Ethereum vertoont duidelijke signalen van herstel. De koers van deze bekende en populaire cryptocurrency steeg dan ook met ruim 10 procent over de voorbije 24 uur. Dat is goed nieuws voor het project van Vitalik Buterin. Ondanks het feit dat het volume van Ethereum namelijk duidelijk terug omhoog was geschoten bleef de prijs standvastig noteren onder een waarde van 150 dollar. Verschillende redenen zouden aan de basis kunnen liggen van de prijsstijging. Zo is het niet alleen mogelijk dat de koers van Ethereum op moment van schrijven ondergewaardeerd is, daarnaast is er ook nog de aankomende Constantinople hard fork die er binnen tien dagen (normaal) zou moeten aankomen. Ook deze kan bijdrage aan de hernieuwde interesse in Ethereum.

42 procent van volume middels ETH/USDT handelspaar

Zomaar even 42 procent van het totale volume van Ethereum wordt gerealiseerd door middel van het ETH/USDT handelspaar. Bovendien is het zo dat het volume mooi blijkt te zijn verdeeld over verschillende exchanges. Het totale aandeel van Ethereum in alle handelsparen bedraagt nu meer dan 18 procent. Dat is een significante stijging van de recente 10 procent. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat Ethereum een cruciale rol speelt in de opmars van tal van andere coins en tokens. Dit geldt niet in het minst voor bijvoorbeeld het eveneens zeer populaire EOS… om slechts één van de vele voorbeelden aan te halen.

Ondanks bovenstaande moet het gezegd dat de Ethereum transacties op moment van schrijven terug enigszins zijn afgezwakt. Ze zijn dan ook teruggevallen tot een niveau van 500.000 transacties in 24 uur. Bovendien is het ook nog eens zo dat de hashrate in februari eveneens is afgenomen. Dit ongetwijfeld als gevolg van de aankomende, lagere block rewards. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat Ethereum nog steeds één van de meest actieve netwerken is binnen de cryptocurrency sector. Dit geldt niet in het minst voor wat de distributed apps betreft. Bovendien bestaat onder experts het optimisme dat het wellicht geen probleem zal zijn voor Ethereum om te overleven… al weten we dat natuurlijk nooit helemaal zeker.

De invloed van een Ethereum prijsstijging op de markt

In het verleden is reeds gebleken dat een prijsstijging van Ethereum ook een bepaalde invloed kan hebben op de markt in haar totaliteit. Algemeen wordt dan ook niet voor niets aangenomen dat Ethereum verantwoordelijk is geweest voor de bullrun aan het einde van het jaar 2017. Ook nu weer lijkt het er naar uit te zien dat een prijsstijging van Ethereum eveneens menig aantal andere cryptovaluta’s een hart onder de riem kan steken. Zo blijkt er vaak ook een bepaalde connectie te bestaan tussen een prijsstijging bij Ethereum en bijvoorbeeld een prijsstijging bij Litecoin. In hoeverre de positieve trend zich bij Ethereum verder zal weten te zetten zal de nabije toekomst uiteraard duidelijk moeten maken.

Investeren in Ethereum?

Ben jij ook optimistisch over de toekomst van Ethereum en zou je er dan ook graag in willen investeren? Dat is mogelijk bij nagenoeg alle bekende en cryptocurrency exchanges. Wil jij liever instappen met vers fiat-geld en dus met euro’s? In dat geval is het onder meer mogelijk om daarvoor een beroep te doen op de mogelijkheden van de bekende, Nederlandse partij LiteBit. Zo kan je meteen een (eerste) positie innemen in Ethereum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.