De strijd om de tweede plaats in de lijst met meest waardevolle cryptocurrencies ter wereld leek gedurende enige tijd te zijn gestreden. Ripple’s XRP-token liet een mooie stijging optekenen terwijl het Ethereum van Vitalik Buterin in een neerwaartse spiraal terecht leek te zijn gekomen. Het resultaat was dat XRP op indrukwekkende wijze de tweede plaats van Ethereum wist over te nemen, maar deze laatste lijkt zich toch niet zo snel gewonnen te geven. Bekijken we de koersen van dit moment, dan zien we namelijk dat er zomaar even een slordige 18,88 procent is bijgekomen. Dit stuwt de waarde van de Ether naar 147,55 Amerikaanse dollar. Wat echter nog belangrijker is om te vermelden is dat de marktwaarde van Ethereum stijgt, en nu weer erg dicht in de buurt van XRP is komen te liggen.

Strijd om de tweede plaats blijft duren

Er vinden regelmatig zogenaamde ‘swaps’ plaats in de lijst met cryptocurrencies, maar het moet gezegd dat de strijd om de tweede plaats er toch eentje is die veel investeerders bezig weet te houden. Op moment van schrijven is het dan ook bijzonder spannend. Ripple’s XRP-token noteert vandaag 6,45 procent hoger waardoor ze uitkomt op een waarde van 0,390228 Amerikaanse dollar. De marktwaarde van XRP is daarmee goed voor zo’n 15.918.994.100 Amerikaanse dollar. De kloof met Ethereum is dus aanzienlijk kleiner geworden. De stijging van de ETH-token van (op dit ogenblik) 18,88 procent brengt ze namelijk op een marktwaarde van 15.341.178.100 Amerikaanse dollar. Eén ding staat nu alvast, het belooft een spannende Kerstavond te worden voor zowel de investeerders in XRP van Ripple, als in Ethereum!

Ook koers van Bitcoin stijgt met 4,81 procent

Niet alleen XRP en Ethereum weten weer mooie stijgingen te realiseren. Dit geldt ook voor de andere coins die we in de top 10 terug kunnen vinden. Laat ons eerst nog even kijken naar de actuele koers van de BTC-token. Deze vertoont immers eveneens een stijging van zo’n 4,81 procent. Hiermee komt de waarde van een BTC-token op 4.227,82 Amerikaanse dollar te staan. De totale marktwaarde van Bitcoin bedraagt op moment van schrijven 73.732.654.049 Amerikaanse dollar. De dominantie van Bitcoin binnen de cryptomarkt bedraagt 51,7 procent. Ook de eerste vork op Bitcoin, namelijk Litecoin lift mee op de gunstige marktomstandigheden. Zij noteert over de voorbije 24 uur 9,25 procent hoger waardoor één LTC-token nu goed is voor een waarde van 35,34 Amerikaanse dollar. Ook de EOS-koers is weer behoorlijk gestegen met 11,12 procent en Stellar doet er ook nog eens 6,90 procent bij.

Wat met Bitcoin Cash en Bitcoin SV?

Inmiddels heeft er zich ook een niet onaanzienlijk prijsverschil afgetekend tussen Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Daar waar deze eerste over de voorbije 24 uur een stijging heeft laten optekenen van 6,28 procent blijft Bitcoin SV nu toch duidelijk wat achter. Ondanks het feit dat ook de koers van haar token met 3,47 procent is gestegen klokt deze op moment van schrijven af op een waarde van slechts 109,99 Amerikaanse dollar. Voor Bitcoin Cash is er sprake van een waarde van 205,07 Amerikaanse dollar voor één BCH-token. TRON, de laatste cryptocurrency uit de top 10 (buiten de stablecoin Tether (USDT) wiens koers altijd rond de 1 dollar draait) heeft een meerwaarde weten te realiseren van ongeveer 7,93 procent over de voorbije 24 uur. Eén TRX-token beschikt daarmee over een waarde van 0,022068 dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 10 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.