De berenmarkt heeft cryptocurrency investeerders gedurende een lange tijd in haar greep gehouden. De maand april heeft echter voor het eerst weer eens mooie cijfers laten optekenen. Dit geldt niet alleen voor verschillende altcoins, maar ook Bitcoin steeg aanzienlijk. De BTC-token heeft in de maand april dan ook een meerwaarde laten optekenen van zomaar even 28 procent. Daarmee lijkt het positieve sentiment teruggekeerd in de markt. De vraag is nu echter of de maand mei even mooie (of nog mooiere?) cijfers met zich mee zal brengen. 

Positief sentiment en Bitcoin halving 

De stijgende koers van Bitcoin en andere belangrijke altcoins zoals met name Litecoin en Ethereum heeft er voor gezorgd dat er een bepaald positief sentiment in de markt is ontstaan. Dit positief sentiment kan er zomaar voor zorgen dat er ook nieuwe investeerders de cryptomarkt instappen. Sowieso maakt het toegenomen aantal cryptocurrency brokers (zeker op de Nederlandse markt) het voor nieuwe investeerders veel eenvoudiger mogelijk dan vroeger om in te stappen met vers fiat-geld. Enkele partijen waar je dan ook een beroep op kan doen zijn met name LiteBit evenals Bitvavo. 

Niet alleen het positieve sentiment heeft er voor gezorgd dat de prijs van onder meer Bitcoin steeg, en dat deze de hoogte in is geschoten in de maand april. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de nieuwe block halving die er volgend jaar zit aan te komen. Ondanks het feit dat dit nog ver weg lijkt is het niet ondenkbaar dat investeerders nu reeds stelselmatig posities aan het innemen zijn. De aankomende block halving van Litecoin (LTC) heeft in ieder geval ook voor deze asset alvast een mooie meerwaarde met zich meegebracht. Sommigen stellen zelfs dat de block halving voor Bitcoin zomaar voor een nieuwe all-time high zou kunnen zorgen. 

Amerikaanse overheid gaat belastingen uitbetalen in Bitcoin 

Ondertussen ziet het er naar uit dat ook de adoptie van Bitcoin binnen verschillende markten en segmenten stelselmatig verder toeneemt. Recent verscheen er bijvoorbeeld nog een bericht van de Amerikaanse overheid op het internet. In dit bericht stond te lezen dat zij Amerikaanse inwoners de mogelijkheid zal bieden om hun belastingen te laten uitbetalen in Bitcoin. De overheid van het land heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met BitPay.  

Ook verschillende altcoins stegen aanzienlijk

Niet alleen Bitcoin steeg en heeft er een groene maand op zitten. Ook verschillende altcoins wisten een zeer mooie run neer te zetten. Het ging daarbij onder meer om Binance Coin (BNB). De officiële token van de populaire exchange Binance heeft naar aanleiding van onder meer de lancering van haar eigen blockchain en natuurlijk ook de Binance DEX een indrukwekkende meerwaarde laten optekenen. Haar actuele waarde bedraagt dan ook meer dan 23 dollar. Dat is een significant verschil in vergelijking met het begin van de maand april. Toen was één BNB-token immers nog maar iets minder dan 18 dollar waard. Op het dieptepunt van de maand bedroeg de waarde van de token zelfs slechts 17,10 dollar.

De tikkende tijdbom Tether (USDT)

Vooralsnog lijkt het globale sentiment binnen de cryptomarkt dus positief te zijn. Toch is er ook sprake van een olifant in de porseleinenkast. Het nieuws rond Tether en haar slechts gedeeltelijk door fiat ingedekte USDT-tokens lijkt namelijk als het zwaard van Damocles boven het hoofd van Bitcoin te bengelen. Meer dan ooit lijkt het er dan ook naar uit te zien dat investeerders er goed aan doen om een stuk van hun fiat-holdings op exchanges in andere stablecoins te parkeren. Blijft echter nog het feit dat ook het handelspaar met USDT voor verschillende assets van groot (of beter gezegd cruciaal) belang is. Dit is dan ook zeker iets om bij stil te blijven staan voor de tijd die komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *