De berichtgeving over de cryptomarkt was de voorbije dagen hoofdzakelijk negatief. Onder invloed van berichten uit Zuid-Korea en China en de toenemende interesse van andere (Europese) landen om de cryptomarkt te reguleren kregen nagenoeg alle cryptocurrencies rake klappen. Op vandaag lijkt de markt zich echter aanzienlijk te herstellen en zien we een stevige correctie. Gisterenavond bedroeg de globale market cap van alle cryptocurrencies rond 20h00 samen 487.994.000.000 Amerikaanse dollar. Deze avond om 20h00 was de globale market cap alweer gestegen naar 587.195.000.000 Amerikaanse dollar. Onder meer Bitcoin steeg de voorbije 24 uur met een mooie 11,13 procent. Ook de altcoins die de top 10 vervolledigen weten prachtige resultaten te realiseren.

Ripple koers stijgt met meer dan 48 procent

Eén van de meest opvallende dalers van de voorbije dagen was ongetwijfeld Ripple. De koers van deze cryptovaluta viel gisteren terug naar een waarde van amper 0,897797 Amerikaanse dollar. Op moment van schrijven is de koers alweer gestegen naar 1,67 Amerikaanse dollar. Daarmee komt definitief een einde aan de neerwaartse trend die de XRP token teisterde. Niet alleen Ripple wist een indrukwekkende stijging neer te zetten. Dit geldt ook voor de rest van de top 10 van meest waardevolle cryptocurrencies. Een overzicht van alle koersstijgingen krijg je door middel van onderstaande afbeelding.

Informatie over cryptocurrencies kun je lezen op cryptobeginner.nl

Ook buiten de top 10 werden heel wat prachtige resultaten neergezet. TRON kende bijvoorbeeld een stijging van 35,48 procent, ICON steeg met 28,67 procent en Verge tekende een meerwaarde op van niet minder dan 52,47 procent. Ook de koers van Maker steeg met een slordige 64 procent en tot slot tekende ook Dentacoin een rendement op van 59,02 procent. Een opvallende crypto die wel in het rood dook was SmartCash. Zij verloor over de voorbije 24 uur 17,26 procent van haar waarde. Eén ding staat in ieder geval vast, na enkele dagen vol met negatieve berichtgeving is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor crypto-investeerders. Zij die de voorbije dagen (extra) hebben geïnvesteerd hebben vandaag meer dan waarschijnlijk reeds een erg mooi rendement weten te realiseren. Dit staaft het motto; ‘buy low, sell high’!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *