We zouden het haast vergeten, maar er zijn wel degelijk nog grote en bekende exchanges die er nog niet voor hebben gekozen om de XRP-token van Ripple te listen. Eén van die exchanges was KuCoin, maar daar is nu verandering in gekomen. KuCoin heeft namelijk bekend gemaakt dat het vanaf heden acht verschillende handelsparen aanbiedt met de XRP-token. De handelsparen zouden betrekking hebben tot onder meer Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT) en USD Coin (USDC). De beslissing van KuCoin komt er ongeveer 2 weken nadat Ripple de tweede plaats wist over te nemen van Ethereum. Eerder wisselden beide cryptocurrencies reeds even van positie, maar lang hield dat nooit stand. Nu zou het zomaar eens kunnen dat de XRP-token van Ripple definitief de tweede plaats heeft geclaimd… al spreekt het voor zich dat de toekomst dit nog zal moeten gaan uitwijzen.

Acht verschillende handelsparen met XRP

In de inleiding van dit nieuwsbericht hebben we reeds enkele handelsparen met XRP aangegeven die KuCoin ondersteunt. Er is echter meer. In totaal kunnen handelaars er dan ook voor kiezen om te gaan handelen met acht verschillende XRP-handelsparen. Het gaat hierbij om handelsparen met Bitcoin, Ethereum, Tether, NEO, USD Coin, Paxos Standard Token, TrueUSD en natuurlijk de eigen KuCoin Shares. De in Singapore gevestigde exchange heeft aangegeven dat het stortingen in XRP zal accepteren vanaf woensdag 5 december om 10h00 UTC. Op het eerste zicht lijkt de toevoeging van de XRP-token op KuCoin Exchange geen belangrijke move te zijn, maar toch kan er wel degelijk heel wat potentieel in schuil gaan. Het is namelijk zo dat het meeste volume van XRP afkomstig lijkt te zijn van Aziatische exchanges. Wat dat betreft zou de listing bij KuCoin (een toch vrij populaire exchange) zomaar nog een extra boost kunnen geven aan de handel in XRP. Uiteraard zoals steeds geen garanties!

Vaste nummer twee van de cryptomarkt?

In september wist XRP kort de nummer twee positie van Ethereum over te nemen. Deze laatste vocht echter meteen terug waardoor Ripple’s XRP-token weer even naar de derde plaats werd verbannen. Echter, midden-november leek de kaap op vlak van marktaandeel tussen Ripple en Ethereum plots wel erg groot te worden. Het resultaat is dat de XRP-token inmiddels vrij standvastig op de tweede plaats in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies is terug te vinden. Of ze deze ook naar de toekomst toe zal weten vast te houden is uiteraard nog maar de vraag.

Relatief beperkte verliezen voor Ripple

De XRP-token kreeg net als de volledige top 10 van cryptocurrencies af te rekenen met bepaalde verliezen. Echter viel het al snel op dat deze verliezen aanzienlijk beperkter bleven ten opzichte van de andere top 10 coins. Op het ogenblik dat de XRP-token een verlies liet optekenen van 2,14 procent lagen de verliezen voor bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Stellar en Bitcoin Cash toch aanzienlijk hoger. Bitcoin liet op dat ogenblik een verlies optekenen van 3,48 procent terwijl Ethereum met 3,43 procent achteruit was gegaan. Stellar Lumens moest 4,29 procent inleveren en de waarde van de BCH-token daalde met 4,25 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *