De koersen op de cryptomarkt lieten vandaag overwegend licht rode cijfers aantekenen met enkele positieve uitschieters. Vooral Bitcoin Cash liet alweer een mooie stijging optekenen. De meerwaarde van deze token bedraagt op moment van schrijven gezien over de voorbije week zomaar even 22 procent. Het grootste rendement werd nog steeds opgetekend op vrijdag. De koers van de BCH-token steeg op vandaag richting een waarde van 159,82 dollar. Niet alleen de koers kent een mooie stijging, dit geldt ook voor het handelsvolume. Over de voorbije 24 uur wist de token zomaar even 500 miljoen dollar aan volume te realiseren. Welke oorzaken liggen nu echter precies aan de basis van deze prijsstijging?

Toename van activiteit in BCH/BTC handelspaar

Bitcoin Cash (BCH) is nog steeds sterk afhankelijk van de koers die de originele Bitcoin (BTC) vaart. De activiteit in het BCH/BTC handelspaar is toegenomen en bedraagt op moment van schrijven 26 procent van de totale handelsactiviteit. De prijsstijging van de BTC-token tot over een waarde van 4.000 dollar heeft ook Bitcoin Cash duidelijk een extra duwtje in de rug gegeven. De impact hiervan op de waarde van de BCH-token is wellicht vrij beperkt gebleven.

Nieuw altcoin seizoen aangebroken?

Er kan worden vastgesteld dat verschillende altcoins rond deze tijd regelmatig een mooie run weten neer te zetten. Bitcoin Cash en dan natuurlijk in het bijzonder haar BCH-token blijft een belangrijke, grote coin met een enorme hoeveelheid aan liquiditeit. Bovendien viel te verwachten dat de prijs van BCH nog eens een piek zou doormaken. Het merendeel van de andere coins in de top 10 van de cryptomarkt hebben namelijk reeds een mooie stijging doorgemaakt. Bitcoin Cash bleef op dit vlak dus nog een beetje achterwege.

Trading inflows

De BCH-token kent zogenaamde “trading inflows” vanuit verschillende andere tokens. Het gaat hierbij niet alleen om de BTC-token van Bitcoin, maar ook om Ethereum (ETH) en Tether (USDT). Heel wat investeerders zijn dan ook op zoek naar betere returns op hun investering waardoor ze daarvoor graag (gedeeltelijk) uitstappen uit andere cryptocurrencies. Dit zou in principe voldoende moeten zijn om een rally op korte termijn te kunnen realiseren. Uiteraard kunnen er zoals steeds op dit vlak geen garanties worden gegeven.

De impact van de oorlog met Bitcoin SV lijkt af te nemen

De hard fork welke in november plaats heeft gevonden en waardoor Bitcoin SV (BSV) in het leven werd geroepen heeft de reputatie van beide tokens niet onaanzienlijke schade toegebracht. Inmiddels lijkt Bitcoin SV de hoop op te hebben gegeven om de plaats van Bitcoin Cash (BCH) in te nemen. Op moment van schrijven is de waarde van de BSV-token dan ook verder gedaald richting de 67 dollar. Bovendien hebben heel wat potentiële investeerders ook hun bedenkingen bij de technische kant van de coin. Het lijkt er dan ook niet meteen naar uit te zien dat BSV een nieuwe poging kan ondernemen om de strijd met BCH aan te gaan.

Kan Bitcoin Cash momentum vasthouden?

Een belangrijke vraag die (potentiële) investeerders in Bitcoin Cash en haar BCH-token zich nu stellen is of de cryptomunt haar momentum zal weten vast te houden en nog verder kan doorbreken of niet. De nabije toekomst zal het ons leren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *