token een extra boost geven. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan er immers ook worden vastgesteld dat er heel wat geld afkomstig blijkt te zijn uit fiat en dan meer bepaald uit de Amerikaanse dollar. Dit betekent dus dat er heel wat vers geld in de cryptomarkt en meer bepaald in Bitcoin Cash vloeit. Ook dit lijkt aan te geven dat het vertrouwen van (nieuwe) investeerders in crypto langzaam maar zeker terug begint aan te trekken.

Ook stijging ten opzichte van Bitcoin

Net het feit dat er sprake is van een significante instroom uit BTC in BCH zorgt er voor dat Bitcoin Cash er als één van de weinige assets op de cryptomarkt in slaagt om niet alleen een stijging ten opzichte van de dollar, maar ook ten opzichte van Bitcoin te realiseren. Dit gezegd zijnde is ze niet de enige die hierin slaagt. Hetzelfde geldt namelijk ook voor Bitcoin SV evenals voor het Japanse NEM (XEM). Ook Augur (REP) is er in geslaagd om niet alleen een meerwaarde te realiseren ten opzichte van dollar, maar ook ten opzichte van de nummer één cryptocurrency. In het bijzonder voor NEM is deze positieve ontwikkeling meer dan welkom.

Ook Bitcoin SV vindt de weg naar boven

Niet alleen Bitcoin Cash, maar ook één van diens rechtstreekse concurrenten Bitcoin SV kon een boost in activiteit waarnemen. Zij zag haar waarde uiteindelijk stijgen tot 94,66 dollar. Het hoogtepunt in Bitcoin waarde bedroeg dan weer 0,01840078 BTC. Ondanks het feit dat ook Bitcoin SV dus duidelijk positieve cijfers laat zien is het wel zo dat ze de concurrentiestrijd met Bitcoin Cash duidelijk heeft verloren. Niet alleen noteert deze laatste tegen een veel hogere prijs, daarnaast ligt ook het volume gemiddeld vijf keer hoger ten opzichte van Bitcoin Cash.

Ook instappen in Bitcoin Cash met fiat-geld?

Bent u nog niet eerder ingestapt in Bitcoin Cash en zou u nu graag met vers fiat-geld een positie in deze cryptovaluta willen innemen? Dat is uiteraard perfect mogelijk. U kunt dit doen bij verschillende partijen zoals LiteBit, BTCDirect en natuurlijk ook Bitvavo. Al deze verschillende cryptocurrency brokers maken het mogelijk om direct met iDeal een investering te doen in Bitcoin Cash of tal van andere cryptocurrencies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *