Ripple is zo’n typische cryptocurrency van ‘you hate it or you love it’. Het niet gedecentraliseerde karakter van deze digitale valuta zorgt er voor dat ze binnen de cryptowereld toch vaak als een buitenbeentje wordt aanzien. Sommigen gaan zelfs zo ver om het hele project af te doen als één grote scam. Dit laatste in het bijzonder omdat het bekend is dat het team achter Ripple en haar XRP-token een enorme hoeveelheid aan coins in eigen bezit heeft. Deze zouden ze dan ook in principe op eender welk moment op de markt kunnen loslaten waardoor prijsmanipulatie mogelijk wordt gemaakt. Dit gezegd zijnde werd Ripple op vrijdag 21 september 2018 toch maar mooi terug even de tweede grootste cryptocurrency volgens market cap ter wereld. Daarmee stak ze het noodlijdende Ethereum opnieuw voorbij.

Enorme bull run op Ripple

Het zijn mooie tijden voor Ripple en haar XRP-token. De bull run die eerder reeds op gang was getrapt heeft namelijk indrukwekkende cijfers weten te realiseren. De waarde van de XRP-token steeg dan ook met meer dan 75 procent ten opzichte van de dollar terwijl er een stijging kon worden genoteerd van een eveneens niet slechte 68 procent ten opzichte van Bitcoin en haar BTC-token. In eerste instantie leek het er naar uit te zien dat er een zekere tegenwind zou worden geboden aan 0,48 dollar, maar het verzet werd alles bij elkaar gezien nog vrij eenvoudig gebroken. Uiteindelijk noteerde de XRP-token aardig over de 0,60 dollar. De bull run zorgde niet zomaar voor een stijging van de waarde van XRP, daarnaast steeg het marktaandeel zo sterk dat ze Ethereum achter zich liet.

Ripple even 2de cryptomunt voor Ethereum

Koersstijging Ethereum bleef beperkt

De koersstijging die Ripple’s XRP-token heeft weten te realiseren zorgde duidelijk meteen voor hernieuwde interesse in de cryptomarkt. Niet alleen Ripple’s token wist dan ook mooie rendementen neer te zetten, ook andere tokens profiteerden van het moment. Dat geldt slechts in beperkte mate voor Ethereum. De koersstijging bij deze cryptovaluta bleef dan ook beperkt tot ongeveer 8 procent ten opzichte van de dollar en 3,79 procent tegenover Bitcoin. Het is wat dat betreft dan ook niet zo vreemd dat Ripple er in slaagde om met haar enorme koersstijging even het marktaandeel van Ethereum achter zich te laten. Niet alleen Ripple deed uitstekende zaken, ook het gelijkaardige project ‘Stellar’ wist een aardige meerwaarde te realiseren. Het lijkt er naar uit te zien dat ook zij klaar is voor een (nieuwe) rally!

Wat kunnen we nu verwachten?

Het mag duidelijk zijn dat de aangekondigde lancering van xRapid heel wat in beweging heeft gezet. Dit niet alleen voor Ripple en haar XRP-token, maar ook voor aanverwante projecten zoals Stellar en eigenlijk voor nagenoeg de gehele cryptomarkt. Het zijn dan ook aankondigingen als deze die zomaar zouden kunnen zorgen voor hernieuwde interesse in cryptocurrencies. Uiteraard blijft voorzichtigheid geboden en valt het allemaal nog af te wachten of xRapid de vooropgestelde verwachtingen wel echt zal weten in te lossen. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn spreekt het voor zich dat er alsnog een terugval van de koers kan worden verwacht. Hoe dan ook zijn de indrukwekkende winsten die Ripple heeft laten optekenen natuurlijk wel bijzonder fijn om te zien verschijnen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Automatisch geld verdienen met cryptomunten?

Leer meer over het ontvangen van rente op je crypto via een van de onderstaande crypto platformen:

Wil jij Bitcoin of Ethereum kopen? Bekijk dan nu jouw mogelijkheden op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo