De koers van Ripple vertoont misschien wel meer dan ooit grote pieken en dalen. Nadat de enorme stijging van 21 september werd gevolgd door een logische correctie laat de XRP-token op regelmatige tijdstappen nieuwe gains zien die zowel vriend als vijand weten te verbazen. Over de voorbije 24 uur is er dan ook wederom sprake van een koersstijging van meer dan 20 procent. Dit in combinatie met een nog steeds kwakkelende ETH-koers zorgt er voor dat de tweede plaats op vlak van marktwaarde terug in zicht komt. Eerder wist Ripple al verschillende keren (kort) de tweede plaats te claimen, maar indien de trend zich verder zet zou ze zomaar eens permanent ‘s werelds tweede meest waardevolle cryptocurrency kunnen worden.

Weet Ripple de tweede plaats nu echt te claimen?

Dat er sprake is van een switch binnen de top 10 met cryptocurrencies is op zich niets nieuws onder de zon, in tegendeel. Wanneer we de huidige top 10 naast deze van een jaar geleden leggen kunnen we dan ook vaststellen dat enkele coins er uit zijn verdwenen terwijl anderen gewoon enkele plaatsen zijn gezakt of zijn gestegen. Ripple is een trouwe coin in de top 10 welke zich steeds meer blijkt te gaan manifesteren. Met een verschil van amper iets meer dan 1 miljard dollar in market cap en een koers die regelmatig aanzienlijke stijgingen laat zien lijkt het slechts een kwestie van tijd vooraleer die tweede plaats terug van Ethereum kan worden afgesnoept. Bovendien is er nog de veronderstelling dat er in de komende maanden nog heel wat positief nieuws rond Ripple naar buiten zal worden gebracht. Vooral een succesvolle lancering van het xRapid-platform en een mogelijke listing op Coinbase zouden de koers van de XRP-token zomaar eens terug een stevige boost kunnen geven.

Nekt afnemende populariteit ICO’s Ethereum?

Des te groter de koersschommelingen worden van Ripple, des te meer valt het op dat Ethereum eigenlijk vaak de slechtste leerling van de klas is. Ondanks het feit dat ze relatief betrouwbaar die tweede plaats op vlak van market cap weet te verdedigen lijkt het er naar uit te zien dat vooral de alsmaar verder slinkende populariteit van ICO’s Ethereum de das om gaat doen. Recent verscheen echter het nieuws dat Vitalik Buterin mogelijks een nieuwe technologie zou kunnen implementeren in het Ethereum netwerk welke er voor zou kunnen zorgen dat ze aanzienlijke hoeveelheid meer transacties per seconde zou kunnen verwerken. Echter lost dit uiteraard nog steeds het probleem van de afnemende populariteit van ICO’s niet op.

Ook Bitcoin Cash stijgt behoorlijk

Niet alleen Ripple heeft een koersstijging van meer dan 20 procent gemaakt, dit geldt ook voor Bitcoin Cash. Zij laat over de voorbije 24 uur dan ook een stijging optekenen van 20,42 procent tot een waarde van 526,92 Amerikaanse dollar. Dit brengt ze bovendien op een market cap van 9.153.048.473 Amerikaanse dollar. Daarmee claimt Bitcoin Cash (weliswaar op geruime afstand) de vierde plaats achter Ripple’s XRP-token. De sterkste stijgers over de voorbije 24 uur waren overigens Eternal Token en Electroneum met gains van respectievelijk 83,21 en 27,04 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *