Net zoals het merendeel van de andere cryptocurrencies heeft ook Litecoin eerder deze maand zware klappen moeten incasseren. Litecoin staat echter weer stevig in het nieuws door de aankomende fork, maar de prijs van haar LTC token ging onderuit richting ongeveer 92,47 euro. Inmiddels kan er worden vastgesteld dat deze koers zich aardig heeft hersteld. Verschillende zaken liggen daarvan aan de basis, namelijk:

  1. De stijgende prijs van Bitcoin;
  2. De aankomende fork op Litecoin (Litecoin Cash);
  3. Nieuwe mogelijkheden om betalingen te verwerken of te ontvangen voor professionelen;

In eerste instantie is er de aankomende hard fork die luistert naar de naam Litecoin Cash. Charlie Lee heeft duidelijk gemaakt dat hij deze fork helemaal niet ziet zitten en er bijgevolg ook zijn ondersteuning niet aan kan geven. Zoals het in de cryptowereld gaat is dit echter helemaal geen vereiste. Iedereen kan in principe een hard fork forceren zolang er maar afdoende support voor is. Over deze support gesproken, het ziet er naar uit dat een groot deel van de community niet meteen op Litecoin Cash zit te wachten.

Om de LCC tokens te kunnen claimen (10 voor elke LTC token die je in bezit hebt) dien je overigens je private keys in te voeren. Dit is dan ook zeker niet zonder risico. Dit bovendien niet in het minst omdat niet alleen Charlie Lee, maar ook andere partijen de nieuwe coin afdoen als een scam. Dat is ze volgens ons niet, maar dat neemt niet weg dat voorzichtigheid geboden is.

Litecoin prijs terug boven de 180 euro

Litecoin koers en aankomende fork volg je op cryptobeginner.nlMensen die er voor hebben gekozen om tijdens de recente dip van 6 februari Litecoin te kopen kijken inmiddels tegen een verdubbeling van hun investering aan. De prijs bedraagt op moment van schrijven immers reeds meer dan 180 euro (gemiddeld volgens CoinMarketCap). Ondanks het feit dat Charlie Lee er eerder voor koos om al zijn LTC tokens van de hand te doen (zogezegd om belangenvermenging uit te sluiten) blijft hij bijzonder actief bezig met het project. Er is een tijd geweest dat het anders was, maar de hernieuwde activiteit en het toekomstperspectief van Litecoin heeft ook het vertrouwen onder investeerders terug aangewakkerd. Gisteren plaatste Charlie Lee bijvoorbeeld nog een bericht op Twitter waaruit kon worden afgeleid wat er nog allemaal zit aan te komen voor ‘zijn’ cryptovaluta. We willen je ook deze tweet uiteraard niet onthouden.

Volg Charlie Lee samen met cryptobeginner.nl

Ook Bitcoin prijs doet het goed

De Bitcoin koers kun je vinden op cryptobeginner.nlBitcoin en Litecoin blijven twee cryptocurrencies die in zekere zin met elkaar verweven zijn. Dat blijkt ook uit de koersstijgingen die kunnen worden geregistreerd. Niet alleen Litecoin heeft namelijk een mooie sprong gemaakt over de voorbije 48 uur, dat geldt ook voor Bitcoin. De prijs van één BTC token bedraagt op moment van schrijven dan ook terug gemiddeld net geen 8.000 euro. Nadat er enkele weken enorm veel FUD de markt in werd gestuurd lijkt er nu eindelijk ook terug een beetje ruimte te zijn voor goed nieuws. Hierdoor kan er terug aan de weg worden gebouwd en behoudt Bitcoin terug uitzicht op een (verdere) stijging van de koers. Dit ook niet in het minst omdat Chinees Nieuwjaar bijna achter de rug is. Verwacht wordt dan ook dat er terug heel wat kapitaal vanuit Azië de markt in zal komen.

Nieuwe mogelijkheden om Litecoin betalingen te ontvangen

Ondertussen worden er ook steeds meer (nieuwe) mogelijkheden aangeboden aan handelaars om betalingen met cryptocurrencies te accepteren. Recent was er bijvoorbeeld nog de lancering van Coinbase Commerce. Dit platform maakt het voor professionelen niet alleen mogelijk om betalingen met Bitcoin, maar ook met Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin te ontvangen. Litecoin en haar LTC token staat er om bekend een cryptovaluta te zijn die over een zeer aanzienlijk volume beschikt. Dit maakt duidelijk dat ze in de praktijk reeds erg vaak wordt gebruikt om betalingen uit te voeren. Dit heeft alles te maken met het feit dat het netwerk bijzonder snel is en de kosten in vergelijking met bijvoorbeeld Bitcoin erg laag liggen.

Koersverwachting Litecoin voor de komende 7 dagen

Het lanceren van een koersverwachting voor een cryptovaluta is altijd tricky te noemen. Veel experts verwachten dat de LTC prijs net voor de lancering van de aankomende fork of net er achter een terugval zal kennen. Dit uiteraard omdat heel wat partijen nu zijn ingestapt om snel een extra rendement te kunnen pakken. Ondanks het feit dat dit inderdaad mogelijk is moet er ook nog rekening worden gehouden met andere factoren. Niet alleen is er de globale, stijgende trend op de cryptomarkt, daarnaast zullen ook factoren zoals het Chinees Nieuwjaar in de voorbije weken zeker hun invloed hebben gehad op de rode koersen. Ondanks het feit dat we het mogelijk achten dat er een correctie voor Litecoin zit aan te komen houden wij onze tokens lekker vast. We geloven in het toekomstperspectief van Litecoin en zien de koers in de loop van het jaar wellicht (geen garanties!) terug de eerder gerealiseerde all-time high van 19 december bereiken.

Volg alle cryptocurrency koersen op cryptobeginner.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.