Toch enigszins opvallend nieuws vandaag. Coinbase heeft namelijk bekend gemaakt dat het ondersteuning gaat bieden voor directe stortingen en opvragingen van Dogecoin (DOGE) in haar Coinbase Wallet app. Deze bekendmaking gebeurde op de officiële blog van Coinbase. De toevoeging van DOGE zorgt er voor dat de ambitie van de Coinbase Wallet app om dienst te doen als multi currency wallet extra kracht wordt bijgezet. Ondanks het feit dat het Coinbase handelsplatform nog steeds slechts een relatief beperkt aantal cryptocurrencies ondersteunt is het zo dat de Coinbase Wallet heel wat agressiever uitbreidt. 

Toegenomen belang van DOGE 

Dat de Coinbase Wallet ondersteuning gaat bieden voor Dogecoin (DOGE) is op het eerste zicht misschien een beetje opvallend te noemen. Wanneer we hier verder op in gaan is het dat echter heel wat minder. De voorbije maanden hebben namelijk duidelijk gemaakt dat Dogecoin terug kan rekenen op de nodige aandacht van potentiële investeerders. 

In het verleden heeft de DOGE-token reeds een waarde weten te realiseren van 0,01 en niets sluit uit dat dit in de toekomst terug zou kunnen gebeuren (geen garanties uiteraard). Dogecoin heeft de voorbije periode dan ook reeds enkele mooie rally’s weten neer te zetten. Opvallend is ook dat verschillende niche exchanges er voor hebben gekozen om DOGE te gebruiken in haar handelsparen. 

Toegang tot Dogecoin testnet 

De Coinbase Wallet zal eveneens toegang bieden tot het Dogecoin test. Dit maakt het uiteraard ook een interessant platform voor ontwikkelaars. Ongeveer 50 procent van het volledige DOGE volume wordt gerealiseerd tegen Bitcoin (BTC). Zo’n 30 procent van het volledige volume wordt verhandeld door middel van het Tether (USDT) handelspaar. De DOGE-token wordt actueel verhandeld tegen een koers van 0,0025 dollar. Het volume over de voorbije 24 uur bedroeg een slordige 29 miljoen dollar. 

Geen toegang tot broker diensten 

De Coinbase Wallet geeft op zichzelf geen toegang tot broker diensten. Verschillende exchanges hebben er in het verleden voor gekozen om Dogecoin niet in hun aanbod op te nemen. Dit niet alleen omwille van het feit dat de cryptocurrency oorspronkelijk eigenlijk als grap de wereld werd ingestuurd, maar ook omdat haar prijs wordt gekenmerkt door een wel erg extreme volatiliteit. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat DOGE over een onbeperkte supply beschikt. Op moment van schrijven zijn er reeds 119 miljard DOGE-tokens in de markt. Dit is een vergelijkbare hoeveelheid met TRON (TRX). Nieuwe DOGE tokens zullen echter permanent aangemaakt blijven worden. 

Strijd verloren met TRON voor Bitpanda listing 

In het recente verleden stond Dogecoin (DOGE) ook al in de spotlight. Toen was ze door Bitpanda voorgesteld aan de community om aan het brokersplatform te worden toegevoegd. Echter werden er twee tokens voorgesteld waardoor Dogecoin uiteindelijk de strijd verloor met TRON. Op moment van schrijven is Dogecoin dan ook vooral terug te vinden op de wat kleinere exchanges. Ze beschikt dan ook over een significant volume op exchanges zoals met name CoinEgg en Fatbtc. Wie eenvoudig wil instappen in Dogecoin met vers fiat-geld kan dat wel doen bij LiteBit. De DOGE-tokens kunnen ook meteen in de ingebouwde wallet worden opgeslagen bij de broker zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

🚀🚀🚀 Bull run 2024 van start

Zeker niet te laat om in te stappen, profiteer met 20 euro gratis tegoed bij een succesvolle registratie.