Coinbase Wallet biedt vanaf nu ondersteuning voor Bitcoin Cash (BCH) in haar mobiele applicatie. Het nieuws werd door Coinbase zelf middels haar officiële blog de wereld ingestuurd. Tot dusver was het alleen nog maar mogelijk om Bitcoin Cash te verhandelen via Coinbase. In het blogartikel dat Coinbase de wereld in heeft gestuurd staat in ieder geval het volgende te lezen:

“De wallet zal eveneens support bieden voor het Bitcoin Cash Testnet. Vanuit het ‘Advanced Settings’ onderdeel van de ‘Settings’ tab is het mogelijk om over te schakelen naar het testnet. Bovendien plannen we ook ondersteuning te bieden voor het ‘JSON Payment Protocol’ in de toekomst”.

Encryptie van tokens op het systeem zelf

Door gebruik te maken van de Coinbase Wallet wordt er voor gezorgd dat de private keys op het mobiel toestel in kwestie worden geëncrypteerd. Dit betekent dat de eigenaar van het toestel ook volledig eigenaar is van de cryptocurrencies in kwestie. Tegelijkertijd blijft Coinbase.com wel een zogenaamde ‘custodial wallet’ waarbij de funds voor haar gebruikers worden opgeslagen. Dit wordt uiteraard aanzien als een meer risicovol alternatief voor de mobiele wallet. Een dergelijke online wallet is namelijk vaak het target voor hackers. Bovendien zouden gebruikers op deze manier ook hun tokens kwijt kunnen geraken mocht Coinbase er bijvoorbeeld ooit voor kiezen om de stekker uit haar dienst(en) te trekken. Dat risico bestaat eigenlijk niet voor gebruikers van de mobiele applicatie.

Geen ondersteuning voor BitcoinSV (BSV)

Het mag duidelijk zijn dat Coinbase vooral de kaart lijkt te trekken van Bitcoin Cash en niet zozeer deze van BitcoinSV. Deze cryptocurrency ontstond naar aanleiding van de hard fork die plaats heeft gevonden op 15 november van vorig jaar. Tot dusver heeft de populaire exchange nog helemaal niet aangegeven ook maar iets met BitcoinSV te zullen gaan doen. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat gebruikers van Coinbase de tokens die ze hebben ontvangen naar aanleiding van de hard fork kunnen opvragen. Ook ondersteuning voor BitcoinSV in de mobiele wallet van Coinbase hoeft nog niet meteen te worden verwacht.

Bitcoin Cash nog steeds herstellende

Op moment van schrijven is de BCH markt zich nog druk aan het herstellen van de opdoffer die ze te verduren heeft gekregen naar aanleiding van de hard fork. De problemen die gepaard gingen met de vork en eigenlijk de volledige markt hebben beïnvloed zorgden er voor dat de waarde van de BCH-token een terugval kende van ongeveer 400 dollar naar beneden de 100 dollar. De token wordt op moment van schrijven verhandeld tegen een waarde van 145,21 dollar. Het volume over de voorbije 24 uur bedraagt 481 miljoen Amerikaanse dollar.

LBank activiteit belangrijk voor Coinbase

Het lijkt er naar uit te zien dat Bitcoin Cash vooral afhankelijk is van de activiteit die door middel van LBank wordt gerealiseerd. Ongeveer 29 procent van het volledige volume van BCH wordt bovendien gerealiseerd middels het handelspaar met Tether (USDT). Het moet evenwel gezegd dat er de laatste tijd ook kan worden vastgesteld dat het volume welke wordt gerealiseerd door middel van het handelspaar met Ethereum aanzienlijk is toegenomen. Dit volume neemt op vandaag dan ook 21 procent van de taart in beslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *