Cryptobeginner.nl

Ledger Nano X

Ledger pakt uit met een compleet nieuwe Ledger Nano X hardware wallet. Het systeem vertoont op visueel vlak grote gelijkenissen met de razend populaire Ledger Nano S, maar bevat ook enkele belangrijke vernieuwingen. De meest in het oog springende vernieuwing is de ondersteuning van bluetooth. Deze moet het mogelijk maken om de nieuwe hardware wallet van Ledger te kunnen gebruiken in combinatie met een mobiel systeem zoals een smartphone of een tablet. Ledger had eerder aangegeven nadrukkelijk (meer) in te willen zetten op de mobiele markt. Ze ziet dit als een cruciale verandering voor de toekomst van niet alleen cryptocurrencies, maar ook voor haar eigen hardware wallet. Wij namen de Ledger Nano X alvast even voor jou onder de loep en laten je op deze pagina kennismaken met alle nieuwe features waar deze hardware wallet over beschikt.

Ledger Nano X

Wat is er nieuw bij de Ledger Nano X Wallet?

De Nano ledger X heeft op het eerste zicht erg veel weg van haar voorganger… althans op visueel vlak. Onder de motorkap zijn er namelijk wel degelijk heel wat belangrijke vernieuwingen terug te vinden. De vijf concrete verbeteringen welke Ledger aan haar paradepaardje heeft doorgevoerd zijn de volgende:

  • De Ledger Nano X beschikt over een groter OLED-scherm;
  • Er is sprake van Bluetooth LE-ondersteuning;
  • De knoppen bevinden zich nu aan de voorzijde van het toestel;
  • Er is meer opslagruimte beschikbaar voor apps;
  • Er is een oplaadbare batterij in de Ledger Nano X ingebouwd;

Ondanks het feit dat de Ledger Nano X hardware wallet beschikt over bluetooth connectiviteit betekent dit niet dat het Franse bedrijf is afgestapt van ondersteuning via USB. Deze blijft dan ook nog steeds mogelijk. Echter zorgt de bluetooth connectiviteit er wel voor dat de gebruiker de hardware wallet nu altijd en overal kan gebruiken met behulp van diens smartphone of tablet. Ook het feit dat de hardware wallet nu over een ingebouwde batterij beschikt draagt hier haar steentje uiteraard in bij.

Grotere opslagcapaciteit voor meer dan 100 cryptocurrencies

Ledger Nano X foto met kenmerkenEén van de vaakst gehoorde frustraties onder gebruikers van de Ledger Nano S had betrekking tot het feit dat er slechts een handvol cryptocurrencies op hetzelfde ogenblik op het toestel geïnstalleerd konden worden. Veel eigenaars van cryptovaluta’s voelden er zich bovendien ook niet goed bij om zomaar coins van hun toestel te verwijderen, ook al bracht dit verder eigenlijk weinig moeilijkheden met zich mee. Het zal investeerders in cryptocurrencies nu in ieder geval goed doen om te horen dat de Ledger Nano X over een aanzienlijk grotere opslagcapaciteit beschikt. Deze maakt het mogelijk om tot zomaar even 100 verschillende cryptocurrencies op hetzelfde moment op de hardware wallet op te slaan. Gedaan dus met het telkens weer moeten verwijderen van cryptocurrencies op je toestel!

Uitstekende beveiliging van uw cryptocurrencies

Veiligheid is een cruciaal punt binnen de cryptomarkt. Op het ogenblik dat een exchange wordt gehackt of ze in de financiële problemen komt te zitten wil je er als investeerder in cryptocurrencies wel zeker van zijn dat je coins veilig zijn. Daar zorgt de Ledger Nano X voor door middel van het ingebouwde CC EAL5+ element. Het betreft hier dezelfde chip welke ook is terug te vinden in bijvoorbeeld creditcards en identiteitskaarten.

Bluetooth connectiviteit maakt mobiel gebruik mogelijk

De bluetooth voorziening van de Ledger Nano X maakt het mogelijk om de hardware wallet te verbinden met je smartphone of tablet. Dit gebeurt door middel van de Ledger Live Mobile app. Ledger heeft benadrukt dat alle bluetooth communicatie wordt versleuteld middels end-to-end beveiliging. Op deze manier kan elke potentiële dreiging het hoofd worden geboden.

Gebruiksvriendelijk karakter van Ledger Nano S blijft behouden

Ondanks de verschillende vernieuwingen die door Ledger zijn doorgevoerd aan haar Nano X hardware wallet moet het gezegd dat het toestel tegelijkertijd ook trouw blijft aan de basis die is gelegd bij de lancering van de Ledger Nano S. Ondanks het feit dat het beeldscherm iets groter is uitgevoerd blijft ze een vrij beperkte impact hebben op de vormgeving van het toestel. Bovendien zijn ook de twee inmiddels vertrouwde knoppen terug voor handen. Hiermee worden alle acties op de Ledger Nano X uitgevoerd welke zijn vereist om bijvoorbeeld transacties te bevestigen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ondanks de nieuwe voorzieningen welke aanwezig zijn bij de Ledger Nano X moet het gezegd dat Ledger met recht en rede trouw is gebleven aan het oorspronkelijke concept van de Ledger Nano S.

Hoeveel kost de Ledger Nano X?

Ledger Nano X foto voorkantEveneens een belangrijke factor om rekening mee te houden heeft betrekking tot de kostprijs van de Ledger Nano X. Ledger heeft er voor gekozen om haar nieuwe toestel in de markt te zetten tegen een prijskaartje van 119 euro. Dit is toch wat duurder in vergelijking met de Ledger Nano S. Deze werd geïntroduceerd voor een prijs van 79 euro exclusief BTW wat uitkwam op een bedrag van 95,59 euro inclusief BTW. In de prijs van 119 euro die voor de Ledger Nano X in rekening wordt gebracht is alles inbegrepen. Dit geldt niet alleen voor de BTW, maar ook voor de verzendkosten. Bent u van mening dat deze prijs toch wat te hoog ligt en heeft u (nog) geen nood aan de mobiele functies waar de Ledger Nano X over beschikt? Heeft u echter nog geen hardware wallet? In dat geval kunt u er nu voor kiezen om tegen een voordeligere kostprijs de Ledger Nano S in huis te halen. De prijs voor deze hardware wallet is door Ledger inmiddels namelijk verlaagd naar 59 euro inclusief BTW.

Wat zit er in de doos van de Ledger Nano X?

Op het ogenblik dat u er voor kiest om over te gaan tot aankoop van de Ledger Nano X zult u in de doos heel wat verschillende onderdelen terug kunnen vinden. Het gaat hierbij om de volgende inhoud:

1 Ledger Nano X hardware wallet;
1 USB-kabel;
1 handleiding over hoe de hardware wallet op te starten;
3 recovery sheets;
1 keychain strap;

Zoals voorheen ook reeds het geval was bij de Ledger Nano S komen alle onderdelen in een mooie doos die wel iets weg heeft van het design waar Apple veelal gebruik van maakt. Alles voelt net zoals bij de Ledger Nano S in ieder geval erg solide aan waardoor de nieuwe hardware wallet van Ledger van bij de eerste kennismaking het beste doet vermoeden.

Conclusie; een nieuw tijdperk breekt aan met de Ledger Nano X!

Ledger heeft duidelijk goed geluisterd naar de noden vanuit de cryptocommunity. Dit heeft als resultaat gehad dat haar nieuwe hardware wallet perfect mobiel in te zetten valt. Dat is echter niet alles. Een eveneens zeer welkome verandering is de mogelijkheid om tot zomaar even 100 verschillende cryptocurrencies op hetzelfde moment op je toestel op te kunnen slaan. Hiermee wordt in één klap een zeer belangrijke frustratie onder cryptocurrency investeerders weggenomen. Dat de focus bij de nieuwe hardware wallet van Ledger in het bijzonder is komen te liggen op het mobiele aspect is volgens ons een zeer bewuste keuze. Het moet in ieder geval het toepassingsvlak van cryptocurrencies in hun totaliteit verbreden en verbeteren. Ondanks het feit dat de Ledger Nano X dus een zeer veelzijdige hardware wallet is welke duidelijk een meerwaarde biedt ten opzichte van de Ledger Nano S is het nog maar zeer de vraag of elke investeerder in cryptocurrencies meteen geneigd zal zijn om te investeren in een nieuwe hardware wallet. Bent u dat wel van plan? Wees er dan zeker van dat u de Ledger Nano X rechtstreeks bestelt bij Ledger zelf. Alleen op deze manier kunt u immers met absolute zekerheid een zogenaamde man-in-the-middle-aanval voorkomen.

INTERESSE IN DE LEDGER X KOPEN?
KLIK DAN OP DE BANNER HIERONDER EN GA NAAR DE LEDGER WEBSITE!

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Wist je dat je jaarlijks tot wel 12% aan rente kunt verdienen met crypto staken?

Kijk snel bij een van de onderstaande crypto exchanges voor de beste rates!

Nieuw in de wereld van crypto? Dan ben je bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo aan het juiste adres!