Opmerkelijk nieuws uit het kamp van de smartphone fabrikant Samsung. Gelekte foto’s wijzen namelijk op de aanwezigheid van een cryptocurrency wallet in het toestel. De nieuwe Samsung Galaxy S10 wordt gelanceerd in maart van dit jaar, maar nu reeds lijkt er een belangrijk detail naar buiten te komen. Op de gelekte foto’s is te zien dat er een zogenaamde ‘Samsung Blockchain KeyStore’ in het toestel is terug te vinden. Deze applicatie of wallet zou zichzelf profileren als een veilige en handige plaats uw cryptocurrencies in op te slaan. De gelekte foto’s maken bovendien ook meteen duidelijk welke cryptocurrency met absolute zekerheid zal worden ondersteund.

Ondersteuning voor Ethereum

De foto’s die zijn verschenen met betrekking tot de Samsung Galaxy S10 en de ‘Samsung Blockchain KeyStore’ maken alvast duidelijk dat één cryptocurrency met absolute zekerheid zal worden ondersteund. Opmerkelijk genoeg tonen de foto’s niet de ondersteuning voor Bitcoin, maar wel voor Ethereum. Of er ook nog andere cryptocurrencies ondersteund zullen worden is op dit moment niet duidelijk. Daarvoor blijft het wellicht nog even wachten, mogelijks zelfs tot de volledige onthulling welke gepland staat voor 20 februari van dit jaar. Toch moet het gezegd dat het toch erg onwaarschijnlijk is dat alleen maar Ethereum zou worden ondersteund. Op z’n minst kan worden aangenomen dat ook Bitcoin (en waarschijnlijk ook Litecoin) eveneens tot de ondersteunde cryptovaluta’s kunnen worden gerekend. Absolute zekerheid zullen we hier echter pas over hebben op het ogenblik dat de officiële voorstelling plaatsvindt.

Native cryptocurrency-app

De native cryptocurrency-app zou standaard op de Samsung Galaxy S10 aanwezig zijn. Gebruikers zouden op deze manier over de mogelijkheid moeten beschikken om (al?) hun favoriete cryptocurrencies op te kunnen slaan op het toestel. Daarbij moeten de biometrische beveiligingsmethodes van de nieuwe Samsung smartphone er voor zorgen dat transacties op een extra veilige manier uitgevoerd kunnen worden. Een belangrijke vraag is nu of Samsung gewoon inspeelt op de hype of ze grote plannen heeft. De interesse van de fabrikant in de cryptosector doet een groter plan vermoeden, maar helemaal zeker zijn we dat uiteraard niet.

Samsung niet bang voor cryptocurrencies

Dat Samsung niet bang is voor cryptocurrencies en blockchain in het algemeen is reeds eerder gebleken. Ergens halverwege 2018 raakte namelijk bekend dat het bedrijf aandelen had gekocht in het Franse bedrijf ‘Ledger‘. Het bedrijf staat natuurlijk bekend als één van de twee belangrijkste hardware wallet ontwikkelaars ter wereld. Niet alleen Samsung had er voor gekozen om zich in te kopen in Ledger, dit geldt ook voor andere bedrijven. Zo wist Ledger tijdens haar financieringsronde ook de interesse te lokken van met name Google en Siemens.

Samenwerking tussen Samsung en TSMC

De interesse van Samsung in cryptocurrencies werd eens temeer duidelijk toen het bedrijf vorig jaar aankondigde een samenwerking aan te zijn gegaan met de Taiwanese fabrikant TSMC. Samen met deze fabrikant zou ze namelijk ‘ASIC miners’ gaan produceren. Het mag dus duidelijk zijn dat Samsung zichzelf binnen cryptocurrencymarkt op diverse vlakken wil gaan profileren. Dit bovendien in een aanhoudende berenmarkt waardoor de omstandigheden uiteraard alles behalve ideaal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *