De cryptomarkt blijft in vrije val. De waarde van de BTC-token bereikte vandaag een absoluut dieptepunt. Het laat haar laagste waarde optekenen in zomaar even 13 maanden. De nieuwe daling heeft er voor gezorgd dat Bitcoin nu minder dan 5.000 dollar waard is. Over de voorbije 24 uur gezien liet Bitcoin alweer een stevig verlies optekenen van zomaar even 12 procent. Daarmee noteert ze op moment van schrijven aan een prijs van 4.970 dollar. Bovendien is het niet alleen Bitcoin welke rake klappen te verduren krijgt, maar nagenoeg de hele cryptomarkt. Ook Ethereum, EOS, Litecoin, IOTA, TRON en Monero laten verliezen optekenen van meer dan 11 procent. Alleen Ripple blijkt de verliezen vooralsnog binnen de perken te kunnen houden.

Regulering alweer aan basis van negatief sentiment?

Een aantal cryptocurrency experts heeft inmiddels aangegeven dat de berenmarkt stand weet te houden en zich zelfs weet te manifesteren door ernstige zorgen over de verscherpte regulering. Deze zorgen er namelijk voor dat heel wat eigenaars van tokens als het ware verplicht worden om hun assets om te zetten in fiat-geld. Aan het einde van de voorgaande week raakte bijvoorbeeld nog bekend dat de SEC (US Securities & Exchange Commission) twee initial coin offering bedrijven, namelijk Paragon en Airfox heeft verplicht om haar tokens te registreren als securities. Bovendien moesten de deelnemers van de ICO terugbetaald worden.

“De enorme verkoopdruk die we nu zien op de cryptomarkt is ontstaan door handhaving die nu nagenoeg met honderd procent zekerheid onderweg blijkt te zijn. Projecten worden gedwongen om de investeringen die ze hebben ontvangen terug te betalen. Echter is dat, na een enorme hoeveelheid aan geld te hebben gespendeerd aan marketing, uiteraard niet zo eenvoudig”, aldus Justin Litchfield, CTO bij ProChain Capital.

Niet te onderschatten oorlog bij Bitcoin Cash

Bovenstaande is zeker een probleem om bij stil te blijven staan, maar de bom onder de cryptomarkt moeten we op dit ogenblik toch vooral gaan zoeken in het kamp van Bitcoin Cash. Deze coin splitste recent op in Bitcoin Cash ABC en Bitcoin Cash SV. Bitcoin Cash miners en ontwikkelaars lijken er echter niet uit te komen welk pad ze naar de toekomst toe precies willen gaan bewandelen. Het gevolg daarvan is een aanhoudend gevecht voor dominantie in de hashing power waarmee ze trachten om de controle over het netwerk te verkrijgen. Tijdens dit gevecht hebben verschillende van ‘s werelds belangrijkste cryptocurrency exchanges uiteenlopende posities ingenomen. Dit zorgt er voor dat de community haar vertrouwen in de markt in diens totaliteit blijkt te verliezen.

Craig Wright waarschuwde voor depressie

Craig Wright, de op z’n zachtst gezegd controversiële figuur achter Bitcoin Cash SV heeft eerder investeerders al proberen te waarschuwen over het negatieve sentiment dat zou ontstaan ten opzichte van Bitcoin tijdens deze ‘oorlog’. Dit heeft voor een deel te maken met het feit dat de groepen die verantwoordelijk zijn voor dit gevecht verplicht worden om hun BTC-tokens te verkopen om op die manier hun gevecht te kunnen blijven financieren. Bovendien benadrukte hij dat het een lang gevecht belooft te worden waardoor het zomaar mogelijk is dat de prijs van Bitcoin terug kan vallen naar diens waarde van in 2014. Of ook deze voorspelling zal uitkomen is vooralsnog vooral bang afwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.