Na de aanzienlijke correctie die het merendeel van de cryptomarkt gisteren heeft getroffen kenmerkt ook vandaag, 17 januari 2018 zich door bloedrode cijfers. De waarde van de Bitcoin is inmiddels gezakt naar 10.374,50 Amerikaanse dollar per BTC token en de globale market cap van de volledige cryptocurrency markt haalt op moment van schrijven ‘slechts’ 473.190.007.818 Amerikaanse dollar meer. De schade die door deze aanhoudende correctie is toegebracht wordt pas echt duidelijk op het ogenblik dat we even een kleine vergelijking uitvoeren met het nabije verleden. Op 11 januari, amper 6 dagen geleden bedroeg de globale market cap nog zo’n 739.974.000.000 Amerikaanse dollar.  Dit aanzienlijke verlies treft elke investeerder in cryptocurrencies, maar in het bijzonder zij die nog maar recent zijn ingestapt. Voor de meer doorgewinterde crypto investeerder is dit eigenlijk al lang geen ongewone situatie meer.

Cryptocurrencies volg je op cryptobeginner.nl
Deze grafiek toont de negatieve evolutie die de globale market cap van de cryptocurrency markt over de voorbije 7 dagen heeft meegemaakt.

Bitcoin koersen kun je volgen op cryptobeginner.nlOndanks het feit dat er nu reeds twee dagen bloed door de straten loopt moet het gezegd dat er niet meteen reden is tot paniek. Hou er bovendien rekening mee dat het slechtste wat je nu als investeerder eigenlijk kan doen is om je geïnvesteerde bedragen terug uit de markt te halen. Niet alleen kunnen koersen hierdoor nog meer onder druk komen te staan, daarnaast is het ook nog eens zo dat de waarde van niet alleen Bitcoin, maar ook de verschillende altcoins op een zeker ogenblik wel terug moet gaan aantrekken. Zelfs Ethereum waar de voorbije tijd alleen maar vol lof over werd gesproken heeft met een nieuw verlies vandaag van 17,29 procent (op moment van schrijven) stevig in de klappen gedeeld. Ethereum zag haar waarde afnemen van 1.428,02 Amerikaanse dollar op 13 januari van dit jaar tot 873,01 Amerikaanse dollar op vandaag. Een veel beter instapmoment kan je, je eigenlijk als (nieuwe) investeerder niet wensen.

Januari slechtste maand voor de cryptocurrency koers

Dat er niet meteen reden is tot paniek blijkt wel uit de historische cijfers die we onder ogen hebben gekregen. Wanneer we kijken naar de voorbije 3 jaar stellen we namelijk vast dat ergens halverwege januari steevast het absolute dieptepunt was van de koers voor dat jaar. Verschillende factoren liggen hiervan aan de basis. In eerste instantie is januari een absolute top maand voor mensen die investeren in edelmetalen. In het bijzonder goud trekt in deze periode behoorlijk wat investeerders aan en dat is geld dat niet naar cryptocurrencies vloeit. Er is echter nog heel wat meer. Wat bovendien ook te denken van de vele geruchten die de laatste tijd in de media verschenen over de Aziatische inmenging in de cryptomarkt? China wil de hele markt (wellicht buiten NEO?) onder de duim krijgen en de geruchten over Zuid-Korea blijven ook niet uit. Gelukkig zijn heel wat van de geruchten inmiddels afgedaan als ‘fake news’ waardoor hun invloed zich niet al te lang meer zal laten gelden… tenzij er in de komende dagen nog lijken uit de kast vallen uiteraard.

Kijken we naar het verleden dan kunnen we vaststellen dat in januari 2016 er een daling plaatsvond in amper 8 dagen tijd van meer dan 19 procent. Een jaar later, in januari 2015 zakte de koers van de hele markt in met meer dan 44 procent over een tijdspanne van net geen 2 weken. Dat er nu dus een aanhoudende, zeer sterkte correctie komt die nagenoeg de volledige markt treft is niet zo verrassend. Wel wordt ze extra kracht bijgezet door de vele geruchten over een regulering van de markt en het feit dat Bitconnect bijvoorbeeld de deuren heeft gesloten.

Crypto informatie en koersen vind je op cryptobeginner.nl

Interessant koopmoment

Het valt volledig te begrijpen dat de schrik (beginnende) cryptocurrency investeerders om het hart slaat. Toch is er volgens ons nog niet meteen reden tot paniek. Met name Bitcoin heeft reeds vaker voor de rand van de afgrond gestaan en heeft zich altijd weer terug in de strijd geknokt. Ook de voorbije dagen verschenen er in de media nog verschillende berichten over nieuwe partijen die betalingen met Bitcoin gaan accepteren en was er zelfs nog de deal die Ripple heeft gesloten met MoneyGram, toch ‘s werelds tweede grootste betaalprovider. Het is dus zeker niet allemaal negatief en eigenlijk moet deze terugval vooral benut worden om enkele fantastische cryptocurrencies aan te kopen tegen een aantrekkelijke korting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *